Miért ennyire frusztrált a budapesti nyugdíjasok nagy része?
Megkeseredettek, java részüknek nincs már meg a házastársa, egyedül él. Nagy magányukban nem tudnak mit tenni, mint gyűlölködni és mások dolgaival foglalkozni.
Nem ítélem el őket, inkább szánom! Nem tudhatjuk, hogy mi lesz amikor mi érjük (ha megérjük) az ő korukat...
Hát nincs nálam a bölcsek köve, úgyhogy csak a saját gondolatomat írom le. Én is vidéken nőttem fel (Pécsett), és én is azt tapasztaltam, hogy a pécsi idősek sokkal helyesebbek, mint itt Bp-en. A fiatalokra viszont pont fordítva gondolok...
Apukám mesélte, hogy a rendszerváltásig nem lehetett csak úgy Budapestre költözni. Engedély kellett hozzá és ha valaki bűnöző életmódot folytatott, akkor akár ki is tilthatták a fővárosból (de ez igaz volt más településre is). Mi ezt már el sem tudjuk képzelni milyen lehetett...
Szóval az elméletem eszerint az, hogy régen kiváltság volt budapestinek lenni és ők ezért mindig is többre tartották magukat másoknál (nem csak idős korukra, hanem ilyenek lehettek fiatalon is). Most pedig nem tudják megemészteni, hogy már bárki szabadon odaköltözhet a szomszédjukba és már nem kiváltságosok.
Ez csak az én elméletem, de lehet, hogy van benne valami igazság...
A budapesti nyugdíjasok tényleg szörnyűek.
Én le vagyok döbbenve ,ami a Lendvay utcában a Fidesz székháznál történik az valami iszonyat.
Az egyik öreg elkezdett ütni a kampósbotjával egy fiatalt , a másik meg azzal fenyegetőzött hogy sósavat borít az arcába.
A fiatalok tüntetnek mert anti-demokratikusnak érzik az új alkotmányt , amiben van igazság.
A másik, hogy minden előzetes konzultáció nélkül új alkotmányt hozni , nem épp egy szép húzás.
Az ellentüntetők főleg nyugdíjasokból állnak.
Hm, azért a pécsi nyugdíjasokról is tudnék mesélni... Tavaly valamikor épp szálltam volna fel a buszra, az egyik lábam már a lépcsőn volt, amikor egy "kedves" idős bácsi, akkor ebben a pillanatban ért a megállóba, a lábam elé dugta a botját, nehogy már fel tudjak szállni, én meg persze akkorát estem, hogy két hétig lila volt a térdem. Normális az ilyen ember?
Még ha csak ez az egy eset lett volna, akkor azt mondanám, hogy persze, az idősek között is vannak hülyék, ahogy a fiatalok között is, de a többség biztos normális. De sajnos azt tapasztalom, hogy tényleg rengeteg közöttük az arrogáns, követelőző, lekezelő, erőszakos egyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!