Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hagyjam ott Pestet és jöjjek...

Hagyjam ott Pestet és jöjjek vissza vidékre?

Figyelt kérdés

Pestre járok iskolába, de vidéken lakom..elég messze. Már elegem van abból, hogy mindig bántanak azért, mert vidéki vagyok. Mostanában nagyon sokat szomorkodom emiatt, mert visszavágyódom a vidéki életbe. Szeretnék még a mamám kertjében játszani a kutyáimmal, hiányoznak azok a szép gyerekkori emlékek, az egész hangulat..Mióta Pesten tanulok, teljesen megváltoztam, kezdek én is olyan lenni, mint a többiek, hogy csak az számít, kin milyen márkájú ruha van. Ebből elegem van, mert én nem ilyen vagyok. Régen sosem számított a külső, nem az alapján döntöttem el az emberekről, hogy értékesek-e vagy sem. Itt szinte mindenki drogozik, cigizik, bulizik, összefekszik mindenkivel, engem meg kiröhögnek, ha hétvégente nem iszom le magam a sárga földig. 16 évesen már ki vannak égve, nekem pedig mellettük elveszik a gyerekkorom. Az iskolám jó és nagyon boldog voltam, mikor felvettek, de már nem érzem jól magam a nyüzsgésben, a rengeteg ember között. Ott sokkal több a lehetőség, de én túl korán vágtam bele a pesti életbe és eleinte bírtam, meg alig volt furcsa, de már egyre jobban visszavágyom a nyugodt életembe. Nem tudok dönteni, mert a közelben nincs semmi értelmes gimnázium és azért alacsony színvonalúba nem szeretnék járni. Viszont már szinte mindennap sírok, mert nekem túl sok ez az egész. Mit tegyek? Iratkozzam át vidéki gimibe?

16/L

2009. szept. 30. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia .Én érden laktam 6 évig 8-14éves koromig.Utána ujra pestre költöztünk.Énis vidékre vágyok dee például a velenceitora gárdonyba vagy velencére,ottvannak ismeröseim és tökjo az egész.Vidéken alányok kaphatosabbak ,jobbak,megvan bennük a csibészség.Énis itt pesten divatos akarok lenni ,valamilyen szinten azvagyok de tudommiajo vanpár olyan cuccom,(zara,hilfiger stb)deénmégis a suttyóbb puma cumoimat viselem.Sztem vidék ezerszer jobb,ésha megtudod oldani simán menj vissza.Nekem már csak félévem van hátra azt érettségi ,kibirom ,de felnöttkorban megyek le a balatonkörnyékére lakni.....
2009. szept. 30. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ártana egy kis alkalmazkodást tanulnod. Hidd el, hogy még sokfelé sodorhat az élet, sokféle ember közé, és ha most megtanulsz beilleszkedni, akkor sok gondtól kíméled meg magad. Nem kell minden nap sírdogálni, hanem meg kell ismerned a társaidat.Legyél egy kicsit nyitottabb. Nem hinném, hogy annyira elvetemültek. Attól, hogy beilleszkedsz, még lehet eltérő véleményed az életről, és lehetsz egyéniség is.
2009. szept. 30. 23:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ott élj, ahol jól érzed magad: nem mindegy, hogy töltöd el "legszebb ifjú éveidet". A gimnázium színvonalával kapcsolatban nem nagyon értem: ha a pestiben mindenki cigizik, drogozik, piál, akkor az se lehet valami magas színvonalú. Nem mindegy, milyen társaságban van az ember. Biztos, hogy van a közeledben is jó gimnázium, és vidéken talán jobban magmaradnak a hagyományos értékek, emberi kapcsolatok. A műveltséget pedig iskolától függetlenül magad is meg tudod szerezni.
2009. szept. 30. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet azzal, aki azt írta, hogy alkalmazkodj. Persze, hogy kell alkalmazkodni valamilyen szinten, de nem a rossz dolgokat kell átvenni! Maradj olyan, amilyen vagy, ne hagyd, hogy rossz irányba formálják a személyiségedet. Ha ilyen rosszul érzed magad, menj át vidékre. Akkor könnyebb lenne a bejárás is. Miről maradsz le? Semmiről. Nem leszel egy márkamániás, piás drogos. Én nem tudnám így elkülöníteni, hogy a városi rossz, a vidéki jó, mert én is vidéki vagyok és nem tapasztaltam, hogy lenéztek volna a városiak. Lehet, hogy te épp rossz környezetbe kerültél vagy ennyit változott a világ 10 év alatt...de ha tényleg ilyen nagyon bánt ez és tényleg azért bántanak, mert vidéki vagy, menj át máshová, de tudod mindenütt vannak ilyen emberek.
2009. okt. 1. 08:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy az iskola az egyik legjobb pesti gimi. Az oktatás jó, túl nagy a követelmény, de rendesen felkészítenek az érettségire. Mivel közvetlenül a belvárosban van, az odajáró gyerekeknek mindennapos a vásárolgatás, a szórakozás stb. Ők már ebbe születtek, nekem pedig furcsa az egész. Én is divatosan öltözködöm, meg elmegyek színházba, kiállításokra stb, de bulizni nem. Ráadásul "cikinek" számít, hogy még 10.-esen szűz vagyok..Van vagy 30 lány és abból kb 4 van, aki még nem "csinálta". Nem tudom, hogy miért lenne természetes 15-16 évesen szexelni, bulizni rendszeresen, cigizni meg egyebek..akkor mit fognak csinálni 20 évesen? már semmi örömük nem lesz, mert teljesen kiégnek.
2009. okt. 1. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!