Téged zavarna, ha "idegenek" állandóan az iránt érdeklődnének, hogy hol dolgozol?
Idegenek alatt, kívülállókat értem pl: először mész kozmetikushoz és a második kérdése, hogy hol dolgozol, mit dolgozol? Vagy a fogorvosod érdeklődne ez iránt....
Te mit szólnál ehhez?
Te nem furcsállnád?
Elmondanád, vagy diplomatikusan elküldenéd a fenébe?
Most ez tényleg divat lett? Vagy csak nekem tűnt fel?
az emberek mindig is ezt kérdezték először. Két dolgra kívánsi mindenki: mit dolgozol, van-e családod (fiatalon elég a párkapcsolat, később hzzájön a gyerek is).
le fognak pontozni, pedig így működnek az emberek. valójában, a legőszintébben ez érdekli őket elsősorban egy másik emberből első blikkre.
Tőlem is állandóan kérdezgeti mindenki, de miért zavarna? Normális tisztességes munkám van. :)
Persze ha olyan munkám lenne, ami ciki, vagy szégyellnivaló lenne, akkor nagyon zavarna.
Persze, mindenki azt kérdezi, pl. múltkor a varrónő is.
Még jó, hogy nem vagyok bérgyilkos, bár szerintem akkor is megmondanám, s élvezném a reakciókat...
Én nem szoktam kérdezgetni (semmit sem, rábízom a beszélgetőpartneremre, mit mond el, nem tudom, ezt érdektelenségnek veszik-e), de mások, úgy látszik, ilyenek.
Amikor pedig megtudják, hogy vettünk egy házat, mindenki kivétel nélkül érdeklődik, mennyiért. Mindenki. Nem tudom, ez egy boltosnak, akit akkor láttunk először és valószínűleg utoljára s nem is egy helységben lakik velünk, miért fontos...
Ezek még nem olyan személyes dolgok, de ha valaki mindenféle kérdésekkel bombáz, azt nem szeretem, főleg, ha ő nem mond magáról semmit. Annak kihallgatás hangulata van, ami irritál.
Nekem nincs munkám és most különösen zavarnának az ilyen kérdések. Ugyanígy éreznék szerintem a "van gyereked?" kérdéssel kapcsolatban is, ha például szeretnék de valamiért nem lehet. Mert s szánakozó, neadjisten lenéző pillantásokból nem szívesen kérnék.
Persze, az ember ismerkedni próbál vagy legalábbis megtörni a kínos csendet, hát persze hogy ilyen kérdésekkel próbálkozik, mert általánosak. Csak néha úgy gondolom, hogy túl indiszkrétek is egyben, mert simán érintheti kellemetlenül, fájdalmasan a megkérdezettet.
Az embereknek tényleg ez a legfontosabb valamiért.
Engem nem zavar, mert már gyerekkorom óta volt időm megszokni. Akkor is állandóan azt kérdezték a felnőttek, hogy és a szüleid mivel foglalkoznak? Ez a kérdés MINDENNÉL fontosabb volt. :D
3. vagyok. Én későn szültem viszonylag (34 évesen) és megőrültem a "Van gyereke?" kérdésektől mindig. Tényleg olyan sajnálkozva néztek rám néha amig nem volt.. nem is értem.. Én ilyet csak akkor kérdezek egy másik nőtől, ha ő kérdi tőlem, hogy van-e gyerekem, akkor visszakérdezek a válasz után, hogy és neked?
Hogy ki hol dolgozik.. hát azt néha én is megkérdezem "idegenektől" (Pld. másik anyuka a játszótérről) mert valahol el szeretném indítani a beszélgetést, és ez szerinem olyan semleges kérdés... mégse a barátjáról a férjéről meg a gyerekéről kezdek el kérdezősködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!