Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az egyik ismerősöm most fog...

Az egyik ismerősöm most fog szabadulni a börtönből és sajnos nincs hová mennie. Hogy vegyem rá a páromat, hogy befogadjuk?

Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
64%

Én úgy tudom van nekik utána egy átmeneti hely, ahol igény szerint ellehetnek minimális térítés ellenében. De ugyanilyenek a munkásszállók. Van olyan hajléktalanszálló, ami szintén fizetős, többen vannak egy szobában, és úgy tudom átmenetileg, tehát fél évig, egy évig vehető csak igénybe, de akár ilyen helyre is mehet, ezek olcsók, aztán majd kicsit összekapja magát anyagilag, és máris tud majd bérelni saját szobát.

Nem a te dolgod, hogy megoldd más életét.

2013. máj. 11. 14:40
 12/77 A kérdező kommentje:
De mégis miből fizese a munkásszálót? A mai világban igy is nehéz munkát találni hát még büntetett előéletel.
2013. máj. 11. 14:45
 13/77 anonim ***** válasza:
92%
30 ezer forintért (rezsivel együtt) már lehet kapni Budapesten egy ágyat egy kétágyas szobában. Ha segíteni akarsz neki, akkor adj neki egy kis pénzt. Ne fogadj magadhoz senkit, ha nem muszáj. Jelentkezzen be a munkaügyi központba, és meglátja a lehetőségeket.
2013. máj. 11. 14:49
 14/77 anonim ***** válasza:
97%

úgy tudom, ha valaki szabadul, akkor lesz neki egy pártfogója, aki segít visszatalálni a normális életbe, munkát, szállást keresnek együtt, és időközönként jelentkezni kell nála, h hogy alakulnak a dolgok.

ne a te feladatod, h segíts neki ilyen mértékben. néha persze meghívhatod kajálni, vehetsz neki pár ruhát.

én is eléggé fenn lennék akadva ha a párom idehozna a nyakamra egy börtönviselt embert.

2013. máj. 11. 15:01
 15/77 A kérdező kommentje:
A pártfogója nem fog neki keresni lakást. És mivel ö feltételesen került szabadlábra ezért kerülnie kell a bajt mert ha nem akkor mehet vissza és pluszba még le kell ülnie azt az öt évet is amit elengedtek. Ezért nem mehet az utcára.
2013. máj. 11. 15:27
 16/77 anonim ***** válasza:
40%

Nincs ilyen szállás frissen szabadultaknak, nem tudom honnan szedte ezt az egyik válaszoló.

Kapnak 20-30 forintnyi összeget amit az évek alatt vontak le a benti munkabéréből, ennyi tőkével engedik útjára 0 segítséggel.

De sok rosszindulatú ember van!

Az miért jobb, ha utcára kerül, nekikezd a megélhetési bűnözésnek és ismét bekerül?

Akkor már nem jobb, ha támogatjuk? Pláne, hogy nem egy elvetemült gyilkosról van szó.

2013. máj. 11. 15:32
 17/77 anonim ***** válasza:
74%
Miért érdekel téged ez az ember?
2013. máj. 11. 15:33
 18/77 A kérdező kommentje:
Mert gyerekkorom óta ismerem és nagyon jó barátom.
2013. máj. 11. 15:38
 19/77 anonim ***** válasza:
88%
A párod miért van ellene a befogadásnak?
2013. máj. 11. 15:43
 20/77 anonim ***** válasza:
100%
A börtönben is keresnek valamennyit, tesznek félre maguknak. Büntetett előélettel is el lehet helyezkedni, sok munkánál nem számít. Pláne ha nem is lopás miatt történt, hanem közlekedési baleset, ez nem sokakat érdekel. Ha tolvaj, rabló lenne, úgy tényleg nem sok helyre pályázhatna.
2013. máj. 11. 15:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!