Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Panellakók hogy védekezhetnek...

Panellakók hogy védekezhetnek a tolvajok ellen?

Figyelt kérdés
A tanárom mesélte hogy nemrég betörő járt a házban, de persze mikor nem volt otthon. Elvitt egy csomó mindent. Hogy lehet ez ellen védekezni. Ha esetleg kirakunk egy matricát az ajtója, hogy riasztóval felszerelt ház, az valamennyire elriasztja őket? IV emeletes panel zárószintjén lakunk.
2013. márc. 20. 14:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én minden máson szoktam agyalni (mi van ha tűz üt ki, hogy menekülünk, mennyi idő lenne és miket pakolnék pár mp alatt, meg ilyenek) de pont ezen nem. Lehet azért, mert mikor nagymamámmal laktam még, akkor betörtek hozzánk nappal, amikor én suliban, mama meg a szokásos délelőtti piacjáráson volt, szemben rendőr lakik, de gondolom ő is dolgozott.... Szóval semmit nem vittek el, egy fényképezőt meg a két félig tele parfümömet... de a biztosítótól kaptunk vagy 400e ft-ot.

Szóval nekünk biztosításunk van, évi 12e-et fizetünk rá egy összegben, és nem egy alap biztosítás, de ilyen nagyobb dolgokra, hogy tv, fényképezőgép, laptop stb. fedezi.

Én inkább félek attól, hogy ajtót nyitok és úgy jönnek be. Van rács az ajtónk előtt, de nappalra nem zárjuk, hogy bármikor ki tudjunk menni (a fenti parám miatt is). De nekem is két kisgyerekem van, ha valaki kifigyelné, tudja a napirendünket, hogy általában mikor megyünk sétálni és mikor nem vagyunk otthon.

Anyukám pont a napokban mondta, hogy ő is ettől fél, és hogy szereltessen e riasztót... hát, mondtam neki, hogy mivel én ettől annyira nem tartok, ha betörnek hát betörnek, ezért én szereltetnék.

Ja, a másik amitől jobban félek, hogy egyszer a kocsinak lesz hűlt helye a ház előtti parkolóban.

2013. márc. 20. 15:05
 12/14 A kérdező kommentje:
a tűzeseten is szoktam gondolkodni, főleg hogy a szomszédék bagós ivós hülyék. sztem én kimennék az erkélyre (ha nem tudnék a bejárathoz menni) és becsuknám magam után az erkélyajtót hogy ne kapjon levegőt a tűz. és ott várnék a tűzoltókra. nekem amúgy ez az egyik halálfélelmem: tűzben elégni. szerintem ez a legrosszabb halál. bár nem biztos.
2013. márc. 20. 18:12
 13/14 TappancsMancs ***** válasza:
Hát rács az ajtó elé, biztonsági ajtó, régire még egy zár. Ha egy ajtón látható hogy régi azt nem hinném hogy bekajálják hogy van riasztó. Amúgy az erősebb ajtó és rács plusz több zár az több munka, több zaj és idő így lehet keresnek inkább másikat.
2013. márc. 20. 20:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha tudsz egy kicsivel többet költeni egy jobb, nem alap zárra, az már egy jó megoldás. Már ha az ajtót nem lehet olyan könnyen befeszíteni és nem minden áron hozzád akarnak betörni. Mert ha csak úgy jönnek találomra, akkor oda fognak betörni, ahová a legkönnyebb.
2015. jan. 20. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!