Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Munkanélküliként otthon mit...

Munkanélküliként otthon mit csináltok? Hogy viszonyul hozzátok a családotok?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, jelenleg eléggé keresgélek. Kezdek itthon bekattanni. Alkalmi munkavállalóként dolgoztam pár napot a hónapban. Az jó volt. Így itthon sem volt gond. Amúgy takarítok, mosok, főzök itthon ha kell. De már kezdek belefáradni. Olyan, mintha nekem nem is lenne hétvégém, szabadnapom. Délután sem pihenni vagyok itthon hanem én ugrálok ha hazajön a család (jogosan, de ugyebár nem ez volt egy pár héttel ezelőtt, így szokatlan nekem). De olyan rossz érzés így. Olyan mintha feszt dolgoznék de mégse. Természetesen nagyon keresek munkát is, de eddig nem sok sikerrel. Akik hasonló helyzetben vannak hogy élik meg? A múltkor beszélgettem egy idősebb, 50 körüli nővel aki azt mondta hogy a férje már meggyanúsította hogy nem is akar dolgozni (2 éve keres munkát vagy több azt hiszem). Félek, én is így járok pedig még fiatal vagyok. Egy másik ismerősöm szintén fiatal, 2 éve otthon döglik pályakezdőként. Nekik állataik vannak így abban tud segíteni. Ti hogy vagytok ezzel? Mik tapasztalataitok hasonló munkanélküliekkel, álláskeresőkkel?
2013. febr. 24. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Én is dolgoztam gyárba, kapáltam tengeri földön és takarítottam is, nem olyan borzasztó munka. Szerintem a munkanélküliek 90%-a nagyon örülne neki.
2013. febr. 24. 23:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is pályakezdő vagyok, semmi meló, volt pár interjúm, de amúgy semmi válasz, sehonnan, pedig én aztán lejjebb adtam az igényeim........................

Mit csinálok? Mosok, főzök, takarítok, pároméknál detto, meg a kis hobbijaim, úgymint állás nézés.

Nincs vele bajom, persze könnyebb, mint napi 8-12 órát lehúzni, oda-vissza utazni, de beleőrül az ember, értéktelen sz*rnak érzi magát!

2013. febr. 25. 13:42
 13/14 anonim válasza:

Én is pályakezdő vagyok. :( érettségim van és egy OKJ-m, dea szakmámban nem tudok elhelyezkedni, saját üzletet pedig nem tudok és a jelenlegi MO-i helyzet miatt nem is merek nyitni.

Szerencsére beszélek 1 idegen nyelvet, úgyhogy 3 hónapig tudtam bébiszitterkedni külföldön, ez 1 éve volt :S de a keresetemből még mindig van.

Amúgy itthon mosok, főzök, takarítok, vásárolok, és mindent megcsinálok természetesen amire megkérnek. Vissza szerettem volna menni külföldre melózni, 3 hónapot laktam kint meló nélkül, sehova nem vettek fel, pedig megy a nyelv és kis tapasztalatom is van. Minden alkalmat megragadtam, minden állásinterjúra elmentem, felkészültem, egyszerű szobalány szerettem volna lenni, de senkinek nem kellettem... képzelheted hogy érzem magam. Túl fiatal vagyok azt mondták. :/

Most hazaköltöztem és a munkaügyi kp.-on keresztül megyek tanfolyamra, több mint a semmi.

22/l

2013. febr. 25. 19:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Vakargatom a popsikámat és nézem a televízsönt.
2013. febr. 25. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!