A férjem mindenféle magyarérzelmű honlapon jelen van, illetve a közösségi portálokon ehhez kapcsolódó cikkeket, idézeteket szokott megosztani. Én a sajátomon nem szeretem ezt reklámozni. Gyávaság ez?
5 vagyok. még annyi:
én sem szégyellem, h magyar vagyok. az vagyok, annak is tartom magam és sosem tagadnám le. de a leírtak alapján nagyjából sejtem, h a férjednek milyen a hozzáállása. ez a fajta, politikával átitatott "magyarkodás", sokakban visszatetszést kelt. bennem is.
Kérdező, hát nem tudom, én ilyen dolgokban mindig fel szoktam vállalni a véleményemet... belevéve azt is, hogy van olyan dolog, amit teljes mellbedobással támogatok, és azt is, hogy van olyan, amit szívesen olvasok, sok gondolatával egyet is értek, de más okok miatt meg nem szeretnék mellé állni. A politikai mozgalmak zöme ilyen, nem igazán van olyan politikai csoportosulás szerintem, ami ne lenne tele megélhetésiekkel, ostobenkókkal, korrupt gazemberekkel. Ha egyébként számomra szimpatikusabb nézeteket képviselnek, ha ellenszenvesebbeket. Szóval azt hiszem, ma pártzászlók alá nem állnék, nem azért, mert nem merek, hanem azért, mert nem akarok.
De mondjuk a prágai altglob attac mellett kiálltam, a 98-as "drogszigor-ellenes" demo mellett kiálltam (tőlem is idéztek majd az összes hiradóban:)), az iraki invázió elleni megmozdulás mellett kiálltam, mert ezek a konkrét célok számomra teljes egészében vállalhatók voltak, névvel, arccal, TV-nyilatkozattal, akármivel.
Amit kérdezel, az meg nem gyávaság, hanem opportunizmus, már ha nem elvből csinálod. Ha elvből, akkor semmi baj vele.
"demokratának lenni annyi mint nem félni" - mondta Bibó, és igaza van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!