Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el olyan sokan a...

Miért ítélik el olyan sokan a rappet?

Figyelt kérdés
Most itt főleg az idősebbekre gondolok (szal nem a tizenévesekre). Sokan egyetlen számot se hallgattak meg, de jönnek azzal, hogy a rap nem zene. Szerintük értelmetlen, és nincs semmi mondanivalója. Közbe pedig tény hogy sokkal jobban leírja az igazságokat, mint az ilyen mulatós zenék, vagy akármi. (Most ezt nem azért mondom, mindenki hallgassa ami tetszik neki, de miért kell elítélni?) Meg csak beszélnek benne és nem is ér semmit... Vagy csak én ismerek ennyi "idősebb" embert aki így áll hozzá??
2009. szept. 29. 19:22
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
56%
mert az nem zene h fekete szardarabok elkezdenek matyerálni
2009. szept. 29. 19:34
 2/35 anonim ***** válasza:
89%

Sok ember nem is feltétlenül magát a zenét ítéli el hanem a hozzá tartozó stílust. Én például szeretem az emozenét (ezalatt ne tokio hotelt meg no thanxet érts, hanem My Chemical Romancet) de magától az emó kultúrától hányingert kapok.

Én magam sem szeretem a rappet de én nem a stílus miatt. Mondjuk azért elég szánalmas dolog, mikor valami 150 centis gyerek félrefordított New Yorkeres sapkában négy számmal nagyobb amerikai mezekben szájdobol úgy hogy közben hangosan szól a zene a mobliltelefonján:)

Ez csak egy dolog. A másik pedig, nem akarlak megsérteni de a rap szerintem eléggé igénytelen zenei stílus. Ma már a 14-16 éves korosztálynak a 50%-a rapper, legalábbis az én sulimban.

Összehasonlítva mondjuk egy rockbandával: Egy rockbandába kell 3-4 olyan tag aki tud gitározni, dobolni énekelni + plusz folyamatosan próbál.

Ezzel szemben a rap annyiból áll hogy csinálsz/csináltatsz, rosszabb esetben lopsz egy alapot meg szövegelsz rá és kész.

Tényleg nem akartalak megbántani, ezek csak az én vélemyényeim:D

2009. szept. 29. 19:44
 3/35 anonim válasza:
69%

Tizenéves vagyok, régebben én is hallgattam rappet, de már rájöttem, hogy egy rakás szart nem ér az egész. Szövege van, de mondanivalója nincs. Kultúrája sincs, szaros niggerek odaböfögnek egy-egy sort a ritmusra.

Hazaiból is csak Fankát szeretem, Ő kivétel a fent említettek alól.

2009. szept. 29. 19:50
 4/35 anonim ***** válasza:
93%

Még korábban írtam a rap témához:

"A cuccokon kívül amit hord sokkal rosszabb az, hogy a bűnt, drogokat, ívászatot, pénzszórást és a nőkkel szembeni tiszteletlenséget élteti, a fiatalok pedig fogékonyak erre.

Addig nincs baj amíg valaki hordja a béna rappergatyát vagy megpróbálkozik saját maga is valami rapszöveg írásával, de amikor már gyakorlatba is átültetik az elhangzottakat, ott kezdődik a baj.

Bizony ezzel rávilágítottál arra a problémára is hogy a túlzott gazdagság előbb-utóbb azt szüli hogy az illető már képtelen értékelni bármit is az életben, hiszen semmiért nem kell küzdenie, mindent megvehet a pénzén. Szerintem kő gazdagnak lenni legalább olyan kemény mint szegénynek, hiába tűnik ez hülyeségnek. És akkor láthatjuk hogy amikor ezek az emberek unatkozni kezdenek, már csak az alkohol és a drogok jelentik az egyetlen felüdülést.

Amíg a saját életüket teszik tönkre addig nem érdekelne, de ha másoknak azt reklámozzák hogy az a fajta élet mennyire jó, már problémás a történet. Akkor igazán visszás a dolog ha valakik úgy pártolják a bandák működését és a drogterjesztést, ha soha nem is volt bandás múltja. Aki meg a gettóból jött és azt terjeszti hogy csak bűnnel, naplopással és ügyeskedéssel lehet pénzt szerezni, az egyszerűen gonosztevő. Persze minden azon múlik hogy mennyit ér az illető lelke. Sajnos általában van az a pénz."

2009. szept. 29. 19:56
 5/35 anonim ***** válasza:
85%
mert a rap tényleg nem zene... a rap, az ritmusra való verselés... de semmiképp sem zene (és nem vagyok egy vén szar, 20 éves vagyok, és szeretem a rapet hallgatni...de attól még nem lesz zene)
2009. szept. 29. 20:06
 6/35 anonim ***** válasza:
11%
2009. szept. 29. 20:18
 7/35 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem a rap-et ítélik el mint zenét, hanem azt amit üzen. Dúsgazdag néger csávó 20 méteres limóba egyszerre 5 félpucér csajjal nyalakodik meg miegymás. Ez eléggé "kiborítja" az időseket. Amúgy én személy szerint mindig is utáltam...

16/f

2009. szept. 29. 20:34
 8/35 anonim ***** válasza:
13%

20:34

engem nem borít ki

írigylem öket :)

21/f

2009. szept. 29. 20:39
 9/35 anonim ***** válasza:
17%

Nem hinném hogy fel tudnál sorolni 10 rappert aki ezt csinálja. Szeretem amikor mindenki akkora szakértő, csak mert egyszer láttott egy 50cent klipet.

http://www.youtube.com/watch?v=hfnmCOUieLw

http://www.youtube.com/watch?v=kRZZ1u5v5Tw

Itt pl nem látok semmi olyat amit ti írtatok, de nyilván bennem van a hiba.

2009. szept. 29. 20:41
 10/35 anonim ***** válasza:
87%

Én annyira nem irigyelném őket..

Képzeld magad a helyébe, annyi pénze van, hogy már semmiért nem kell küzdenie, mindent megkap azonnal. Még a nőket is, persze azokkal együtt járnak a nemi bajok is, csak ezekről nem hallunk. Hány nap kellene ahhoz, hogy ráunj a céltalan bulizásra és piálásra? Egy nap felkelnél és megkérdeznéd magadtól. Mit csinálok? Miért élek? Mindent megkaphatok, mégis hiányzik valami.. és az a valami a hasznosság érzése. A céltudat. Az álmok.

Nem beszélve arról, hogy egy dúsgazdag embernek iszonyat nehéz olyasvalakit találni, akit nem csak a pénze érdekel. Ha tehetném, mindenkinek adnék 10 évre évi 100 millió dollárt, és utána megkérdezném, hogy érzi magát?

2009. szept. 29. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!