Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki számít szerintetek gazdagnak?

Ki számít szerintetek gazdagnak?

Figyelt kérdés
Hogyan definiálnátok a "gazdag" fogalmát?
2013. márc. 8. 16:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én.
2013. márc. 8. 16:27
 2/15 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs. Csóró vagyok.

Gazdag? Nem fáj a feje a fűtésszámla miatt...

Látta Párizst, vagy legalábbis Európát...

Nem számol, kalkulál, gyógyszert válton, vagy fűtsön..

Életében legalább egyszer volt márkás cipője...

Nyugodtan hazautazhat meglátogatni a 200 kmre lévő Anyját, mert ki tudja fizetni az útiköltséget.

Csak egyszer szeretne nem kínai nadrágot, kabátot..

Nem kell spórolnia a telefon költségen, ha szeretteit akarja felhívni...

Nem okoz gondot kifizetni a súlyadót, megtankolni a nem márkás autót...

Elmehet hétvégenként, vagy bármikor piheni...

Igénybe tud venni egy mozgáskorlátozottaknak kitalált kezelést...

Sorolhatnám......

2013. márc. 8. 16:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha az anyagiakra gondolsz, akkor szerintem az számít gazdagnak, aki az ésszerűség határain belül bármit megvehet magának és olykor még ésszerűtlen dolgokra is költhet.
2013. márc. 8. 16:37
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem aki gond nélkül ki tudja fizetni a rezsijét, jó minőségű élelmiszert tud vásárolni, normálisan tud ruházkodni, és nem okoz gondot neki hónap végén fogorvoshoz menni, vagy bármit megvenni, amire szüksége van. Nagyjából ennyi jutott eszembe, mert jelenleg nekünk ezek gondot okoznak, úgy gondolom ha gazdagok lennénk, nem lenne probléma ezekkel a dolgokkal. Nekünk már ez a gazdagság fogalma.
2013. márc. 8. 16:43
 5/15 anonim ***** válasza:
Mindenre van pénze, amit meg akar venni. Több pénze van, mint amennyire szüksége van.
2013. márc. 8. 16:44
 6/15 anonim ***** válasza:
24%

Kedves második, havi 76.000 ft-ból élünk ketten, mégis márkás ruhákban járok! Egyetlen egy kínai cuccom sincs! Marks&spencer, h&m, c&a-os pólóból van a legtöbb, de van eredeti gucci is..

Éljenek a turik!! 1000 ft-ért olyan felsőket kapni, hogy csak na..

2013. márc. 8. 16:45
 7/15 anonim ***** válasza:
61%
Amiket eddig soroltatok, az nekem a "normális élet" kategória. A gazdag nálam az, amikor pld. több ingatlana, cége van, évente kétszer elviszi a családját 2-2 hétre nyaralni, két autó van a családban, nem gond soha egy-egy wellness hétvége, vagy egy váratlan többszázezres kiadás (pld. elszakadt ülőgarnitúra helyett másikat venni 700 ezerért), ilyesmi.
2013. márc. 8. 16:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Hogy a rákba lehet ezen vitázni, ki a gazdag.....nem tűnik fel senkinek, hogy ez egy relatív fogalom?
2013. márc. 8. 16:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Bizony, relatív. Azért írtam, hogy Nekem, Nekünk, szerintem ki a gazdag. Másoknak meg az a normális.
2013. márc. 8. 16:51
 10/15 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem az a gazdag, akinek több a pénze, mint amennyi a szükségletei bőséges kielégítésére kellene, azon felül is marad pénze, hogy mindenre költ, ami az egészséges és kényelmes élethez kell, azaz a szükségesen felül akár a luxust is megengedheti magának. Az még nem gazdagság, hogy orvoshoz járhatok, vagy épp jó minőségű ruhákat vehetek, az a jómód fogalma. Aki gazdag, annak ezen felül is bőven van mindenre.
2013. márc. 8. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!