Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan "beszélt" az elő és az...

Hogyan "beszélt" az elő és az ősember és hogyan kezdett el beszélni?

Figyelt kérdés

Amikor már adott volt az anatomiai szerkezetük a beszéd és nyelvek elsajátításához, de még nem voltak képesek mondatokat fogalmazni, akkor hogyan kommunikáltak a hangukkal? Illetőleg hogyan alakult ki a folyékony, értelmes beszéd? Szerintem valahogy így:

Ült egymással szemben a férfi ősember, és a nő ősember. A férfi ősember mélyen bámulta a nőjének a szemeit. Annyira elkápráztatta a két szempár, hogy az érzést már nem tudta az addigi gesztusokkal/eszközökkel kiadni magából. És egyszer csak megszólalt:

- "Sz-é-é-é-épp a sz-sz-med..."

2013. márc. 4. 18:03
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy rajzokkal kommunikáltak de beszédre voltam kíváncsi. ^^

Az a "szép a szemed" sztori meg tök vicces. :D

2013. márc. 10. 18:05
 12/12 anonim válasza:
Szerintem is tök vicces, hogy leírtad a sztorit. :D Nekünk egyszer töri órán, vagy irodalmon, arról kellett írni, hogy hogyan alakult ki a beszéd szerintünk és ott is nagyon érdekes írások születtek. :)
2013. okt. 14. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!