Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a történetről? A kutyatulajdonos felháborodása jogos? (többi lent, rövid)

Figyelt kérdés

Volt egy motoros ismerősöm,akit egyszer egy kutya morogva és ugatva üldözőbe vett.Robogóval ment,a kutya feldöntötte.

Jött egy rendőrautó arra és amikor a rendőrök észrevették,hogy a kutya feldöntötte az ismerősömet,kilőtték a kutyát!

Ennyiért megtehették ezt? Vagy a kutya gazdája jogosan van felháborodva? Mert az ismerősöm mesélte,hogy a kutya gazdája fel akarja jelenteni a rendőrt!

2012. aug. 16. 11:58
1 2
 1/12 anonim válasza:
77%

A kutya gazdája a felelős, mivel az ő hibája, hogy elszabadult a kutyája...

Ezért nem vonhatja akkora felelősségre a rendőrt!

2012. aug. 16. 12:02
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Alapvetően kötelező a kutyát pórázon vinni, főleg, ha a gazdája képtelen visszahívni, és támad is. A kutyát sajnálom, a tulaj felháborodása nem jogos, inkább nézzen a tükörbe, és ismerje el, hogy az ő hibája volt.
2012. aug. 16. 12:02
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

A gazdának meg kellett volna akadályoznia,hogy ez az egész megtörténjen. A kutya után menni,rászólni és egyáltalán nem engedni,hogy bárkit is üldözőbe vegyen a kutyája.

Az hogy megtehetik-e ,hogy kilövik,nem tudom..mondjuk ha feldöntötte és utána is támadja és nincs ott a kutya gazdája akkor lehetséges, azt még se hagyhatják a rendőrök,hogy előttük tépjen szét valakit egy kutya.

Elég szomorú eset.

2012. aug. 16. 12:03
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Ez szerintem szituáció függő, úgy is láthatták akár hogy a motoros kutyatámadás áldozata lett így akár jogos is lehet (nem tudom mikor használhatnak fegyvert a rendőrök). Annyi biztos hogy a gazda a felelős az egészért, miért nem figyel a kutyájára. Ha nincs lehetősége a kutyának a motoros tán menni nem történik meg az egész, büntetőeljárásnál még rosszul is járhat a gazda.
2012. aug. 16. 12:03
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Hány de hány ilyen eset van! Futni nem tudok úgy elmenni, hogy ne támadna meg egy kutya. Sok idióta felelőtlen kutyatartó van!
2012. aug. 16. 12:12
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
A kutya gazdája volt a hibás, nem lehetett volna a kutya az utcán. Szerencse, hogy a motorosnak nem lett nagyobb baja. Nekem kicsit furcsa a történet, mert a rendőrök csak úgy nem lövöldözhetnek, pláne nem egy kutyára!
2012. aug. 16. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrnek nagyon alapos indokkal lehet lőni. Ha így volt a történet, akkor valami suttyó rendőrök tehették csak.
2012. aug. 16. 14:32
 8/12 anonim ***** válasza:
28%
Suttyó rendőr se akar magának kellemetlenséget! Szigorúan el kell számolni minden tölténnyel és alaposan kivizsgálják, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat. Továbbra is furcsa nekem ez a történet így, ebben a formában.
2012. aug. 16. 15:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is. :-) Kissé kamuszagú.
2012. aug. 16. 15:23
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
valszeg támadott még utána is a kutya, teljesen jogos. A gazdi számíthat arra, hogy kártérítést is kell fizetnie ha a motoros vagy gépe megsérült.
2012. aug. 16. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!