Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vendégségben megeszitek azt...

Vendégségben megeszitek azt ami nem ízlik nektek?

Figyelt kérdés

Pl túl sós leves,elfűszerezett rágós hús.

Mit mondtok,miért nem eszitek meg?

Főképp ha direkt ebédre hivnak például?

2013. ápr. 22. 08:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Eddig ismeretlen helyen, ha evésre került a sor, a főkostoló a nejem. Ránézek és a szeméből látom az eredményt, így annak megfelelően keveset szedek, de így is sokszor kivert a víz! Legközelebb lehetőleg kajálás után érkezünk.
2013. ápr. 22. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Elég finnyás vagyok, gyakorlatilag sose ízlik amit vendégségben kínálnak nekem, de udvariasságból mindig nehezen megeszem. Persze szenvedek mint az állat.
2013. ápr. 22. 08:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szélsőségesen rossznak kell lennie annak az ételnek, amit vendégségben nem eszem meg. Általában megeszem azt is, amit nem szeretek annyira. Legfeljebb megjegyzem, hogy pocsékul főznek, legközelebb számítok erre. Ugyanis nem vagyok már óvodás.
2013. ápr. 22. 08:50
 4/7 A kérdező kommentje:
És olyan helyen ahova rendszeresen hívnak? (távolabbi rokon pl)
2013. ápr. 22. 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Amitől elképesztően undorodom, azt nem eszem meg. Ha a kaja pusztán nem ízlik, erőt veszek magamon és eszem annyit, hogy ne legyen ciki. Nem vagyok finnyás, úgyhogy eddig még mindennel sikerült megbirkóznom.
2013. ápr. 22. 09:14
 6/7 anonim ***** válasza:
A távolabbi rokonaim között akad, aki nem főz túl jól, de mindegyikük kajája ehető.
2013. ápr. 22. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Régebben mindig normálisan álltam hozzá a vendégséghez, vagyis mindent megettem amit elém raktak, hogy ne bántsam meg a vendéglátót, de történt két dolog, aminek hatására megváltoztattam ezt a dolgot.

Egy bérmálási vacsorán megettük a finom elő és főételt, és utána következtek az édességek. Nem vagyok oda a süteményekért, így nem is szoktam enni. De megláttam, hogy egyik tányér tele van raffaellóval. Mondom ebből falok. Bekaptam, és ekkor derült ki, hogy nem raffaello. Annyira tömény, rágós rossz íz volt, hogy majdnem kiköptem. De mivel a házigazda és több rokon is a közelemben volt, nagy nehezen elrágcsáltam 10 perc alatt.

A másik alkalommal ebéd a rokonoknál. Eszem a főételt, ami rántott csirkecomb volt. Jóízűen falatozok belőle, ekkor veszem észre, hogy véres a hús. Hát akkor majdnem odahánytam. Nagyon nagyon lassan ettem meg, pedig még a barátnőm is besegített.

Ezek után dolgoztam ki a stratégiámat ilyen alkalmakra: éhesen megyek oda, és mindenből csak keveset merítek. Amikor megkérdik, hogy miért eszek ilyen keveset, vagy azt mondom, hogy fogyókúrázok, vagy hogy nem érzem magam túl jól.

Vagy másik lehetőség: ha látom, hogy a leves kedvemre való, de a második fogás nem, akkor levesből nagyon sokat eszem, de a másodikból keveset. Amikor rákérdeznek, azt mondom, hogy sajnálom, de úgy teleettem magam levessel!

2013. ápr. 22. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!