Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet egy embernek több hazája?

Lehet egy embernek több hazája?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogyha pl. valaki Magyarországon született, nevelkedett, de már 20-30 éve él máshol, érezheti úgy, hogy 2 hazája van?
2009. szept. 28. 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Én olyat ismerek, akinek különböző nemzetiségűek a szülei, és hol itt lakik, hol ott. Ő mondta is nekem egyszer, hogy szerinte neki két hazája van :) Szóval lehet.
2009. szept. 28. 16:56
 2/10 anonim ***** válasza:
persze, hogy lehet. nekem is kettő van :)
2009. szept. 28. 17:00
 3/10 A kérdező kommentje:
De csak olyannak lehet, akinek az egyik szülője nem magyar vagy ha én nagyon szeretek egy országot és ott élek sokáig, akkor mondhatom, hogy nekem is 2 van? Vagy az állampolgárságtól is függ?
2009. szept. 28. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Az a hazád,amit annak tartasz.Függetlenül állampolgárságtól,vagy hogy mióta élsz ott...
2009. szept. 28. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, és mivel ott él x éve, ha kérvényezné vszeg állampolgárságot is kapna
2009. szept. 28. 17:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én férjem olasz állampolgár, meg magyar is.Sajnos nem tud olaszul(még),mert a nagyszülők már az anyukáját sem tanították meg.Nem is volt még sokszor Olaszországban, de mindenképpen hazájának érzi!Sokszor inkább, mint Magyarországot.
2009. szept. 28. 17:09
 7/10 anonim ***** válasza:
lehet
2009. szept. 28. 17:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Ismerek egy kislányt, akinek az anyja brazil, apja lengyel és most Magyarországon élnek, itt tanul a lány magyarul írni-olvasni-számolni, na és előtte már máshol is voltak, sőt, lesznek is.

Gyanítom, hogy ő is azt fogja mondani, hogy több hazája is van, mert minden nemzetiség, minden ország mást adott neki. ;]

2009. szept. 28. 18:16
 9/10 anonim ***** válasza:
60%
Én is itt vagyok most egy közép-finnországi városkában, és abszolúte itthon érzem magam. Egyrészt nagyon olyan az egész miliő, mint otthon, csak épp szebb-jobb-tisztább-emberibb-rendesebb, de az alapvetések ugyanazok. A finn nyelv is egyre jobban megy, jól kijövök a helyiekkel is, és hosszú távú terveim vannak itt - szóval abszolút itthon érzem magam, amint már írtam is.
2009. szept. 29. 09:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem túl sok.
2009. szept. 29. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!