Teszvesz, vatera . Az eladó több postaköltséget számolt fel, mint amennyi ténylegesen került. Mi ilyenkor a teendő? Írjak neki emiatt, vagy inkább hagyjam?
Én rengeteget vásároltam már aukciós oldalon, és így utólag belegondolva sosem néztem meg a borítékon, hogy tényleg annyi volt-e a postaköltség, amennyit felszámolt nekem.
Szerintem nagyjából be lehet előre lőni, hogy kb. mennyi lehet a súlya a cuccnak, tehát nyilván egy decupageoláshoz vásárolt 1 db szalvétára nem fizetnék 500 Ft-os postadíjat.
De egyébként az eladónak is nehéz lehet előre kikalkulálni a súlyt (és az árat), mennyit tesz még rá a csomagolás, stb. Én eladni csak nagyon kevésszer adtam el, de jártam már úgy, hogy itthon lemértem a becsomagolt cuccot, és pont a súlyhatáron volt a csomag. Ilyenkor a postáskisasszony jóindulatán és a mérleg kalibrálásán múlik, hogy melyik tarifával számolják fel.
Én épp ezért elég nagyvonalú vagyok a postaköltséggel, soha nem firtatom, ráadásul lehet, hogy az ide-oda utalgatásban többet veszítetek a réven, mint a vámon...(pl. banki tranzakciós díjak)
Kedves utolsó!
A teszvesz és vatera felhasználási szabályzatában benne van hogy nem számolható fel csak a tényleges postai díjszabásban meghatározott összeg. Ha ott ad el, akkor ezt elfogadta.
Először is döntsd el, hogy érdekel a dolog, vagy nem. Mert ha hagyod, hagyd. Ha nem akarod hagyni, ne hagyd.
Írj neki emilt, ha nem reagál, keresd telefonon, ha az sem, jelezheted a teszvesznek is, és értékelheted ennek megfelelően is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!