Miért nézi le a legtöbb vékony alkatú ember a kövérebbeket? Miért előítéletesebbek, és "bunkóbbak" velük szemben?
Én azokat sajnálom, akik azt hiszik hogy a vékony az jó és az egy ideális valami. Az igazság az, hogy az a divatszakmából átvett hamis ideál, amivel az amúgy is zavarodott fiatal lányok fejét tömik. Azt hiszik, hogy ha vékonyak, akkor társadalmilag jobban elfogadottak lesznek.
Határvonalat kell viszont húzni a molettség és a kövérség között, míg az első egy többnyire kellemes, telt(és főleg egészséges) látványt nyújtó valami, addig az utóbbi egy kóros és egészségkárosító állapot. A lustaságból eredő kövérséget én is elítélem, de a divatvékonyságot is. Mindkettő gusztustalan és egészségtelen.
Nézd csak meg, ez egy nemrég feltett kérdés, ami bizonyítja hogy a mai lányok mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy mi a szép és mi nem. Egyszerűen csak egy félresikerült társadalmi elvárást követnek:
"156 cm vagyok és 52 kg, mennyiit fogyjak hogy vékonynak számítsak?
Tudom nem szép a vékony, stb..de én az akarok lenni, de kb mennyit kéne még fogynom ?"
Ő maga sem tudja miért akar fogyni, csak akar. Már rég vékony, de még vékonyabb akar lenni. Mi ez ha nem betegség? Aztán ezek a csontsoványra fogyott lányok elkezdik piszkálni a kövéreket, miközben nem veszik észre, hogy a beesett arcuk és kilátszó bordájú, melletlen mellkasuk éppoly visszataszító, mint a hatalmas hurkák. Valamiért az emberek a két végletben gondolkodnak, vagy nagyon kövér, vagy nagyon vékony van csak.
Az ő bajuk, de a nagyon vékonyak is rá fognak jönni, hogy a barátjuk nincs is annyira oda azokért a szúnyogcsípés-szerű mellükért vagy a nem létező fenekükért, na meg azért se, hogy a kórosan fogyókúrázó barátnőjük gyakorlatilag lábon sem tud állni, annyira nincs energiája semmire.
El lehet dönteni, hogy ez a szexibb -e:
Vagy ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!