Történészek! A wikipédián olvastam, hogy a horvátországi Krk szigeten, Krk grófok éltek. Mit lehet róluk tudni? Kik voltak ők és hova tüntek?
2009. szept. 10. 21:06
1/3 anonim válasza:
Történész ugyan nem vagyok, de Horvátországban élek :) Amit most így hirtelen elő tudtam ásni, az az, hogy 1118-ban foglalta el Velence a Krk-szigetet, és akkor kapta meg egy helyi nemes, I Dujam gróf a szigetet a velenceiektől hűbérbirtokként. 1288-ban a család egy része átvette az irányítást, és ezután Frankopan néven futottak. Az 1600-as években a terület osztrák irányítás alá került, akik a törökökkel kötöttek egy olyan békét, ami szerint a szigetet átengedték volna a törököknek. Ez ellen fel is lázadt az utolsó gróf, egy bizonyos Fran Krsto Frankopan, és 1671-ben őt ki is végezték Bécs mellett. Ezzel véget ért a család története is.
2/3 anonim válasza:
Hozzátenném, hogy Frangepánt, Zrinyi Péterrel együtt a Wesselényi-féle összeesküvésben való részvételért 1671-ben Bécsújhelyen végezték ki.
A Zrinyi és Frangepán családot a horvát történelem is magáénak vallja.
3/3 anonim válasza:
Húúúú! Én ott voltam nyáron. Sehr schön place!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!