Most tényleg én vagyok a bunkó sznob k*csög?
Sulimban néhányan bunkónak és sznobnak tartanak, de szerintem abszolút nincs igazuk. Az egész dolog úgy kezdődött, hogy csak úgy teljesen simán megemlítettem, hogy egy milyen jó helyre járok önkénteskedni. Sokat dolgozok, de nem kapok érte semmit, viszont olyat, amire később a szakmám miatt szükségem lehet. Akik szivatnak, ők pedig rendszeresen járnak dolgozni diákmunkában, mert nem állnak olyan jól, és kell a pénz. Én soha nem kezeltem magam felsőbbrendűként, vagy őket alsóbbrendúként, csak megkérdezték, hogy miért dolgozok ingyen? Mondtam, mert szeretem, később hasznos lesz, és annyira nincs is szükségem pénzre (nem költök sokat, a zsebpénzem bőven elég rá). Valójában jó anyagi körülmények között élünk, szóval megengedhetjük magunknak, ami éppen kell. Most azzal szivatnak, hogyha ennyire jól állok, akkor miért nem megyek el diákmunkába, és miért nem adom nekik a pénzt, akiknek tényleg szükségük van rá, és nem csak szórakozni járnak "dolgozni"?
Meg kiderült, hogy rendszeren járok színházba (családdal), és egyből jött, hogy mekkora sznob vagyok. Mivel állandóan ezzel szivatnak, így kicsit eldurrant az agyam, és beszóltam egy olyat, hogy: "Akkor menjenek segélyért, vagy mondják meg az anyjuknak, hogy szüljön még 6 gyereket. Igen, biztos nagyon sznob dolog színházba járni, de szerintem jobb, mint részegen a kocsmában rohadni, esténként meg Mónika showt bámulni."
Jó tudom, hogy elég durva volt, de komolyan nem nézem le őket, csak rohadtul idegesít az állandó piszkálódásuk. Pedig komolyan nem vágok fel az anyagi helyzetünkkel, nincs méregdrága telefonom, nincsenek húdemárkás ruháim (olyan középkategóriásak), és nem járok a saját kocsimmal suliba. Azt, hogy van saját kocsim, azt már próbálom úgy titkolni ahogy lehet, bár nem tudom mennyivel ronthatna a helyzetemen.
Igazából az idegesít a legjobban, hogy utálnak, pedig én mindent megteszek, hogy ne éreztessem a vagyoni különbségeket.
Nem. Szerintem te egy tök normális ember vagy. Irigységből mondják rád ezt, nem kell velük foglalkozni. Én is voltam már önkéntes amúgy, pedig én még rá is szorulnék a pénzre. De szerettem csinálni, az volt a lényeg. Ne foglalkozz velük, keresd inkább a többi "sznob k*csög" társaságát. ;)
Azoknak lehet több az IQ szintjük.
sajnos a közeg, ahol vagy nem azon a színvonalon él, sem műveltségben nincs ott, ahol te.
szerintem próbálj meg olyanokkal haverkodni, akik hasonlóan gondolkodnak mint te.
a te pártodon állok, mert én is hasonló körülmények közül jövök, bár szerencsére az osztályomban anno még én számítottam csórónak. viszont ők voltak olyan intelligensek, hogy ezt a különbséget nem kiélezték, hanem inkább tompították azzal, hogy arról beszéálgettünk, ami közös volt bennünk, nem pedig arról ami különbözött...
nem vagy sznob. A színház szerintem jó dolog, aki az alapján ítél meg valakit, hogy szeret-e oda járni vagy sem, az hülye. Valamint szerintem az is helyén van, hogy hiába vagy "pénzes", mégis önkénteskedsz, nem vársz el cserébe semmit, és még csak nem is hencegsz. Igazából nem értem, hogy konkrétan ezen mi b*ssza a csőrüket...
Viszont ne csodálkozz rajta, ha a beszólásod után még ennyire sem állnak veled szóba és tovább, durvábban cikiznek, elvégre ők úgy gondolják, hogy immár okkal gondolják rólad azt, amit eddig.
Elhiszem, hogy ideges voltál, de a földig aláztad őket. Ők nem tehetnek a pénzügyi helyzetükről, és a képükbe nyögni hogy menjenek segélyért vagy az anyjuk szüljön még 6 gyereket (cigányszokás szerint) hihetetlenül megalázó......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!