Egy család mitől számít gazdagnak?
Arra lennék kíváncsi, hogy Te mitől mondod azt egy családra, hogy gazdag? Milyen jövedelemtől vagy milyen vagyon után számítanak gazdagnak?
Egy példa:
246,08ha szántó
125,20ha szántó
53,88ha erdő
19,54ha szántó
14,37ha szőlő
13,63ha szőlő
11,19ha szántó
7,34ha horgásztó
7nm-es üzlethelyiség
33nm-es üzlethelyiség
2db 44nm-es üzlethelyiség
2db 54nm-es panel lakás
90nm-es családi ház
275nm-es családi ház
Tehát egy ilyen család akinek a fent felsorolt ingatlanjai vannak és semmilyen hitelük nincs már gazdagnak számít?
2db 54nm-es panel lakás: kb. 20 millió
90nm-es családi ház: kb. 20 millió
275nm-es családi ház : kb. 40 millió
Már 80 milliónál járunk, és az üzlethelyiségeket még csak nem is adtam hozzá, mert nem tudom, mennyibe kerül.
...és a rengeteg föld meg tó!
Nem is értem, mi a kérdés, hát persze, h gazdagok!
Én azt mondom mindenképp a szántó földben van a pénz. Az a legkelendőbb most. Nem számít hol van, de kelendő. Hatalmas harcok folynak érte, mind vásárlásnál mind bérbeadásnál. Akinek ennyi földje van annak elég csak kiadnia és megél belőle. Ha meg van elég tőkéje, kapcsolata, és elkezdi művelni akkor elég nagy pénzre tud szert tenni. Ha meg egyszer eladná akkor meg több száz milliókról beszélhetünk. Nekünk is van földünk de soha nem fogom eladni hiszen a bérleti díj egy biztos pénz.
Nyilván függ attól hogy van, de nagyon nagy pénz van benne.
Az üzlet helységekre nem sok mindent tudok mondani hisz nem tudjuk Pesten vagy Harkányban van. Bár most válság van, nem sokan tudnak belefogni vállalkozásba, vagy nem soknak sikeres és nem biztos hogy fizetni is tudja helység bérlését.
A lakásra meg annyit hogy ha azt is kitudja adni akkor jó. Ha kiadja az jó.
Szóval mindenképp az első a pénz, ha eladja vagy csak bérbe adja mindenképp biztosabb jövedelem., vagy inkább magasabb jövedelem mint a másik kettőből származó bevétel. Akár az eladási értéküket nézem, akár a bérleti díjat.
Látom rosszul értelmeztem a kérdést.Azt hittem ez 3 különböző és melyik a gazdagabb.
De ha meg ez egy család akkor nyilván elég gazdagok
Szerintem már akkor is gazdag valaki ha egy lakása van és Boldog a férjével-feleségével és a gyerekeikkel.
Lehet az ember milliomossan is üres belül.. Nem az anyagiak miatt lesz boldog egy család...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!