Most mégis mikor cselekszem helyesen? "Meleg" kérdés?
Az a gondom, hogy már másoddiplomásként járok pszichológia szakra, és elég kellemetlen a helyzet, mert vannak olyan napok, amikor kb. 80-an körbe ülünk, és ugyan "kötelező teljes titoktartás" mellett, egyesével mindenki beszél a saját életéről. Meg egy csomó hasonló helyzet. Most mindegy, hogy én erről mit gondolok, de az a lényeg, hogy ha őszintén beszélek, hogy egy fiúval élek (meleg vagyok) és stb, akkor sztem már a félévi vizsgákon se megyek át, nem beszélve a csoporttársak esetleges ellenszevéről, na meg a tanárokról. Ha meg nem, az igen nehéz, de talán jobb (kifizetődőbb) lenne, ha nem őszintén magamról beszélnék, hanem lenne egy kitalált nőnemű párom is, akivel együtt élek, meg netán megfűszerezve egy kisgyerekkel?
Most mi a frászt tegyek? Ha őszinte vagyok, abből gondok lesznek, ha meg úgymond kifizetődően cselekszem, hát az elég nehéz lesz, meg ki tudja, mennyi ellentmondáson kapnak rajta, plusz még én is elfelejtem, amiket hazudok :-)
(azért elég nagy gond ez, mert bizony volt már példa hasonlóra korábban, és szegény srácot finoman szólva kirúgták, azaz ellehetetlenítettek neki mindent, és az addigi kitűnő tanuló hirtelen elkezdett csúszni a lejtőn, amíg annyira megutáltaták vele az ott létet is, hogy végül is maga hagyta ott) - őszintén, most ti mit tennétek? azért, hogy el tudjam végezni, azaz hogy ne vívjam ki párak ellenszenvét, álljak át egy kitalált életre? kész horror, esküszöm ...
A poén az, hogy van egy másik meleg srác, de ő nagyon szépen elő tudja magát adni heteróként, legalábbis eddig. Na nekem nem tudom, mennyire menne.
Mit tennétek? Melyiket választanátok?
Rengeteg dolog lenne itt, tetszenek a válaszok, mégha némelyik borzalom is, de eza valóság is, igen.
Nos
16:17- látod, téged is kapásból leponoztak, pedig valóban, csak a gimiben nekem is volt kettő meleg társam, akiről tök nyíltan tudta mindenki ... meg volt egy még, akivel egy meleg szórakozóhelyen futottam össze, azaz lebukott, úgyhogy nem olyan ritka, az más, hogy a látszat mit mutat
17:52 - én aztán nem szégenykezem miatta, ismerősi, rokoni körben ez köztudott olyannyira, hogy tök evidens, hogy a barátomat is viszem, azaz együtt megyünk pl esküvőre, vag yha meghívnak vacsorára, na haverokkal pedig egyértelmű. csak tudod ez most kicsit más helyzet, mégis csak 80 idegen, és ki tudja ki mennyire lökött ...
17:53 - ezt meg hog yérted? jogilag éppen arról van szó, hogy jó pár éve itt a nagy uniós harmonizáció során a korhatárt is és minden mást egyenlővé tettek a heteroszexuális kapcsolatokkal, na de nyilván ezt nem is lehetne másképpen
20:30 - igen, pontosan ez magyraország, olyan érdekes, hogy úgymond nyugati országban ebből soha semmilyen probléma, vagy "rossz nézés" nem volt még, pedig elég sok országban jártunk, vicces módon ezzel csakis itthon van gond, ez azt hiszem mindent elárul, úgymond "buxiverő kopasz" idióták is csak nálunk vannak ... szal mi ilyen abszolút intelligens emberek vagyunk, legalábbis van egy ilyen rézeg, sajnos nem is olyan kevesen
06:36 - ugyan már, a betegnek miért is kellene ezt elmondanom? ne viccelj már ... ne haragudj, de gondolhatod ismerek egy rakat pszichológust, köztük nagyon jókat is, köztük melegeket is, és egyik sem azzal kezdi, hogy tisztázza, ő most vajon meleg vagy hetero, ez tiszta vicc sztem. Mert ha heteró, azt is tisztázni kellene ? ááá hallod
Na meg ez a tusolós dolog .... tudod, eg ytökéletesen heteró és persze agyilag egészséges embert soha az életben nem fog az zavarni, hogy mellette netán egy meleg tusol, na meg gondolj bele, eddig akkor vajon hány meleggel tusolhattál együtt itt-ott, csak nem tudtad ? Ez vicces gondolat, nekem van olyan heteró haverom, akinek pl ilyen eszébe se jut, és a legtermészetesebb módon megyünk együtt uszodába is meg stb stb, szóval ha neked ilyen eszedbe jut, akkor ott valami van ám ....
(mellesleg én még nem hallottam olyanról, hogy egy meleg fiú rávetette volna magát egy heteró haverjára a tusolóban, tiszta téboly vagy komolyan:-DD )
10:06 vagyok: engem nagyon sokan tituláltak már homofóbnak ezen az oldalon, mert általában a melegek ellen beszélek...szerencsétlenek nem veszik észre, hogy azért, mert undorító, ahogy erőszakkal próbálják elfogadtatni magukat (nálam pl épp ellenkező hatást érnek el ezzel). De látom, hogy te értelmes és normális ember vagy, és teljesen természetesen állsz hozzá a témához... nem akarsz görcsösen elfogadtatni senkivel semmit, egyszerűen aggódsz, hogy hogyan viseltetnek majd veled szemben a csoporttársaid, tanáraid.
Most mennyire vagy jóban velük? szeretnek téged,aktív része vagy a közösségnek? Mert ha igen, akkor semmin nem fog változtatni az, hogy megtudnak rólad valamit. Ugyanis már megismertek egy szerethető embernek. Ezen semmit sem változtat, hogy meleg vagy, hiszen eddig is az voltál, attól, hogy ők ezt nem tudták.
A probléma akkor van, hogyha még most ismerkedtek, és még nem alakult ki egy szoros kapcsolat a csoporttársaiddal...mert akkor bizonyára lesz olyan ember, aki ezek után már nem fog veled ismerkedni, kerülni fog.
A tanárokat nem érdekli, hogy milyen a nemi identitásod, sőt, néha még a tanulmányaid sem...ők csak osztályoznak,vizsgáztatnak és kész. Ha elegendő érdeklődést mutatsz a tantárgyaik iránt, kedvelni fognak téged, mindegy, hogy meleg vagy e vagy hetero.
Szóval én mindent összevetve az alapján döntenék az igazmondás vagy az eltitkolás mellett, hogy mennyire sikerült barátságokat kialakítanom már a csoporton belül...
na igen, köszi, de ezek a "piszkok" képesek ám bele kérdezgetni amibe akarnak :-)
és hát ugye mivel a párkapcsolati, sőt a szexuális egyensúly igen csak az alapja a pszichológiai nézetek szerint szinte mindennek, na ez az amire a legkíváncsibbak ...
Hát azt hiszem a single hetero szerepe lesz nekem, de akkor meg majd jön az örökös probléma, h pár csajszit nem fogok tudni levakarni.
köszi a válaszokat!
Nos már most az egyik csaj rá kérdezett, de tehát single hetero vagyok, aztán hisznek amit akarnak, csak nehéz ám, amikor elég "szoros" dolgokról van szó órákon keresztül.
Aki pedig azt a hosszút írta, figyi én erre azt mondom, hogy ez az elfogadási kényszer egyenes következménye az elutasításnak. És miért lenne undorító amúgy? Na meg teszem hozzá, csak nálunk. Más országokban (nyugaton) ez olyan szinten tud normálisan működni, hogy pl. középsuliban osztálykirándulásra sokan hozták a párjukat (ott ez szokás), és bizony volt aki fiút hozott, na most a kutyát nem érdekelte ... vagyis hogy fogalmazzak, természetesként fogadták el, ebben van a lényeg, hogy olyannyira, hogy senkinek nem tűnt ez fel, mert senkinek nem jut eszébe különbséget tenni (tapasztalat, mert voltam kint amolyan tanulmányúton náluk, szóval nem képzelgek :-D)
Na ehhez képest mi hol vagyunk? Atya isten...
Szóval, hidd el, a heves elfogadási "harcokat" pont az váltja ki, hogy nálunk nagyon erős a homofób irányzat, tudod hogy van ez, ha nincs mi ellen harcolni, akkor nem is harcolnak, ennyi sztem. Ez is amolyan speciális magyar helyzet, hihetetlen egy nép vagyunk mi amúgy, na nem csak ebben, de alaphelyzetben is a tolerancia-szint, és egymás utálása mintha genetikailag kódolva lenne bennünk komolyan.
De igazad van, ha már van egy pozitív kép rólam, utána más a helyzet, mintha kapásból ismerkedéskor tudják meg rólam, csak akkor meg utána vághatják a fejemhez, hogy hazudtam.
Na de okés, hosszú ez a téma, köszi a válaszokat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!