Miért hiszitek, hogy régen jobbak voltak az emberek?
Közbiztonság sem ilyen volt ! Bűnözés sem ilyen mértékben. KMK erősen rásegitett arra, hogy mindenki végezze a dolgát, és ne forduljon meg a fejébe a rablás, fosztogatás.Persze családban mindig is volt és lesz is erőszak.
És igen a trend hozzájárult rendesen a mai erkölcstelen társadalom kialakulásában. Régen nem volt tele a TV ilyen baromságokkal, mint Skins, Éjjel nappal bp és még sorolhatnám. Csak arra tanítja a fiatalokat, hogy bulizzanak meg dugjanak. Média már csak ezt mutatja mindenki felé, hogy " nézz ki jól, megkaphatsz mindenkit, használd ki az embereket, élvezd az életed". Csak a hülye nem látja, hogy mennyire korcs világban élünk. Ők elvannak a boldog tudatlanságban. Annyira befolyásolva vagyunk mint a fene. De mondok egy gyors példát. Azt mondják pl( fiktív) a piros ruha, piros nadrággal a "legmenőbb" most. Minden barom aki meghallja ezt a TV-ben, és látja hogy a "sztárok" hordják, akkor megveszi magának és hordja. Utána egyre többen teszik ezt és tessék, divat lett a piros szett. Erre ha valaki más, az átlaggal ellentétben felvesz egy kék felsőt, kék nadrággal, akkor kilóg a sorból és csak elítélni lehet emiatt. Csak példa volt, de remélem értitek.
"Cicikidobós" ruhákról. Oké, régen is volt erőszak, akár 3000 évvel ezelőtt is. DE. Ha egy nő olyan ruhát vesz fel, amiből a melle már szinte kiugrik, és hozzá egy olyan feszülés nadrágot, hogy lépni nem bír benne, vagy esetleg olyan képeket tölt fel az internetre, ahol csupán a "semmi" takarja, akkor ne csodálkozzon ha minden 3. férfi csak egy húscafatot lát benne.
Lezárva a témát részemről, régen ugyanolyan emberek voltak mint ma. Csak sok mindent nem mertek megtenni, ami talán tabu volt. Vagy csak nem beszéltek róla.
Ahogy a kérdező is írta "Régen is voltak k.rvák, csak titkolták...". Na, ma is léteznek k*rvák, csak már nem titkolják.
10:10:
A nemi erőszakos cselekedetek nagy részét ismerős, esetleg családtag követi el. De most nem ez az érdekes, mert igen, utcai támadások is vannak, ismeretlen elkövető részéről.
De miért írod le még egyszer, amit először is leírtál?
Miből gondolod, hogy nagyobb eséllyel támadnak meg olyat, aki alul van öltözve? Elsőre is leesett, hogy ezt írod, de én ezzel nem értek egyet. Pont azért, mert régen is volt nemi erőszak (csak nemigen beszéltek róla - így egyszerűen nem lehet kijelenteni, hogy arányaiban kevesebb, mint most), holott enyhén szólva is zártabban öltözködtek az emberek.
Tehát véleményem szerint ha újfent kevésbé kihívóbban öltözködnének az emberek (nők), az sem oldana meg semmit.
Valami kutatásokat emlegettél. Még mindig kíváncsian várom a link(ek)et.
„A nemi erőszakos cselekedetek nagy részét ismerős, esetleg családtag követi el. De most nem ez az érdekes, mert igen, utcai támadások is vannak, ismeretlen elkövető részéről.
De miért írod le még egyszer, amit először is leírtál?
Miből gondolod, hogy nagyobb eséllyel támadnak meg olyat, aki alul van öltözve? Elsőre is leesett, hogy ezt írod, de én ezzel nem értek egyet. Pont azért, mert régen is volt nemi erőszak (csak nemigen beszéltek róla - így egyszerűen nem lehet kijelenteni, hogy arányaiban kevesebb, mint most), holott enyhén szólva is zártabban öltözködtek az emberek.
Tehát véleményem szerint ha újfent kevésbé kihívóbban öltözködnének az emberek (nők), az sem oldana meg semmit.
Valami kutatásokat emlegettél. Még mindig kíváncsian várom a link(ek)et.”
Igen, a nemi erőszakok nagy részét valóban ismerős követi el. Feltűnt, hogy az írtam,h az olyan nemi erőszakok, amiket idegenek követnek el? Gondolom, elkerülte a figyelmed. Nem tudok linkelni, nem hiszem,h van pontos stasztisztika a neten, viszont nem egy rendőrtől, nyomozótól hallottam, hogy nagyobb eséllyel erőszakolnak meg olyan nőt, aki kihívóan öltözködik. Ja, de mégis, most találtam egy mási kérdést, persze az is lehet,h nem is nyomozó igazából blabla. http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes__..
Érdemes elolvasni a hozzászólásait. Néhány éve meg ha jól emlékszem, egy kanadai rendőr ugyanazeket mondta, persze biztos ő is rosszul látja. Azért írok le egyvalamit többször, mert nem fogják fel sokan.
„DE. Ha egy nő olyan ruhát vesz fel, amiből a melle már szinte kiugrik, és hozzá egy olyan feszülés nadrágot, hogy lépni nem bír benne, vagy esetleg olyan képeket tölt fel az internetre, ahol csupán a "semmi" takarja, akkor ne csodálkozzon ha minden 3. férfi csak egy húscafatot lát benne.
Lezárva a témát részemről, régen ugyanolyan emberek voltak mint ma. Csak sok mindent nem mertek megtenni, ami talán tabu volt. Vagy csak nem beszéltek róla.
Ahogy a kérdező is írta "Régen is voltak k.rvák, csak titkolták...". Na, ma is léteznek k*rvák, csak már nem titkolják.”
Igen, erről van szó. A ma fiatal nők nagy része úgy öltözik, mintha a sarokra készülne, aztán meg vannak sértődve, ha csak lefektetni akarják őket vagy fütyülnek utánuk. Egyébként nemrég olvastam egy blogot, ahol egy nő elszólta magát az egyik hozzászólásban, h mennyire élvezi,h vissza tudnak élni ezzel. Természetesen senki sincs joga senkit megerőszakolni, ugye ezt írtam? De minden egészséges férfi a szexre fog gondolni, ha meglát egy olyan nőt, akinek kilóg mindene a ruhából. És igen, a nők ezt marhára élvezik, akkor is ha céltáblának állítják be magukat, h nekik milyen borzasztó,h megnézik őket és fütyülnek utánuk. De most már eléggé eltértünk az eredeti témától.
Ne haragudj, de egy-két rendőr elbeszélése csak egy dolog. Ebből értékítéletet alkotni talán nem kéne. Én legalábbis biztos nem tenném. Azt se tudom, kiktől, miktől származik ez a vélekedés, a foglalkozásukat leszámítva fogalmam sincs, milyen emberek, mennyire szavahihetőek stb.
Kicsit komolyabb kutatásra számítottam, nem arra, hogy "2 rendőr azt mondta, hogy...".
Nem győztél meg.
Azt meg ne akard már megmondani, hogy mit élveznek a nők vagy hogy mire gondolnak a férfiak, maximum a magad nevében beszélj.
Mindenkinek joga van úgy felöltöznie, ahogy neki tetszik, közterületen max. nem mutogathatja telibe az elsődleges nemi jellegeit. Erőszakot tenni a másikon viszont senkinek sincs joga. És akkor sincs nagyobb joga, ha felizgul szexuálisan. Pont.
De ha te másképp gondolod, vagy azzal akarsz érvelni, hogy "Joga van, de ne csodálkozzon...", akkor gondolom, sosem eszel pl. közterületen, mert még odajön egy éhes ember, és erőszakkal elveszi tőled a kajádat. Nincs joga, de mit csodálkozol, ő kivan az éhségtől, te meg ott falsz az orra előtt. A te hibád, lehettél volna körültekintőbb.
Továbbra is tartom, hogy szexuális erőszakhoz nem kell feltűnően vagy kihívóan öltözni, pláne hogy relatív, mi a kihívó és mi nem az. Vagy meddig szabnád meg, mi számít kihívónak? Régen egy bokavillantás is annak számított. Nemi erőszak is volt. És ezek után azt szeretnéd mondani, hogy ha visszafogottabban öltözködnek a lányok, akkor majd visszaszorulnak az erőszakos cselekedetek?
Fenéket.
,,Most szerinted tényleg olyan volt régen a fűzős viselet, mint a mai mellkidobós, agyonsminkelős, tangavillantós? Ez most ugye viccnek szántad? Na, jó, van, akivel tényleg nem érdemes vitatkozni, mert egy bizonyos minimális értelmi szintet sem érnek el."
Igen szerintem szexi a fűző viselete, nem véletlen maradt meg szexuális kellékként. Amúgy régen is volt nemi erőszak, főleg mikor bejöttek az oroszok, minden fiatal lány a padláson bujkált. Nem voltak alul öltözve. Aki meg akar erőszakolni valakit, az akkor is meg fogja tenni ha mindenki mindent takarós ruhát hord, nem attól lesz elmebeteg, mert vannak nők akik kivágott felsőt hordanak. Normális ember nem csinál ilyet, aki meg beteg, úgy is megteszi. Ennyit erről.
Az emberek egyre jobbak amúgy,gondoljátok el Amerikát a 70-es 80-as években,a fehérek és a feketék ölték egymást a rasszizmus miatt,minden nap meghaltak vagy 20-an! Ehhez képest most mennyit javult már a helyzet mindenhol,Magyarországon is két naponta történik 1 gyilkosság,az egész országban! Szerintem 10 millióra vetítve elég szép eredmény,New Yorkban minden nap történt egy csomó gyilkosság,nem is rég olvastam hogy azt hiszem tavaly Novemberben nem történt egy gyilkosság se,és a New Yorkiak is csodálkoztak! Szóval az emberek egyre jobbak,csak sajnos a Hiradóba nem fogják mutatni a jót mert azt senkit nem érdekel,rosszat el lehet adni!
A rossznak mindig volt hírértéke szóval ezért tűnhet úgy hogy egyre roszabbak vagyunk,pedig az elmúlt 30 évben nagy lépésekben haladunk a jóság felé! De ezt nálunk is tapasztalom,faluban lakok és régen csomó lopás volt meg minden,ehhez képest most már csomó ideje semmi nem történik pedig csak piti lopások voltak,de vissza szorultak! Szóval régen épp roszabbak voltak az emberek,csak akkor sok embernek nem volt TV-je és nem látta a sok rosszat! Az lehet igaz hogy sok a válás meg minden,de ezt nem sorolom a rosszhoz,egyszerűen házasságnak már amúgy is alapja,már rég értelmetlenné vált ugyan is egyszerűbb együtt élni valakivel,aztán ha szakítotok akkor nem kell bíroságra járnotok meg ilyenek.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!