Magyarországiak! Ti mennyire vagytok befogadóak egy külföldivel szemben?
A magyar minden tekintetben befogadó nemzet, bárkiről is van szó.
Az már más kérdés, hogy ezzel hogyan használták ki a magyarságot az elmúlt időszakban.
egy normális magyar ember egy erdélyi Magyart, vagy Székelyt, nem is tekinti külföldinek, csak másik országban élő testvérének.
Én külhoni Magyart, bármikor szívesen látok!!!
De nézzünk meg egy valódi külföldit. A közép kor folyamán rengeteg bevándorló érkezett Magyarországra. Mint most Franciaországba, vagy Angliába.
Ami nem is volt baj, mindaddig, még felül nem kerekedtek az őslakos magyarság felett, és el nem kezdték elnyomni azokat. Lásd Felvidék, Erdély, Délvidék.
Másrészről, hasonló gondolkodású, kultúrájú népekkel befogadóbb az ember.
Attól függ, hogy viselkedik. Ha normális, tiszességes, akkor nyitott vagyok rá, ha gázosnak érzem, akkor tartózkodom.
Erdélyiek esetében is ugyanígy járok el, habár a "külföldi" alatt én nem-magyarra gondoltam. Erdélyiekkel még az a tapasztalatom, hogy hajlamosak felsőbbrendűnek gondolni magukat a magyarságukat illetően.
Azokkal a MAGYAROKKAL szemben vagyok befogadó,akik az elcsatolt területeken élnek,más külföldiekkel nem.
(persze turistaként igen,de ne települjenek be más népek)
Te nem külföldi, hanem magyar vagy! :)
Egyébként én egy kulturált külföldivel is befogadó vagyok, miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!