Mit csináltak azokkal a magyarokkal akiket a Benes-dekrétumok alatt áthurcoltak ide?
Tudtommal betelepítették őket azokba a sváb házakba, akiket meg Németországba telepítettek ki. De nem kaptak olyan segítságet, mint a tótok, akik elvonultak az országukba. Azok mind jó állásokhoz jutottak.
Viszont akiket Csehországba deportáltak, kirakták őket a főterekre és az ottaniak tetszés szerint válogathattak közülük. Akárcsak anno az amerikaiak az afrikai négerek közül. Tehát vol kitől pédát venni.
Azért nem értek ezzel egyet, mert akkor sem jó ha megfognak és elrángatnak arról a környékről amin már generációk óta élsz.
De amire írtam hogy rossz belegondolni is, az az előző válasz ezen része:
"Viszont akiket Csehországba deportáltak, kirakták őket a főterekre és az ottaniak tetszés szerint válogathattak közülük. Akárcsak anno az amerikaiak az afrikai négerek közül. Tehát vol kitől pédát venni."
A Magyarországra hozott emberekre gondoltam. A csehek akkoriban nagyon nem szerették a magyarokat, ez látszott is a bánás módjukon.
Én egy sváb-betelepített magyar faluban nőttem fel. Nem éppen pozitív történeteket hallottam a 'telepesekről'. Ettől függetlenül senki nem érdemelte meg azt, ami az akkori évtizedekben történt az átlag emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!