Szerintetek ez mennyire igaz? Barát az aki azt mondja amit hallani akarsz, igaz barát az aki azt mondja amit hallanod kel!
Figyelt kérdés
Igazából az volt a probléma,hogy a legjobb barátnőm azt mondta hogy nem vagyok igaz barát mert egy vita közepén nem neki adtam igazat, mert teljesen más véleményem volt és én kiállok a véleményem mellett, és azt mondta hogy az nem igaz barát aki nem egy véleményen van a legjobb barátnőjével :DD azóta nem is vagyunk jóba, mert ez neki nem tetszett2013. máj. 9. 17:49
1/7 anonim válasza:
Én sosem tettem különbséget barát és igaz barát között, számomra aki barát, az barát, nincsenek fokozatok.
Viszont ha valaki a barátom, akkor elvárnám tőle, hogy őszinte legyen velem minden tekintetben, hisz ugyanezt megkapja tőlem is. Ha az igazság, vagy az én véleményem nem az, amit ő hallani szeretne, akkor is.
2/7 anonim válasza:
Az igazság az igazság marad, függetlenül attól, hogy ki mondja. Az igazságot még egy barát miatt sem (sőt, még egy rokon miatt sem) szabad megtagadni. Aki valóban a barátod, az tolerálja ezt, és nem várja el, hogy igaztalanságot állíts miatta.
Ha az egész csak "vélemény" dolga, tehát nincs szubjektív igazság, akkor annyi a lényeg, hogy ha nem osztod a barátod véleményét, akkor udvariasan és ne sértően add ezt elő.
3/7 A kérdező kommentje:
ha udvariasan közlöm se használ semmit,akkor én vagyok a bunkó ha nem azt mondom illetve ebben az esetben nem az ő pártját fogom akkor vége a világnak ..lehord mindennek hogy én mekkora senkiházi vagyok hogy mi az hogy én nem állok ki mellette,de könyörgöm ha egyszer szerintem nincs igaza, akkor miért kéne azt mondanom amit ő hallani akar és ő erre: mert ez a barátság alapja ...
2013. máj. 9. 19:03
4/7 anonim válasza:
szerinetm egy igaz barát a teljes igazságot mondja tapintatosan, de nem azt "amit hallani akarsz"
5/7 A kérdező kommentje:
hát épp ez az,hogy nem azt mondom amit hallani akar, és neki ez a problémája
2013. máj. 9. 19:52
6/7 anonim válasza:
Pont akkor igaz barát valaki, ha őszinte veled és ha kell, akkor leszúr, ha valami hülyeséget akarsz csinálni, amivel végeredményben magaddal szúrsz ki. Aki meg mindig azt mondja, amit hallani akarsz, az hazudik és nem a barátod, sőt, inkább közelebb van az ellenséghez az ilyen. Semmi jót ne várj tőlük.
7/7 A kérdező kommentje:
akkor nem én vagyok az egyedüli aki így gondolja :DD
2013. máj. 9. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!