Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan fogadjam el a közösségi...

Hogyan fogadjam el a közösségi média őrületet?

Figyelt kérdés

Remélem jó kifejezést használtam.

Bármilyen gyerekes problémának tűnik, a mai napig nem tudok megbirkózni vele.Pedig a világ errefelé halad, tehát velem van a baj.Nem tehetek róla, de egyszerűen nagyon bosszant az,hogy mikor beülünk valahova a barátaimmal, akikkel 3 hete nem láttuk egymást, az egyik nyomja a fészbukot a másik meg pl a whatsuppot,folyamatosan.Mindig fel is húzom magam, és hangot adok a nemtetszésemnek, de általában le vagyok oltva.Ahelyett beszélgetnénk, és örülnék, hogy végre egy kis időt együtt tölthetünk, nyomkodják azt a valamit megállás nélkül.Ugyan ez van ha összejövünk filmet nézni.Múltkor rájuk néztem, és szembesültem vele,hogy csak én nézem a filmet,mert egyik faceezik,másik 9gagezik.

..Mindenhol,mindenki.Nekem is van okostelóm,de tényleg soha eszembe sem jut használni...

Szerintem nagyon rossz hatással van az emberi kapcsolatokra.

Mit gondoltok?Mit tegyek?

2013. márc. 3. 12:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én nem találkoznék ilyen emberekkel vagy ha meglátom hogy fészezik haza zavarnám a fenébe
2013. márc. 3. 12:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt közben nem kellene mással foglalkozni, és a társaság minőségét jelzi, hogy ilyen pótszerekre van szükség találkozások során (kb. ugyanez a véleményem a rendszeres hányásig ivásról).

Másrészt ezek a dolgok közös témát is tudnak szolgáltatni, ami nem feltétlenül baj, és ebben nem várható el, hogy mindig hozzád alkalmazkodjanak.

2013. márc. 3. 12:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Azt se tudom, mitől okos egy telefon. Engem már alapból a mobil is zavar. Már gondolkodtam azon, hogy csak a vezetékest fogom használni, mint a régi filmekben.

Beszéld meg velük, hogy ez zavar téged. Ha legközelebb találkoztok, mondd meg nekik, hogy minőségi időt akarsz tölteni velük, és mind kapcsoljátok ki a telefonotokat.

25/L

2013. márc. 3. 12:29
 4/13 A kérdező kommentje:

12:29

Írtam már a kérdésben is,hogy mindig szólok,minden egyes alkalommal,hogy tegyék már el.De nem érdekli őket.Tényleg kezdem azt hinni velem van a baj.

2013. márc. 3. 12:31
 5/13 anonim ***** válasza:

"Másrészt ezek a dolgok közös témát is tudnak szolgáltatni, ami nem feltétlenül baj, és ebben nem várható el, hogy mindig hozzád alkalmazkodjanak."

De pont ez a baj, hogy mindenki elvan a maga világában. A 9GAG köré is le lehet ülni közösen jókat röhögni, de itt az a probléma, hogy az együtt töltött időben csinálják ezt, amit egymásra szánnak.

Nehogy már a másikhoz való alkalmazkodás legyen az, hogy ha elmegyünk valahova beszélgetni, akkor beszélgetni kell.

2013. márc. 3. 12:32
 6/13 anonim válasza:

Üdv!

Na nekem ezért nincsenek barátaim. Mert nem vagyok hajlandó ezeket a szarságokat követni, mint a bégető birkák.

Szerintem egy virtuális kézfogásban kiegyezhetünk.

22 F

2013. márc. 3. 12:34
 7/13 anonim ***** válasza:

"De pont ez a baj, hogy mindenki elvan a maga világában. A 9GAG köré is le lehet ülni közösen jókat röhögni, de itt az a probléma, hogy az együtt töltött időben csinálják ezt, amit egymásra szánnak.

Nehogy már a másikhoz való alkalmazkodás legyen az, hogy ha elmegyünk valahova beszélgetni, akkor beszélgetni kell."

- Tehát azt mondod, a kérdezőnek meg kellene nevelni a haverjait?

2013. márc. 3. 12:48
 8/13 anonim válasza:

Hát már ne haragudj 7-es, de talán nem kéne az embereknek ilyen végtelenül tahónak lenniük, hogy összejönnek és b*sznak a másikra. Csak a saját önös-önző, kicsinyes dolgaik érdeklik.

Nem beszólásnak szántam, csak látom nem érted a kérdező gondolatmenetét.

2013. márc. 3. 13:02
 9/13 A kérdező kommentje:

21 évesek vagyunk, felnőtt emberek, tehát arról sincsen szó, hogy ebben nőttünk volna fel, mint a mai 14 évesek.

2 évvel ezelőtt még úgy töltöttünk együtt időt, hogy ezek a dolgok ugye nem léteztek,tehát amikor együtt voltunk, 100 százalékosan egymásra koncentráltunk.Visszasírom a régi szép időket.Személyes sértésnek veszem, hogy ahelyett rám figyelnének, a telót nézik.Én szeretem a tartalmas beszélgetéseket, amikor kicsit mélyebbre megyünk a Hogy vagy Mizu-nál...de lassan ez kivitelezhetetlen.

2013. márc. 3. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:

"Hát már ne haragudj 7-es, de talán nem kéne az embereknek ilyen végtelenül tahónak lenniük, hogy összejönnek és b*sznak a másikra. Csak a saját önös-önző, kicsinyes dolgaik érdeklik.

Nem beszólásnak szántam, csak látom nem érted a kérdező gondolatmenetét."

- Rohadtul értem a gondolatmenetetét, de még egyszer megkérdezem: mit tud csinálni a kérdező? Megnevel néhány felnőtt embert? Vagy otthagyja őket, és keres egy másik társaságot? (én utóbbit támogatnám)

Megértem a leírt véleményeket, és persze jogosak, csak megpróbálok gyakorlati tanácsot is adni a kérdezőnek amellett, hogy erkölcsi fölénybe kerül.

2013. márc. 3. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!