Ki számít gazdagnak?

Figyelt kérdés

Van egy határ, ami alatt nem, ami fölött igen?

És ez mi? "X" millió vagy millirárd forintnyi magánvagyon?

Vagy bizonyos, meghatározott mértékű céges tulajdonrész?

Vagy havonta bizonyos összegnél nagyobb stabil bevétel?

2013. ápr. 12. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Elég relatív és nem egyértelműen meghúzható a vonal.

De ha mondjuk vesszük a havi bevételt, akkor a létminimumhoz képest szoktam elhelyezni saját magunkat, ami ha jól tudom legutóbb egy főre 60-70 ezer Ft között volt legutóbb. De lehet viszonyítani az átlag fizetéshez is, ami nettó 140 ezer Ft körül van. (Nem biztos, hogy pontos adatokat mondok!! Fejből és lehet, hogy rosszul emlékszem)

Összességében annyit tudok mondani, hogy statisztikához lehet viszonyítani, már ha objektíven akarod megközelíteni a dolgot.

2013. ápr. 12. 12:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A statisztikát kihagynám. Ott az átlag bérek khm.. Nos a magyar átlag amit a legtöbben hazavisznek jó ha a 100 ezret üti. Nos logikusan aki ennyit kap is gazdag a nincstelen, vagy épp közmunkáshoz. De akár úgy is nézheted hogy szerencsés aki nem hiteles házban él, hiszen az is érték, vagyon. De am mindezek is csórók a több százezres, vagy millás havi fixel rendelkezőkhöz. Határ pedig, nos kinek hol van. Szerintem az átlaghoz képest ott kezdődhet a jómód, hogy nincs tartozás, a fizu mindenre elég és tud félretenni havonta pár tízezret. A fölötte lévő már gazdag.
2013. ápr. 12. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja és, hogy ez az átlag folyamatosan változik térben és időben, de mindenképp úgy gondolom, hogy először átlagot kell meghatározni és az ahhoz való viszony alapján lehet kimondani, hogy ki gazdag, ráadásul sok szempont van, ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor magasra lehet tenni a mércét, pl. akkor lehet gazdagnak nevezni, ha az összes mért szempont alapján "gazdag". (példaképp: mennyi a havi bevétele, mennyi az értéke a tulajdonában lévő dolgoknak, mekkora az az összeg amit ténylegesen elkölt és mire)
2013. ápr. 12. 13:03
 4/6 anonim ***** válasza:

"nincs tartozás, a fizu mindenre elég és tud félretenni havonta pár tízezret"

Ez igaz ránk, de mégsem élünk nagy lábon,sőt. Ott spórolunk, ahol tudunk.

2013. ápr. 12. 13:05
 5/6 anonim ***** válasza:

gazdag? ... valóban relatív ... alulról vagy felülről nézzük?

egy milliárdosnak munkából származó havi milliós jövedelmű ember sem gazdag, míg egy minimálbérből élőnek már a havi félmilliós fix is gazdagságot jelent

nekem a minimálbér többszöröse van, tudunk is megtakarítani, a napi megélhetés nem okoz gondot, bármit megvenni ami megtetszik nem okoz gondot, de pl nem járunk nyaralni a Riviérára ... továbbá ha megszűnik a havi jövedelmem akkor pár hónapon belül feléljük a tartalékot, és már szegénynek leszek mondható

szóval azt lehet gazdagnak mondani akinek olyan vagyona, jövedelemforrása van ami olyan szintén biztosítja az életvitelét bármilyen külső behatás ellenére is, hogy irigységet keltsen a nagy többségben ... valószínűleg fogalmunk sincs, hogy egy igazán gazdag ember mennyit költ havonta

2013. ápr. 12. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy elmondhatom magamról, hogy gazdag vagyok. És nem azért, mert sok pénzem van, hanem azért, mert gazdag ember vagyok belülről. Igen, tudom, hogy a pénz fontos, de nem értem, hogy miért van ekkora jelentősége annak, hogy ki gazdag és ki nem. Én egyáltalán nem nézem a másik vagyonát, nem úgy kategorizálom az embereket, hogy gazdag vagy sem. Ez nem tulajdonság. Számomra a pénznek olyan szinten van jelentősége, hogy megvehetek magamnak bármit (!), magyarán úgy élek köszönve a pénznek, ahogy akarok és azt csinálok, amit akarok, amihez épp kedvem szottyan. Egyfajta szabadságérzésem van, független vagyok. Ez nagyon jó, de ennyi is. Felesleges dolgokra sosem költök. A baj az, hogy rengeteg ember azt hiszi, hogy neki bizonyos dolgok alanyi jogon járnak, pedig nem így van. Szerintem minden ember, akinek van saját háza, nincs hitele és elég a havi fizetése arra, hogy megéljen, szerencsésnek mondhatja magát. Nem csak Magyarországon, hanem mindenhol!
2013. ápr. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!