Találkoztatok már olyan amerikaival, aki tudta, hogy hol van Magyarország?
És ezt úgy értem, hogy eddig nem volt kapcsolata velünk. Szóval nem készült rá, vagy ilyesmi, csak egy egyszerű-mezei native american.
A kérdés onnan jött, hogy az egyik családtagom volt Seattle-ben, és az egyik iskolaigazgató(!) azt hitte, hogy New Mexico-ban spanyolul beszélnek, ráadásul Franciaországon kívül egy európai országot sem tudott megnevezni XD A benzinkutas meg simán vágta még Lengyelországot is!
Utolsó válaszolónak:
Ez sajnos így van. Csak sokan nem merik bevallani.
De ne menjünk messzire, szerintetek mindenki tisztában van vele, hogy a volt Szovjetúnióból kivált tagállamok, - most már önálló államok - pontosan hol helyezkednek el??
Mert szerintem sokan nem. Kb. még csak-csak megmutatják, de tutira kevesen tudják.
Az emberek - érthető okból - ilyennek nyilván nem dicsekszenek.
Tegye mindenki a szívére a kezét. Feltudod sorolni az USA összes tagállamát? De könnyebbet kérdezek... hány tagállama van az USA-nak???
Az hőbörögjön, aki erre a két kérdésre tökéletes választ adott.
Üdv!
már 16 évesen fel tudtam sorolni az USA összes tagállamát, elhelyezkedését, egykettőnek még a fővárosát is. Azóta ez megkopott, de nagyjából még megvan. Az amerikaiakkal, akikkel eddig találkoztam, lehet hogy felszínes, esetleg valaki számára felháborító volt a tudása Közép-Európa földrajzából, de Puskás öcsiről és Teller Edéről többet tudtak, mint jópár magyar... és persze náluk is voltak zsenik, akikkel hihetetlen, de simán eszmét cseréltünk '56ról... és a volt Szovjetúnió jelenlegi tagállamainak példája kiváló volt kedves 23.34!...
Szóval az "átlag" amerikai (akit én az átlag alatt értek, akivel akár mi is találkozhatunk: fehér, 30-60 éves, jómódú, keresztény vagy mormon értékrendű) szerintem ha butábbnak is gondoljátok, de jobbszivű, és boldogabb apró dolgokban is, mint mi, és ha már ebben legalább biztosan jobbak, egykét hibát mindenkinek el lehet nézni.:)
Szomorú, de lehet, hogy én még a szomszéd országainkat sem tudnám mind felsorolni. Nemhogy az amerikai tagállamokat. Vagy Ázsiai országait.
Egyszer megtanultam, de azóta nem foglalkoztam ilyesmivel, márpedig amivel nem foglalkozik az ember, azt elfelejti. Miért kell ezen mindig felakadni? Mitől ilyen alap dolog a földrajz? Te most pl. el tudnád mesélni a DNS molekula szerkezetét? Vagy hogy mikor született Arany János? Középiskolában ezek is ugyanilyen alapkérdések volt.
"az egyik iskolaigazgató(!) azt hitte, hogy New Mexico-ban spanyolul beszélnek"
Ami nem is hülyeség.
"szerintetek mindenki tisztában van vele, hogy a volt Szovjetúnióból kivált tagállamok, - most már önálló államok - pontosan hol helyezkednek el??"
Én pl. tudom. Ahogy egyébként sok amerikai tudja, hol van Magyarország. Sokan nem tudják egyiket sem, másikat sem. Mi köze van az embernek ahhoz, hogy mi történik több ezer km-rel arrébb? Semmi. Aki ezt nem tudja, az nem bunkó.
"Tegye mindenki a szívére a kezét. Feltudod sorolni az USA összes tagállamát?"
Rhoide Islanddel, Delaware-ral és New Hampshire-ral? Szerintem nemhogy magyarból, de 10 amerikaiból sem tudja 7-nél több felsorolni, és nem azért, mert buták, hanem mert ezek az államok tényleg jelentéktelenek.
Olyannal már sokkal találkoztam, aki tudta. De olyan is akad, akinek még Európáról sincs fogalma:
http://www.youtube.com/watch?v=jj6AQCMLUNc
Jó szórakozást, bár inkább siralmas...
"De olyan is akad, akinek még Európáról sincs fogalma:
...
Jó szórakozást, bár inkább siralmas..."
Az ötödikes tudja. Mert neki van rá szüksége. Mert ő kap rá jegyet, nem a szőke anyuka.
A felnőtt már nem jegyet kap, hanem fizetést, és nem a műveltségére, hanem a SZAKtudására. Magyarul szakbarbár, ha nem képzi magát. De ezzel nem okoz bajt, mert a szakterületeken nem ő van, hanem a szakértők.
"Európáról sincs fogalma"
Pff miért Neked fogalmad van Afrikáról? Ha mondok egy olyan afrikai országot, amit google nélkül a helyieken kívül nem sok ember tud elhelyezni tudni fogod hogy mi merre hol? NEM, miért lenne Európa előbbre való Afrikánál hm? Mert ez a kultúra bölcsője vagy mi? Ugyanmár...csak azt várd el másoktól, amit magadtól is elvársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!