Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen igénytelenek az...

Miért ilyen igénytelenek az emberek a helyesírásra?

Figyelt kérdés
Ezen az oldalon is, meg más helyen is észrevettem, hogy egy csomóan kisbetűvel kezdik a mondatokat, nem figyelnek a hosszú/rövid hangokra, a vesszőket nem teszik ki, és ettől átláthatatlan az írásuk. Ha pedig erre valaki megjegyzést tesz, elküldik a fenébe, mondván, hogy a kérdés nem a helyesírás témakörbe lett kiírva, vagy hogy igenis tudnak írni, csak nem figyeltek. Nem baj az, ha valakinek nem annyira jó a helyesírása, tudom, hogy ehhez érzék kell, de miért van az, hogy meg se próbálnak odafigyelni az emberek?
2009. szept. 26. 09:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Rövidítésektől én is kikészülök, főleg ha nem csak bizalmas, baráti társalgásoknál használják, hanem "hivatalosabb" helyeken. Manapság az ékszerboltban fülcsit árulnak, születésnapra ajit kell venni, a párodat se szereted, hanem szerized, és még sorolhatnám... Ezeket mind láttam már kiírva az utcán vagy boltokban. De a legdurvább a fogigátló volt, gyógyszertárban(!) írták így ki. Azért ez nem semmi :D
2009. szept. 26. 14:04
 12/14 anonim ***** válasza:
30%

Csókolom a kis kezedet, tudom mi a különbség a "helyesírás", meg a "hely-

telen nyelvhasználat" között. Talán azért is írtam az utóbbit!

Pusszantalak Okoska! :-D

2009. szept. 26. 16:15
 13/14 A kérdező kommentje:

Neked is csók, mert a kérdésben nem helytelen nyelvhasználat szerepelt, hanem helyesírás. Szóval tudod, mi a különbség a kettő között? Látom... :)

Imádom az olyan embereket, akik ennyire bele akarnak kötni mindenbe :)

2009. szept. 26. 16:37
 14/14 anonim válasza:
Külföldön az ilyen kijavítgatósokat mint a kérdező grammar nazi nak hívják,aki a nem olvas hanem helyesírást javítgatja...
2012. márc. 29. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!