Akik egyedülállóként élik le az életüket, mi tartja bennük a lelket?
Az embernek elemi vágya, hogy tartozzon valahová, valakikhez. Ha nincs közvetlen család, hogyan lehet kibírni az életet...?
Persze le tudom kötni magam a napok szintjén munkával, hobbival, de ha belegondolok, hogy a napok évekké, évtizedekké sorakoznak, s így telik majd az egész élet... sírni tudnék..
Olyanok válaszát várom, akik így élnek tartósan s legalább 30 fölött vannak. Akiknek ez az életmódjuk. Hogyan tudjátok tartani magatokban a lelket?
30-as nő
Kedves 2. válaszoló 33/N!
Ha az én párom lennél, semmiben nem korlátoználak. A feleségem lennél, nem a tulajdonom. Csupán annyi, hogy tudjam éppen hol vagy. Mert ugye egy egészséges aggódás még jól is esik, de a féltékenység már túlzás.
(Ez nem minősül ajánlattételnek. ☺)
Hát nekem két házasságom volt, a másodikból született 2 gyerkőc. Elváltunk, aztán volt egy 3 évig tartó kapcsolatom. Most egyedül élek(gyerekekkel) és nem is hiányzik senki. Szoktam néha ezen gondolkodni, főleg hogy sokan rágják a fülemet, hogy miért nem keresek valakit magamnak...de az a helyzet, igazából jól érzem magam így, és semmi kedvem egy pasihoz alkalmazkodni meg kerülgetni a lakásban:))így azt csinálok amit akarok,senki nem szól bele.
Lehet ha még nem lettem volna soha férjnél másképp gondolnám, de már volt részem mindenben, nem érzem hogy bármi is kimaradt volna az életemből, jó így.
Aztán lehet ha megismernék valakit, és szerelmes lennék, másképp gondolnám, nem tudom...most nincs hiányérzetem.
3 éve élek egyedül, 41/N
evek ota nincs magyarorszagon "normalis" kapcsolatom...
ez nagyreszt a magyar nok miatt van igy...
nezzuk az alapokat...
40 multam,tehat nem nezegetem a tiniket,barmennyire is szeretnek...
(naponta latom-hallom-kapom a visszajelzeseket,hogy 18-25os korosztalybol barkit,barhol...)
nem nezegetem a plazalibakat...elvbol,kulturalis,erdeklodesi es eletvitel beli elteresek..
nem nezegetem a szelsoseges noket...legyen az hipszter,modell,onjelolt managerina,lazado40es,tulipiros hajjal,lazadokent...vagy mentalitasaban szelsosegeseket(ezocicak,vallasi megszallottak,politikai onjelolt megmondoemberek,harcos feministak,onmagukat muveszkent feltunteto,valojaban normalis eletkeppel nem rendelkezo,taigetosz pozitiv elolenyek...vagy az anorexias kontra bojlerra hizott jelenesek...)
probalok egy szintet tartani megjelenesben,viselkedesben,kulturaban...
tehat utcan treninggatyaban jarkalo,agyonpiercingezett,szettetovalt,"raszta",kessel-villaval enni nem tudo,konyvet soha nem latott,szinhazban nem jart "noket" is probalom elkerulni...
ki is maradt???
az elvalt reteg...
tobbnyire hozza a velt vagy valos serelmeit,nem dolgozta meg fel,hogy a "fiatalsagat" felaldozta egy olya pasiert,aki nem neveli vele a gyerekeit,nem gondolkodik,osztonosen cselekszik..."vedi" onmagat es gyermekeit a "csalodastol",tehat zarkozott,nem veszi eszre,hogy nem enged magahoz senkit...ido utan elhanyagloja magat,feladja...
vagy a masik oldal,aki nagy arccal jon ki a valasbol,azota "el",bioszex(fuvel-faval)mert be kell potolni,ami a "lekotes" alatt kimaradt...
van a "40es vagyok es nem kellek senkinek" reteg...
teny,hogy fura,ha valaki 35+os koraig nem talal normalis kapcsolatot,akivel egyutt elne,megkertek volna a kezet...azert ott nem csak a "pasival-pasikkal" van a gond...
sok sok kialakult "aprosag",amihez gorcsos ragaszkodas van,rugalmatlan eletvitel...
aztan jon a tulzott elvarasok garmadaja,amik felmerulnek...
(aktiv tarskeresokent nyugodt szivvel leirhatom,hogy a nok 99%a alomvilagban el,ahol o a "hercegno" es majd jon a gyonyoru szoke herceg...115 kilos "no" adatlapjan a "sportos alkat" milyen???persze,a sulyemeles is sport,tudom...vagy az onmagat "igenyesnek" jellemzo no,aki olyan fotot tesz fel,ahol ki van szakadva a poloja honalja,hypofoltos szurke trening...mirol beszelunk???
helyesiras nem megy,fogalmazas-szovegertelmezes szinten...de odairja,hogy 2 diplomaja van...persze,bufe-ruhatar szakon...vagy a megszallottak,a nok lapja cafe torzsgardaja,akik kethavonta talalnak uj es kizarolagos hobbyt a paleo dietatol a faolelgetesig...)
mellette a kialakult eletvitel miatti kotottsegek(munka-lakaskarbantartas-gyerek-szulok)plusz a "kotelezo" oruletek(mert megszolnak a barinok,ha nem...)a pizsiparty,a "szex es nyuljork hetvege",a csajos bulik,az ilyen-olyan hetvegi treningek,az epp aktualis divat"mozgas" (squash-wellness-zumba-aerobic-salsa-cardio)amire "mindenkepp el kell menni,mertkulonben megszolnak...
(harom het levelezes utan ad a holgy idopontot,hogy mikor tudunk kavezni...odaer,elore szol,hogy 45 perce van...pffff...majd szabadkozik,hogy milyen jol is erezte magat es fussunk ossze ujra,de a kovetkezo szabad oraja(!!!)ket es fel het mulva lesz...a kerdesre,hogy akkor miert is keres partnert,ha nincs ra ideje,nem tud valaszt adni...)
(vagy a masik,aki annyira "sporty",hogy a randira futocuccban jon,mert van fel oraja aztan jon erte a barinoje es mennek a szigetre futni...es megsertodik,amikor azt mondom,hogy koszi,ez nekem nem kell...)
hogy mi tartja a lelket az emberben ha egyedul van???
az,hogy tudja,minden nap egy uj esely es talan megtalalja azt,akit keres es aki ot is elfogadja...
akinek a parkapcsolat tenyleg parrol es kapcsolatrol szol...
nem egy ujabb trofearol,lehuzasi lehetosegrol,mulo szeszelyrol...
mert soha semmi nem allando...
:)
Kedves utolsó, szép összefoglalás....
Egy dolgot akarok csak kiragadni belőle, a társkeresős első randi. Sok a 45 perc. Én 20 percben maximalizálom. Ha nem jön be az illető, 20 perc alatt egy kávét egy idegen emberrel meginni nem nagy dolog, nem lesz végig kínos a találkozás.
Ha bejön, akkor lehet következő randi, és feltehetőleg az első 20 perc is tovább tart.
Én nem rendelkezem ennyi tapasztalattal társkeresésekről, de szívesen olvasnám egy nőtársam írását is, aki ennyire összefoglalja a tapasztalatait :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!