A jó és rossz is relatív, mint minden más. Persze vannak, akik majdhogynem krisztusi életet élnek, és vannak alávaló gazfickók, pszichopaták stb. A nagy többség viszont valahol a kettő között helyezkedik el.
Az ún. jók pedig valószínűleg azért szenvednek többet, mert nem tudják olyan hamar túltenni magukat dolgokon, mint a "rosszak".
A legutolsó válaszban az emberi hülyeségről írsz. Hiszen logikátlan egyidőben nem több dolgot elkezdeni letölteni, hiszen tök mindegy, hogy hány feltöltésre hagyod futni a géped 48 óráig.
Reméltem, hogy nem kell elmagyaráznom. Úgy látszik mégis. Vegyünk példának engem. Nekem akkora szívem van, hogy még a pókot is kiengedem a lakásból, hagy írtsa a szúnyogokat. Világéletemben segítettem másokon fizikailag, lelkileg, anyagilag. Én vagyok a megtestesült jóság (mondhatni). Sosem bántottam senkit.
Mégis szenvedek. 3 éves koromban elvitte a bal fülem hallását a mumpsz. 12 éves koromban leukémiában majdnem meghaltam. El nem tudjátok képzelni mi szenvedéssel jár a kemoterápia. Most 29 évesen felépítettem egy tökéletes életet. Szereztem saját lakást, egy luxusautót, egy olyan munkahelyet, ahol nem voltak idióták. Ez komoly! Most 2,5 éve újra beteg vagyok. Lerokkantosítottak. Elvesztettem mindenem. Elkeseredésemben öngyilkosságot próbáltam elkövetni. Én megúsztam egy karcolással, az autóm nem. Munkahelyem természetesen elveszett. A lakást kiadtam.
Szóval mégegyszer megkérdezem. Miért mindig a jóemberek szenvednek???
Tisztelt kérdező,a kérdésedre egyszerű a válasz.A jók azért szenvednek többet,mert az élet igazságtalanságai jobban érintik őket,lelkileg és fizikailag is.Ha egy jószívű,lelkiismeretes ember lát egy szörnyű hírt a híradóban,akkor esetleg könnyes lesz a szeme,mert megrázza mások tragédiája,és ezáltal sérül a lelke,mégha kicsi mértékben is.És a sok kicsi sokra megy,ezek beépülnek a napjainkba,és lelki fájdalmakat okoz.
Fizikálisan azért szenvednek többet,mert a jók mindig a nehezebb utat választják,amik szerintük az igazságosabb,és hitelesebb.és ugyebár ez a mai világban rohadt nehéz.
Én így fogalmaznám meg a kérdésedre a válaszom.
Egy jó ember!:-)
Tisztelt kérdező,tudományosan kimutatott tények alapján,az antiszociális felnőttek 80%-a az életének az első öt évében szenved,olyan lelki traumákat,amik szó szerint deformálják a személyiségüket.
Másrészről,a gyerekek sokkal több mindent élnek meg stresszként mint a felnőttek.És a kérdésed amit utoljára feltettél,hogy nah ne már,mitől szenvedhetnek az ennyi idős gyerekek.Ha egy kicsit utána olvasnál az egyik legtehetetlenebb,és legkiszolgáltatottabb korosztályokról beszélünk,közbe véve a közötti levő éveket is.A gyerekek sokkal jobban szenvednek mint a felnőttek,csak ők ezt átlépik,és tárolják magukban,ami szépen lassan átformálja őket,és erre épül a felnőtt koruk.A gyerekekenek a legnehezebb,ők elviselik az agresszív szülőket,az elfoglalt gazdag szülőket,a szeretethiányt,a figyelemhiányt,a társaik gúnyolódását,bántalmazását,ők még félnek a sötétben,és anya nem ér rá,hogy megvigasztaljon.Elviseli az alkoholista,vagy esetleg drogos szülőket,a gyülőlködő testvért....olvass egy kicsit utána....de nem vitatkozom veled tisztelt kérdező,mert az utolsó kérdésedből leszűrtem mindent.További szép estét....
Ez eddig a legkomolyabb válasz, tisztelt válaszadó. Nem kívánok önnel vitatkozni, félreért. Most gondolkodóba ejtett. Vajon milyen stressz ért, mikor zigóta voltam? Onnan van, azóta van a mostani súlyos genetikai betegségem. Mivel tudtommal addigra volt saját génállományom. Ez kilőve. Haladjunk tovább! 3 évesen mumpsz, bal fülem süket. Nyugodt gyerek voltam, átaludtam az éjszakákat. Nem sírtam többet a többi gyereknél. Ki lőve! 12 évesen leukémia. Rendes családból származom. No drog, no alcohol, no erőszak. Vittek mindenhova, szerettek, segítettek. Egyedül a sulit rühelltem, mint minden gyerek. Minimális stressz hatás.
Jó válasz, de az én esetemre nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!