Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a szomszéd...

Mit lehet tenni, ha a szomszédotok elviselhetetlen?

Figyelt kérdés

Elég nagy problémám van. Nemrég költöztünk új lakásba, lakik mellettünk egy öregasszony az alkesz lányával. Elviselhetetlenek. Szinte minden napos az ordibálás, veszekedés náluk. A fő probléma azonban nem ez, hanem, hogy az öregasszony mindenkivel kiabál. Mi csendes lakók vagyunk, nem bulizunk, nem hallgatjuk hangosan a zenét stb. szóval alkalmazkodunk másokhoz. Azonban mikor ideköltöztünk, minden ok nélkül átkiabált, hogy én mekkora k...a vagyok és hogy leönt savval, meg hogy menjek dolgozni......Aztán beszélgettünk vele, úgy tűnt megkedvelt minket, volt olyan,hogy pénzt akart kérni tőlem, meg hogy adjak neki ennivalót. Természetesen nem adtam semmit sem. Nekem szidta a lányát, hogy egy tolvaj stb. Aztán tegnap jött haza párom és a huzat becsapta az ajtót, rögtön ordított az öregasszony, elnézést kértünk, de nem hagyta abba.....persze ideges lettem és megmondtam a véleményemet, hogy nehogy már ez legyen a baja, mikor ők éjjel is veszekednek, meg folyton kihívják a rendőröket stb. természetesen mindennek elmondott engem, ez délután történt, de még este 11kor is átordított, hogy én mekkora egy k...a vagyok, menjek dolgozni. Inkább nem szóltam semmit sem, próbálom visszafogni magam, de ez egy elmebeteg. A lakásból nem jön ki, több lakó után is odakiabál valami undorító dolgot. A saját unokájára olyanokat mondd, hogy haljon meg stb.....Hihetetlenül igénytelen, putris nő és nem tudom, mit lehetne tenni ez ellen. Még az ajtót is halkan csukjuk be, mert rögtön ordít, én ilyen embert még nem láttam, tudom, hogy valószínűleg már bekattant, de ez nem normális, hogy minden ok nélkül átkiabál ilyen dolgokat. Azt mondta, hogy ránk hívja a rendőröket, mert becsaptuk az ajtót....ez vicc. Tudnátok tanácsot adni, mit tegyek? Mert ez elviselhetetlen. Tűrjem el, ne szóljak vissza? Talán megunja? Lehet ezzel a kiabálásokkal azt akarja elérni, hogy veszekedjek vele, mert unatkozik? Esküszöm, nem láttam még ilyen embert, aki így viselkedne. Biztos nem normális, de ez nem mehet így tovább.

Köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 6. 11:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem valami baja van szellemileg! Hívd ki legközelebb a rendőrséget ha üvöltözik. Én már tuti ledobtam volna az emeletről.
2013. máj. 6. 12:08
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy többedmagatokkal kellene feljelentést tenni.
2013. máj. 6. 12:08
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Párommal azt beszéltük meg, hogy nem szólunk vissza neki, szerinte ezt azért csinálja, mert egész nap bent van a lakásban, unatkozik, nyilván már szellemileg sincs rendben és így éli ki magát......albérletben lakunk, az előző lakók valószínűleg miatta mentek el.

Telefonnal felveszem majd a kiabálásait. Ha nem változik semmi, feljelentem, de a lakókkal is alá kellene íratni egy papírt, hogy tanúsítsák mi megy itt. A rendőrök már jól ismerik ezt a nőt, mert hetente hívja ki, mikor valakivel összeveszik. Biztos, hogy beteg, mert van, hogy egyedül van, kinyitogatja az ajtaján lévő kis ablakot és azon kikiabál, a lakásból soha nem jön ki, a lánya veszi neki a holmit. Tényleg nem láttam még ilyen embert, de tény, hogy ő már beteg.

2013. máj. 6. 12:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem irigyellek, kedves kérdező :-(
2013. máj. 6. 12:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát most én se magamat! :) :) de az a durva, hogy így leírva még nem is olyan vészes.....élőben jóval brutálisabb és az a legbosszantóbb, hogy bármit is mondok az öreglánynak, csak ordít tovább, volt mikor a rendőröket is megfenyegette.......az unokájának enni se ad, sokszor be se engedi a lakásba, a lányát is elmondja mindennek. Kinyitja az ablakot és ordít...tényleg beteg!
2013. máj. 6. 14:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet sajnos egyik rokonomnak hasonló szomszédja volt. És tapasztaltam is, mert töltöttem el nála egy hetet.

Valószínűleg az előző lakókkal is hasonlóan viselkedhetett, azért van akkora arca. Valami nem stimmel nála, ezért is vannak az ilyen hangulatváltozásai, hogy egyszer haverkodik egyszer meg óbégat. Vagy a másik lehetőség, hogy amikor normálisan beszélt veled, akkor éppen alkoholmámoros időszaka volt, és nem is emlékszik már rá.

A szomszédod általad leírt értelmi képességeiből kiindulva nem hiszem hogy sok értelme lenne annak, hogy szembesíted egy hangfelvétellel. Sőt szerintem pont az ellenkező hatást érnéd el vele, olaj lenne a tűzre.

A sünök... nem sokat tudnak tenni, kijönnek kicsit lenyugtatják a szomszédodat, talán nyugton is marad pár napig, de utána megint kezdi, és te leszel a szemét amiért ráhívtad a yardot. Mindezek ellenére azért nem árt ha a rendőrség is tudja mi folyik ott.

A hangfelvétel meg szerintem hasznos ugyan, de a Te helyzetedben mégsem annyira. Gondolj bele mennyi idő manapság amíg egy ügy a bíróság elé kerül. Addig el is patkolhat a nőci.

Különben meg javaslom, hogy nagyon de nagyon vigyázz vele, a hátadon is legyen szemed! Elborult elmével talán még azt a savas dolgot is kinézem belőle.

Ja és ne tévesszen meg a kedvessége. Van egy népcsoport aminek hasonló a viselkedése. Egyszer kedvesen viszonyul hozzád, utána levő alkalommal meg lehet hogy hátba szúr. Hűvösen távolságtartóan beszélj vele, még ha ő nagyon kedvesnek is tűnik.

A javaslatom talán az lenne, hogy próbáld meg leordítani a fejét. Érd el, hogy féljen tőled. Lássa, hogy veled nem lehet packázni. A hasonló mentalitású emberek csak és kizárólag az erőből értenek! (Szintén tapasztaltam.)

És mit tud tenni? Kihívja a rendőrséget. Nincs tanú, maximum letagadod az egészet, azzal a szöveggel hogy: "a néni már idős, és nincs rendben minden a fejében, ezért néha kitalál dolgokat, meg nagyon sokat iszik, de gondolom ezt már a szomszédoktól is tudják".

Második verzió: megkeresitek az előző lakókat és megkérdezitek tőlük, hogy ők hogyan kezelték a helyzetet.

Sok sikert és kitartást kívánok!

2013. máj. 7. 16:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Azóta kicsit változott a helyzet.....tegnap megint hallottam, hogy óbégat, átkopogtam és elnézést kértem a múltkoriért. Mindjárt más hangnemet ütött meg. Elmagyaráztam neki, hogy a huzat csapta be az ajtót stb.....igazából vicc ez az egész, hogy ilyenért kell magyarázkodnom, de most ezt láttam helyesnek. Természetesen nem vágtam a fejéhez, miket mondott rám, inkább hagytam, hogy mondja a bajait. A végén már én voltam az aranyos, a lányát meg mindennek elmondta...ismét. Rájöttem a titokra, az kell, hogy egyszer végighallgasd a gondjait és ne csapd be még véletlenül se az ajtót.

Igaz a mondás, tartsd a barátaidat közel, de az ellenségeidet még közelebb!!!

Most nyugi van, persze ők ordibálnak egymással, de az a része nem érint engem. Ha átkopog, úgy fogok tenni, mintha nem lennék itthon. A többi lakó szóba sem áll vele. Én most meghallgattam, de a jövőben távolságot tartok...biztos ami biztos.

2013. máj. 8. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!