Jogos volt a felháborodása?
Édesapám és az élettársa nyitottak egy boltot, ahova felvettek engem és a barátnő nagybátyjának a feleségét. Az elején nagyon jól kijöttünk, ugye neki már több tapasztalata van (60 éves körül van) én meg először dolgozom kereskedelemben, így szívesen is vettem a tanácsait. Én 4 órában dolgozom az elejétől, ő pedig az első két hónapban 8 órás volt, most 2 hónapja letették 6 órásba.
Ugye mivel nekem édesapám az egyik tulaj és aki tulajdonképpen az összes pénzt beletette én nagyon odafigyelek a részletekre, mert nem akarok keresztbe tenni neki(k). A gondok ott kezdődtek, amikor a nénivel magánügyekről is elkezdtünk beszélgetni és visszamondott olyan dolgokat, amiket nem kellett volna és elég nagy galibát okozott nekem ezzel. Nem mondtam meg neki, hogy visszajutott hozzám a dolog, csak azóta nem osztok meg vele a munkaügyeken kívül mást és azóta jobban figyelek rá. Volt már, hogy hibáztam a pénztárgéppel és olyankor segített nekem kimászni belőle, de azonnal mondtam apám barátnőjének is (mert tulajdonképpen ő a főnököm). Első hónapban lett 500 Ft hiányunk és a néni azt mondta, hogy ne mondjuk el a főnöknek, hanem felesben fizessük be. Nekem már akkor sem tetszett ez a dolog, de gondoltam nem szítom a tüzet nem fogok belehalni 250 Ft-ba. Aztán a néni nekem folyamatosan panaszkodott. Első hónapban azért, hogy kíváncsi mennyi fizetést kap, mert ő kiszámolta, hogy mennyit kellene adniuk, de ha csak minimálbért kap, ő nem fog ingyen dolgozni. Ha kevesen vannak, akkor unatkozik és fáj a dereka az üléstől, ha sokan vannak, elfárad és ha nem is úgy jegyzi a dolgokat ahogy kellene és véletlenül megemlítem neki, akkor megsértődik. Előző hónapban a havi zárás előtt egy nappal én is megszámoltam a pénzt kíváncsiságból és majd' 5000 Ft-tal több volt, de nem szóltam senkinek. Másnap megkérdeztem a nénit, hogy megvolt-e a pénz és azt mondta, hogy "persze, nem volt semmi gond, miért kérdezed?". Akkor elmondtam, hogy én úgy számoltam, hogy 5000 Ft-tal több pénz van és erre rögtön javított, hogy hát igen, azt ő is látta, de még csak nagyjából számolta meg...:/
Most a legutóbbi eset előtt állok teljesen értetlenül. Reggelente mindig megszámolom a pénzt a kasszában és egy ezressel kevesebb volt benne, mint kellett volna. Nem foglalkoztam vele, csak kipótoltam, gondoltam majd ha legközelebb jön, akkor megbeszéljük. Közben felhívott a főnök és beszélgettünk, aztán szóba jött ez is. Nem is nagyon érdekelte a dolog, csak annyit mondott, hogy számoljam meg az összes pénzt és ha nem egyezik, akkor hívjam fel a nénit és kérdezzek rá. Megszámoltam, nem egyezett, telefonáltam. Azt mondta, hogy tud róla, csak már nem volt kedve ott maradni előző nap (ezt már nem először hallom tőle). Kérdezte, hogy mondtam-e a főnöknek és mondtam, hogy igen, erre teljesen felháborodott. Elkezdte nekem mondani, hogy ő biztos nem mondta volna, meg mit fog majd gondolni róla és amikor több volt a kasszában (200Ft-tal), akkor nem mondtam rögtön. Mondtam neki, hogy ha tud róla, akkor máskor írja ki nekem, hogy majd megbeszéljük vagy valami, erre azt mondta, hogy nem gondolta, hogy rögtön rohanok a főnökhöz. Azt mondta, hogy majd hétfőn előttem teszi be a pénzt.
A gondom az, hogy kezdem úgy érezni, hogy valamit sumákol a néni. Különben miért kellene ezen így kiakadni? Ugyanúgy elmondtam azt is, amikor én elrontottam valamit, sőt pár napja loptak tőlem és akkor is azonnal hívtam apáékat. A néninek meg már az a szava járása, hogy a főnöknek nem kell mindenről tudni, mert csak feleslegesen lesz ideges. Csak nekem gyanús ez az egész? Apáéknak nem mondtam még semmit, mert nem akarom meggyanúsítani, mert tulajdonképpen a megérzésemen kívül mást nem tudok felmutatni ellene. Én mondok valamit, ő pedig úgyis letagadja.
Ami még bosszant, hogy én feleannyit kapok, mint ő (amióta 6 órás, nem feleannyi, de még így is lényegesen kevesebb), mégis kétszer annyit dolgozok, folyton csak adja az utasításokat, de ő nem csinálja meg, kivéve, ha ott vannak apáék, mert olyankor sürög-forog. Ráadásul folyton panaszkodik nekem, holott szerintem hálás lehetne ő is, hogy egyáltalán dolgozhat a nyugdíja mellett. Vagy én gondolom rosszul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!