Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy legyen jó...

Szerintetek hogy legyen jó humorom, ha egyáltalán nincs?

Figyelt kérdés
Nem tudok jókat mondani, nem vagyok szellemes. Jókat nevetek mások viccein, dumáján, tehát értem és értékelem a viccet, de hogy tudnék én is ilyesmit kitalálni?
2013. ápr. 7. 22:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elárulom, legtöbb ember régi poénokat használ fel egy-egy helyzetben! :))
2013. ápr. 7. 23:13
 2/3 sándorjános ***** válasza:

Asszociációs gyakorlatokkal (X mond valamit, erre az eszedbe jut valami és ezt a minél viccesebb valamit kell megragadni), bizonyos humoros klisék megtapasztalása után

már könnyen találsz olyan asszociációkat, amik kézenfekvők adott felvetéshez. Az ilyen kliséket a legjobb, ha személyes tapasztalataidból gyűjtöd, amit legkönnyebben egy író figyelmével tudsz megtalálni (és ezeket ne úgy kezeld később, mint egy elmesélhető Mórickás viccet, hanem, mint egy "mi lenne ha?" Kiaknázható eszköztárat,

amit úgy válogatsz adott szituációhoz, hogy az a legjobban süljön el. + Figyelj meg egy pár stand up comedyst, hogy ők miképp adják elő, pár humoros ismerősöd stb.

Az is fontos, hogy kik környezetében sütöd el a poént, mert ugye egy rasszista viccen a négerek nem nevetnek. Ha van rá lehetőség találj ki, vagy jegyezd le a vicces történéseket magad körül (egy kis túlzás belefér), ha ezeket megtanulod még humorista is lehetsz.

Ajánlom Hofi Gézát, Legényanya c. filmet (célozgató, sokalló, paródikus jellegű), az angol (rejtett), francia és magyar (groteszk, túlzó), és kifejezetten hazai ironikus humort (pl: üvegtigris, Argo c. film, hogy ne csak a nagyszerű szocializmus kori humorból meríthess).

2013. ápr. 7. 23:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Tanulni a legkönnyebb.

Szerintem ez is tanulható.

Én nőként apámtól örököltem, de alapból a férfi ágam humorban elég erős.

Szóval én kézbe kaptam, eltanultam, sokat hallottam ahogy kiforgatják a dolgokat, vagy ezzel akár elütnek egy kialakuló veszekedést, vagy felül emelkednek egy problémán, vagy könnyen teremtenek közvetlen légkört.

Az előző jól írja, nézz Hofit, Stand Upot, én még George Carlint szeretem, mert az intellektuális humort bírom a legjobban, ami ki van élezve.

De olvashatsz Rejtő Jenőt, Vavyan Fable is nagyon jó!

Ő az egyik kedvenc írom, és nagyon gazdag szókincse van, és egyedi szószerkezeteket használ.

De attól még lesznek olyanok, akiknek sose leszel igazán humoros, mert mindenfajta humorhoz tartozik egy világnézet, és ami neked vicces, az másnak egyáltalán nem az.

2013. ápr. 8. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!