Miben külömbözik az ember az állattól? Mert szerintem
nem sokban.
Figyelt kérdés
Én itt nem a tudományos, biológiai (nyílván annak is köze van hozzá ) magyarázatokra vagyok kiváncsi hanem mindenre, ami érint mindent, szokásokat, életmódót, inteligenciát, kommunikációt, eggyütélést, hatalmi harcokat. Mert ezek mind megvannak az állatoknál is, de mi mégis fölsőbbrendűnek tartjuk magunkat, de azok is vagyunk?
a disznóknak állítólag 30 perces orgazmusuk van. na én ilyet nem tudok, pedig a párom mocskos disznónak szólít :)
2009. okt. 2. 02:00
12/16 anonim válasza:
Szerintem a kíváncsiság az állatokra is jellemző lehet, legalábbis a macskákra tuti. Szerintem az én macskám a legkíváncsibb lény a földön :)
2009. okt. 2. 08:36
13/16 anonim válasza:
az ember abban különbözik az állattól,hogy képes beszélni, és nem csak hangjeleket használ (de az ősember pl így kezdte), és képes olyan eszközöket gyártani életének könnyítésére, mint pl a számítógép... szóval a gondolkodásunk is minden bizonnyal sokkal árnyaltabb, mint az állatoké, valamint az érzelemvilágunk is, de az már nem sokban tér el pl egy kutya érzelemvilágától, aki ugyanúgy képes együttérzést,szeretetet,hálát,bűntudatot vagy pl félelmet érezni...
2009. okt. 2. 11:13
14/16 anonim válasza:
"Szerintem a kíváncsiság az állatokra is jellemző lehet, legalábbis a macskákra tuti."
Az, hogy felderíti a környezetét, szorosan kapcsolódik a túlélés érdekéhez. A macskánál ösztön a kíváncsiság, és praktikus. Ezzel szemben az ember olyan alapkutatásokat folytat (pl. csillagászat), amelyekből nem profitál ilyen értelemben.
2009. okt. 2. 14:01
15/16 anonim válasza:
Valaki írta a háborút na szerintem az nem igaz.Az állatok is szoktak csatákat vívni.pl. a ellenséges szurikáta családok ott nem ritka hogy megölik egymást...Komunikálni az állatok is szoktak szerintem az egyenlő a beszéddel.
Eszközöket is használnak pl. a csimpánz amikor a bottal szedi ki a termszeket a földből egyedül annyi különbség van hogy nem tanítják egymást.Az ember ha felfedez valami új dolgot továbbadja megtanítja másnak de az állatok nem.Szerintem ez az egyik lényeges különbség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!