Miben külömbözik az ember az állattól? Mert szerintem nem sokban.
Én sosem tartottam felsőbbrendűnek magam. Csodálom és tisztelem az állatokat, mindegyik tud valami olyan különlegeset, amit az ember nem.
Amire csak az ember képes, az a tudatos gondolkodás, ezért hiszik sokan azt, hogy a tápláléklánc csúcsán és a világ tetején vannak.
az ember sajátja egy sor olyan körmönfont dolog, mint a bosszúállás, ármánykodás, tervfőzés, cselszövés.
az állat ha baja van valakivel, nekiugrik, mint egy állat, de ha másnap találkoznak, már békénhagyják egymást.
aztán ott van a depresszió. nem akarok hülyeséget mondani, de nem láttam még depressziós állatot, aki meg akart volna halni. embert már rengeteget.
Az embereket (jobb esetben) a gondolatai irányítják, az állatokat viszont főleg az ösztöneik.
Az ember tisztában van saját múlandóságával, az állat viszont nem.
Az ember képes a kapzsiságra, felhalmoz olyan javakat is, amikre nincs is szüksége, az állatok többsége viszont nem.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
"aztán ott van a depresszió. nem akarok hülyeséget mondani, de nem láttam még depressziós állatot, aki meg akart volna halni. embert már rengeteget."
Ez asszem nem így van, az állatoknál is figyeltek emg hasonló jelenséget, csak náluk durvább, olykor még az öncsonkításra is hajlamosak. Például ha egy alapvetően társas állatot egyedül nevelsz. Ha jól tudom, a cukormókustartóknak ügyelni kell arra, hogy legalább két cukormókust tartsanak, különben szegény egyedül meghal a bánatba. Na mindegy, ez nem ide tartozik, csak érdekességként mondom. az is lehet, hogy ez nem olyan, mint az emberi depresszió, csak analóg rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!