Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most mégis mikor cselekszem...

Most mégis mikor cselekszem helyesen? "Meleg" kérdés?

Figyelt kérdés

Az a gondom, hogy már másoddiplomásként járok pszichológia szakra, és elég kellemetlen a helyzet, mert vannak olyan napok, amikor kb. 80-an körbe ülünk, és ugyan "kötelező teljes titoktartás" mellett, egyesével mindenki beszél a saját életéről. Meg egy csomó hasonló helyzet. Most mindegy, hogy én erről mit gondolok, de az a lényeg, hogy ha őszintén beszélek, hogy egy fiúval élek (meleg vagyok) és stb, akkor sztem már a félévi vizsgákon se megyek át, nem beszélve a csoporttársak esetleges ellenszevéről, na meg a tanárokról. Ha meg nem, az igen nehéz, de talán jobb (kifizetődőbb) lenne, ha nem őszintén magamról beszélnék, hanem lenne egy kitalált nőnemű párom is, akivel együtt élek, meg netán megfűszerezve egy kisgyerekkel?

Most mi a frászt tegyek? Ha őszinte vagyok, abből gondok lesznek, ha meg úgymond kifizetődően cselekszem, hát az elég nehéz lesz, meg ki tudja, mennyi ellentmondáson kapnak rajta, plusz még én is elfelejtem, amiket hazudok :-)

(azért elég nagy gond ez, mert bizony volt már példa hasonlóra korábban, és szegény srácot finoman szólva kirúgták, azaz ellehetetlenítettek neki mindent, és az addigi kitűnő tanuló hirtelen elkezdett csúszni a lejtőn, amíg annyira megutáltaták vele az ott létet is, hogy végül is maga hagyta ott) - őszintén, most ti mit tennétek? azért, hogy el tudjam végezni, azaz hogy ne vívjam ki párak ellenszenvét, álljak át egy kitalált életre? kész horror, esküszöm ...

A poén az, hogy van egy másik meleg srác, de ő nagyon szépen elő tudja magát adni heteróként, legalábbis eddig. Na nekem nem tudom, mennyire menne.

Mit tennétek? Melyiket választanátok?

2009. szept. 30. 09:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
57%
Mesélj magadról, de azt ne említsd meg, hogy kivel élsz, meg úgy a párkapcsolat témát hanyagold, beszélj másról. Így nem is hazudsz, és a feladatnak is eleget teszel. Amúgy tényleg szomorú, hogy pszichológusnak készülő emberek elítélik a melegeket.
2009. szept. 30. 14:12
 12/27 anonim ***** válasza:
14%
Tudjátok hogy hívják görögül a meleget? FARBATOSZ.
2009. szept. 30. 16:03
 13/27 anonim ***** válasza:
56%

Ne hazudj, előbb-utóbb ki fog bukni valahogy belőled. Velem is ez volt, egyszer valamin annyira kibuktam, hogy gimiben kiabáltam osztályfőnöki óra alatt, szerencsére senkit nem zavart, elfogadták:D

Max ne hívd rá fel a figyelmet, mondd, hogy van párkapcsolatod, ha nem akarod, ne mondd, hogy fiú, mesélj kétértelműen, aztán mindenki azt gondol, amit akar.

2009. szept. 30. 16:17
 14/27 anonim válasza:
69%

Hm.. "Megutáltatták vele az ottlétet?" Szent hűha, ilyenek még vannak? Én hiszek neked, de talán tényleg nem ártana adni egy esélyt az embereknek. Nálunk az egyetemen a tanárok között is van, aki nyíltan homoszexuális. Amúgy azzal én is egyetétek, hogy ha az ember nem eléggé fesztelen, akkor nehéz fenntartani egy összetett hazugságot, és, bár vitán felül áll, hogy bátorség kell hozzá, én az igazság mellett döntenék. Amúgy az is sokat számít, szerintem, hogy milyen az ember maga, ha kedvelnek, kisebb a valószínűsége, hogy piszkálni fognak. És attól kezdve, hogy te kijelented, hogy a pasikat szereted, onnantól bizonyos mértékig képviseled a homoszexualitást, alakítod a róla kialakult képet. Mint minden, a "melegség" is sokarcú, tehát, ha megtudod jeleníteni a kellemes, szimpatikus oldalát, akkor csak hajrá, de ha csak minimális mértékben is szégyenkezel miatta, akkor a többiek is eszerint reagálnak majd.

És kedves mindenki, aki ellenszenvet érez: a szerelem, szeretet egy klassz dolog, örülni kell neki, nem számít, hogy ki a tárgya.

:)

2009. szept. 30. 17:52
 15/27 anonim válasza:
57%
(Előző kommentelő vagyok) Azt még hozzátenném, hogy törvényes kereteken belül, persze.
2009. szept. 30. 17:53
 16/27 Salx Narval ***** válasza:
75%
Hát azért a legtöbb embernek számít.
2009. szept. 30. 18:01
 17/27 anonim ***** válasza:
69%
Ez Magyarország... Meleg vagy és emiatt kell titkolóznod, hogy elvégezhesd a sulit. Tiszta szégyen. Nem tudom, hogy mit csinálj, komolyan, én elmondanám... Megszívnám, de elmondanám. Jajj, légy erős! Vannak, akik kiállnak a melegek mellett! :)
2009. szept. 30. 20:30
 18/27 A kérdező kommentje:

18:01-es ezt megfogalmazhattad volna kicsit bővebben, mert most nemtom mire gondolsz pontosan, de ha úgy érted az számít, hogy meleg-e a pszichológus akihez fordul, nos az esetek 99%-ában ezt ő egyáltalán meg se tudja, hiszen miért tudná. Most akkor mi az ami számít?

Egyébként meg tudod én feltenném azt az egyszerű kérdést, mi van ha a TE gyereked áll eléd mondjuk 14 évesen és vágja a szemedbe, hogy bizony ez van, meleg vagyok ... na akkor mi van? hogy reagálsz erre? Szóval ha ezt a témát pont egy pszichológus nem tudja kezelni, akkor azt hiszem hatalmas baj van, mert akkor mégis kinek kellene tudnia?

Szóval nem olyan egyszerű ez, ahogyan te itt röviden leírod, gondolj bele ebbe a helyzetbe, és akkor szülőként kicsit másképpen állsz a kérdéshez sztem.

2009. okt. 1. 06:26
 19/27 Salx Narval ***** válasza:
0%
Lesznek akik megértik és nyilván olyanok is akik elítélik,de úgy gondolom el kellene mondanod.És úgy vélem, ha majd dolgozol, akkor is el kellene mondanod a betegnek, mielőtt kezelnéd.Ott is lesznek akik elmennek, és olyanok is akik maradnak.De ez így tisztességes.Ha tiszteletben tartod mások érzéseit,a tiédet is jobban elfogadják.Nem mondom, hogy mindenki,de szerintem a többség nem fog utálni.Hogy teljesen világos legyek, szeretném én eldönteni, hogy akarok e egy meleg férfival egy öltözőben öltözni,vagy esetleg zuhanyozni.Nos engem zavarna.De nem ítélnélek el.Ha viszont utólag tudnám meg, az már nehezebben tolerálnám.Szerintem az osztálytársaid nagy része, elfogadná a tényt,hogy meleg vagy.Ha a viselkedésed nem kirívó, vagy esetleg közerkölcsöt sértő.A teljes elfogadás érdekében,neked is tenned kell valamit.Nem lesz könnyű, de sok sikert kívánok neked és majd, a munkádhoz is.
2009. okt. 1. 06:36
 20/27 Salx Narval ***** válasza:
Bocsánat,én voltam a 18-01, csak elfelejtettem leírni.
2009. okt. 1. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!