Ki számít gazdagnak?
Van egy határ, ami alatt nem, ami fölött igen?
És ez mi? "X" millió vagy millirárd forintnyi magánvagyon?
Vagy bizonyos, meghatározott mértékű céges tulajdonrész?
Vagy havonta bizonyos összegnél nagyobb stabil bevétel?
Elég relatív és nem egyértelműen meghúzható a vonal.
De ha mondjuk vesszük a havi bevételt, akkor a létminimumhoz képest szoktam elhelyezni saját magunkat, ami ha jól tudom legutóbb egy főre 60-70 ezer Ft között volt legutóbb. De lehet viszonyítani az átlag fizetéshez is, ami nettó 140 ezer Ft körül van. (Nem biztos, hogy pontos adatokat mondok!! Fejből és lehet, hogy rosszul emlékszem)
Összességében annyit tudok mondani, hogy statisztikához lehet viszonyítani, már ha objektíven akarod megközelíteni a dolgot.
"nincs tartozás, a fizu mindenre elég és tud félretenni havonta pár tízezret"
Ez igaz ránk, de mégsem élünk nagy lábon,sőt. Ott spórolunk, ahol tudunk.
gazdag? ... valóban relatív ... alulról vagy felülről nézzük?
egy milliárdosnak munkából származó havi milliós jövedelmű ember sem gazdag, míg egy minimálbérből élőnek már a havi félmilliós fix is gazdagságot jelent
nekem a minimálbér többszöröse van, tudunk is megtakarítani, a napi megélhetés nem okoz gondot, bármit megvenni ami megtetszik nem okoz gondot, de pl nem járunk nyaralni a Riviérára ... továbbá ha megszűnik a havi jövedelmem akkor pár hónapon belül feléljük a tartalékot, és már szegénynek leszek mondható
szóval azt lehet gazdagnak mondani akinek olyan vagyona, jövedelemforrása van ami olyan szintén biztosítja az életvitelét bármilyen külső behatás ellenére is, hogy irigységet keltsen a nagy többségben ... valószínűleg fogalmunk sincs, hogy egy igazán gazdag ember mennyit költ havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!