Hogyan fogadjam el a közösségi média őrületet?
Remélem jó kifejezést használtam.
Bármilyen gyerekes problémának tűnik, a mai napig nem tudok megbirkózni vele.Pedig a világ errefelé halad, tehát velem van a baj.Nem tehetek róla, de egyszerűen nagyon bosszant az,hogy mikor beülünk valahova a barátaimmal, akikkel 3 hete nem láttuk egymást, az egyik nyomja a fészbukot a másik meg pl a whatsuppot,folyamatosan.Mindig fel is húzom magam, és hangot adok a nemtetszésemnek, de általában le vagyok oltva.Ahelyett beszélgetnénk, és örülnék, hogy végre egy kis időt együtt tölthetünk, nyomkodják azt a valamit megállás nélkül.Ugyan ez van ha összejövünk filmet nézni.Múltkor rájuk néztem, és szembesültem vele,hogy csak én nézem a filmet,mert egyik faceezik,másik 9gagezik.
..Mindenhol,mindenki.Nekem is van okostelóm,de tényleg soha eszembe sem jut használni...
Szerintem nagyon rossz hatással van az emberi kapcsolatokra.
Mit gondoltok?Mit tegyek?
Egyrészt közben nem kellene mással foglalkozni, és a társaság minőségét jelzi, hogy ilyen pótszerekre van szükség találkozások során (kb. ugyanez a véleményem a rendszeres hányásig ivásról).
Másrészt ezek a dolgok közös témát is tudnak szolgáltatni, ami nem feltétlenül baj, és ebben nem várható el, hogy mindig hozzád alkalmazkodjanak.
Azt se tudom, mitől okos egy telefon. Engem már alapból a mobil is zavar. Már gondolkodtam azon, hogy csak a vezetékest fogom használni, mint a régi filmekben.
Beszéld meg velük, hogy ez zavar téged. Ha legközelebb találkoztok, mondd meg nekik, hogy minőségi időt akarsz tölteni velük, és mind kapcsoljátok ki a telefonotokat.
25/L
12:29
Írtam már a kérdésben is,hogy mindig szólok,minden egyes alkalommal,hogy tegyék már el.De nem érdekli őket.Tényleg kezdem azt hinni velem van a baj.
"Másrészt ezek a dolgok közös témát is tudnak szolgáltatni, ami nem feltétlenül baj, és ebben nem várható el, hogy mindig hozzád alkalmazkodjanak."
De pont ez a baj, hogy mindenki elvan a maga világában. A 9GAG köré is le lehet ülni közösen jókat röhögni, de itt az a probléma, hogy az együtt töltött időben csinálják ezt, amit egymásra szánnak.
Nehogy már a másikhoz való alkalmazkodás legyen az, hogy ha elmegyünk valahova beszélgetni, akkor beszélgetni kell.
Üdv!
Na nekem ezért nincsenek barátaim. Mert nem vagyok hajlandó ezeket a szarságokat követni, mint a bégető birkák.
Szerintem egy virtuális kézfogásban kiegyezhetünk.
22 F
"De pont ez a baj, hogy mindenki elvan a maga világában. A 9GAG köré is le lehet ülni közösen jókat röhögni, de itt az a probléma, hogy az együtt töltött időben csinálják ezt, amit egymásra szánnak.
Nehogy már a másikhoz való alkalmazkodás legyen az, hogy ha elmegyünk valahova beszélgetni, akkor beszélgetni kell."
- Tehát azt mondod, a kérdezőnek meg kellene nevelni a haverjait?
Hát már ne haragudj 7-es, de talán nem kéne az embereknek ilyen végtelenül tahónak lenniük, hogy összejönnek és b*sznak a másikra. Csak a saját önös-önző, kicsinyes dolgaik érdeklik.
Nem beszólásnak szántam, csak látom nem érted a kérdező gondolatmenetét.
21 évesek vagyunk, felnőtt emberek, tehát arról sincsen szó, hogy ebben nőttünk volna fel, mint a mai 14 évesek.
2 évvel ezelőtt még úgy töltöttünk együtt időt, hogy ezek a dolgok ugye nem léteztek,tehát amikor együtt voltunk, 100 százalékosan egymásra koncentráltunk.Visszasírom a régi szép időket.Személyes sértésnek veszem, hogy ahelyett rám figyelnének, a telót nézik.Én szeretem a tartalmas beszélgetéseket, amikor kicsit mélyebbre megyünk a Hogy vagy Mizu-nál...de lassan ez kivitelezhetetlen.
"Hát már ne haragudj 7-es, de talán nem kéne az embereknek ilyen végtelenül tahónak lenniük, hogy összejönnek és b*sznak a másikra. Csak a saját önös-önző, kicsinyes dolgaik érdeklik.
Nem beszólásnak szántam, csak látom nem érted a kérdező gondolatmenetét."
- Rohadtul értem a gondolatmenetetét, de még egyszer megkérdezem: mit tud csinálni a kérdező? Megnevel néhány felnőtt embert? Vagy otthagyja őket, és keres egy másik társaságot? (én utóbbit támogatnám)
Megértem a leírt véleményeket, és persze jogosak, csak megpróbálok gyakorlati tanácsot is adni a kérdezőnek amellett, hogy erkölcsi fölénybe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!