Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mindig a diákoktól...

Miért mindig a diákoktól várják el, hogy átadják a helyüket a buszon?

Figyelt kérdés
Más is utazik, pl. dolgozó emberek, ők is tudnának állni. Mégis mindenki elsősorban a diákoktól várja el, hogy felálljanak. Mindkét réteg lehet ugyanolyan fáradt, ha nem jut nekik hely, hát nem jut, aki utazik annak ezzel is számolnia kell. Viszont ha jön egy idős ember, kismama, mindenki a diákot ugrasztaná fel.
2013. ápr. 2. 09:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A kérdés egy emlék kapcsán merült fel bennem. Mikor 10 éves voltam, távolsági busszal kellett utazzak minden nap iskolába. Ami ugye nem 5 percenként, hanem 2-3 óránként jár, tehát mindig tömeg van rajta. Az iskolám 30 perc gyaloglásra volt a buszmegállótól, hazafelé erre az útra csak 20 percünk volt, többkilós iskolatáskával, mindig szinte futni kellett. És a buszon mindenki tőlünk várta el, hogy álljon. Még direkt szóltak is az időseknek,a harminc, húszéves korosztály, hogy menjen, üljön oda, ott gyerekek ülnek, majd ők állnak. Aztán meg sopánkodtak ott nekünk hogy ugye milyen nehéz a táska, mert letenni nem lehetett, koszos volt a busz padlója.

Most már dolgozok iskola mellett, így elég hosszú a munkanapom, nem csak ott csücsülök és számítógépezek. Ha utazok, muszáj kihasználnom azt az időt egy kis alvásra. És csak akkor adom át a helyem, ha más sem teszi. Más is legyen illendő, én végigálltam a gyerekkoromat.

2013. ápr. 3. 04:39
 12/13 anonim válasza:

Tudom, hogy régi a kérdés, de azért leírom a véleményemet.

Én is diák vagyok. Ahol én lakok (egy külváros) fél óránként jár a busz. Óriási tömeg van, sokszor a csuklós buszon is. A legrosszabb, amikor kis buszt küldenek (ami nem csuklós). Én mindig az első vagy a második megállónál szállok fel, ezért akkor még van hely. A negyedik megállónal már nincs.

Amikor hazaérek tanulok, van hogy este 10-ig és csak akkor megyek el aludni. Reggel 6-kor kelek, fáradtan. Bemegyek az iskolába, lehúzok 7 órát. A végére már koncentrálni is alig bírok. A hetedik óra végére tehát teljesen kipurcanok. Ekkor megyek a buszhoz.

Az út nem öt perc. Van hogy 35-40 is, jobb esetben 25, a buszmegállótól még sétálok kb. negyed órát. A buszon néha alszok is.

Vagyis felülök a buszra, rohadt fáradtan, nehéz táskával, tesicuccal, néha edzés cuccal és még adjam át a helyem.

Én is úgy megyek a buszhoz, hogy elfogadom, hogy lehet nincs hely, mégse megyek oda emberekhez, hogy adják már át a helyüket. Ha annyira kényelemben akarnak utazni, akkor ne tömegközlekedéssel járjanak, hanem fogadják el, hogy nincs helyre szóló jegy. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy teljesen neveletlen vagyok: ha valaki azt kéri, hogy adjam át a helyem, akkor átadom. De ha csak bámul rám, mintha meg tudna hatni, akkor nem.

2015. nov. 17. 21:55
 13/13 anonim válasza:
És azt még elfelejtettem írni, hogy egyszerűen imádom, amikor az öregek baromi gyorsan rohannak a busz után és amikor felszállnak a tömött járműre, még nekik áll feljebb, mert ők idősek.
2015. nov. 17. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!