Mit lehet tenni ilyen érzékeny lelkűség esetén? Meghallok valami rosszat a hírekben, és sírhatnékom van.
Tudom, hogy nem szabad belebetegedni mások problémájába, de valamiért én mégis azt teszem... Meghallok valami rosszat í hírekben, vagy egy jó barát meséli a gondjait, stb. és máris, mintha a helyében lennék.... Most is az volt a tv-ben, hogy egy apa összeharapdálta meg összeverte a 1,5 hónapos kisbabáját, mert egy idegbeteg hülye. Hogy lehet ilyet tenni? Semmit nem ártott az a kisbaba, erre most tessék, szép élete lesz, vagy árvaházba kerül, vagy ha nagy szerencséje van, akkor normális nevelőszülőkhöz.
És miért kell mindig bántani a másikat, akár szóval, vagy tettel, vagy részegen vezetni, hogy ártatlanok haljanak meg, vagy kiszúrni valakivel direkt, megkeseríteni az életét?
Tudom, hogy ezek filozofikus kérdések, és senki nem fog (nem tud) rá nekem válaszolni, de... Olyan rossz ilyekbe belegondolni, hogy ez a mai világ, ilyenben élünk...
És ilyenkor mindig az jut az eszembe, amit Teréz anya mondott, hogy:
"Mindannyiunknak egy élete van! Miért nehezítjük meg egymásnak?" ... :(
Köszönöm!
16/L
16/L vagyok, ott van a végén :D :)
Beletrafáltál... no, de nem a halakba. Rengeteg családi, sulis, baráti problémám van. De mások problémáit sokkal súlyosabbnak látom, és néha sokkal jobban érint.
Nagyon nehéz. Én is ilyen vagyok, és mióta gyermekeim vannak ez csak fokozódott. A gyerkeket érintő témákra még érzékenyebb lettem.
Igazából mindig csodálkoztam az olyan embereken, akikről leperegnek az ilyen dolgok. Nekik biztos könnyebb, hogy nem veszik a lelkükre más baját, és valahol igazuk is van, mert attól, hogy én dühöngök, vagy sírok semmi nem változik. De, hát én sem tudok változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!