Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mindig a jók szenvednek?

Miért mindig a jók szenvednek?

Figyelt kérdés

2013. márc. 10. 00:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!Én nem akartam alátámasztani,hogy önt bármilyen lelki trauma érhette a gyermekkora alatt,én csak arra a mondatára válaszoltam a,mikor felvetette,hogy 3-12 éves gyerekek milyen lelki megrázkódtatást élhettek át.Ami az én elméletem,az-az...hogy a legtöbb betegséget,sajnos a saját agyunk okozza számunkra,legyen ez lelki vagy fizikai betegség.Persze ez az ön esetében megdőlni látszik,valószínüleg,hibás a génállománya,és ezt minden rossz szándék nélkül mondom,nem gúnyolódva,mivel az életünk során kialakult betegségeink már a magzati korszakunkban a szervezetünk részei,amíg bizonyos életkorban,bizonyos dolgok hatására aktivizálódnak.Sajnos ez így van,ezen nem segít semmi.

Viszont ilyen szinten komolyabbra fordítva a szót,tisztelt kérdező,lehet hogy nem a kérdés fontosságával kellene foglalkoznia,hanem a saját élete rendberakásával.Mivel ha már eljutott egy olyan pontra,hogy ön kész megválni az életétől,akkor ott nagyon komoly lelki problémák húzódhatnak a háttérben,amin valószínüleg egyedül nem képes megbírkózni.Ne az elvesztett értékeken rágódjon,mert ahogy leírta(nekem valahogy ez jött le),kicsit jobban sajnálta,hogy magának nem esett komolyabb baja,de a luxusautójának igen,és persze a munkáját,majd a lakását is sikerült elveszítenie.Kicsi önmarcangolást érzek ebben a mondatban,hogy de én akkor miért nem nyiffantam ki.Hát ha pap,vagy hívő ember lennék azt mondanám viccesen,isten szeret velünk tréfálkozni,és talán még élvezi is.Viszont a sorsban hiszek.És ha Ön tisztelt kérdező,a 29 éve alatt ennyi megrázkódtatáson,fizikai megterhelésen,betegségen,sikertelen öngyilkosságon átesett,akkor én őszintén merem kimondani,hogy bizony itt még sok dolog vár önre,amiért a sors úgy gondolta,ha kell de félszívvel is életben tartom.Próbáljon kicsit pozitívabban állni az élethez,és ne a múlt keserű emlékeibe kapaszkodni,és próbálkozni az el-el rugaszkodásokba,mert mindig ugyanoda fog visszakerülni,az önsajnálat,és önmarcangolás világába.

2013. márc. 22. 23:31
 12/13 A kérdező kommentje:
ÁMEN!
2013. márc. 23. 20:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért, mert a természet törvényei érvényesülnek. Meg kell értened, hogy a természetet nem érdekli, hogy "jó" vagy "rossz" vagy (ezek emberi fogalmak), csak az, hogy erős vagy, vagy gyenge. Aki erős bármit megtehet, úgyis megússza (mert hatalma van és félelmet/tiszteletet kelt). Aki gyenge, lehet akármilyen jó, mindig ki van szolgáltatva.

A természetben az élőlények a túlélés érdekében lettek olyanok, amilyenek. Az életbennmaradás és a fajfenntartás a lényeg. Hogy jön ez az emberi világba? Úgy, hogy a társadalomban is a természet törvényei érvényesülnek, csak kevésbé vesszük észre.

2013. okt. 18. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!