Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Munkanélküliként otthon mit...

Munkanélküliként otthon mit csináltok? Hogy viszonyul hozzátok a családotok?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, jelenleg eléggé keresgélek. Kezdek itthon bekattanni. Alkalmi munkavállalóként dolgoztam pár napot a hónapban. Az jó volt. Így itthon sem volt gond. Amúgy takarítok, mosok, főzök itthon ha kell. De már kezdek belefáradni. Olyan, mintha nekem nem is lenne hétvégém, szabadnapom. Délután sem pihenni vagyok itthon hanem én ugrálok ha hazajön a család (jogosan, de ugyebár nem ez volt egy pár héttel ezelőtt, így szokatlan nekem). De olyan rossz érzés így. Olyan mintha feszt dolgoznék de mégse. Természetesen nagyon keresek munkát is, de eddig nem sok sikerrel. Akik hasonló helyzetben vannak hogy élik meg? A múltkor beszélgettem egy idősebb, 50 körüli nővel aki azt mondta hogy a férje már meggyanúsította hogy nem is akar dolgozni (2 éve keres munkát vagy több azt hiszem). Félek, én is így járok pedig még fiatal vagyok. Egy másik ismerősöm szintén fiatal, 2 éve otthon döglik pályakezdőként. Nekik állataik vannak így abban tud segíteni. Ti hogy vagytok ezzel? Mik tapasztalataitok hasonló munkanélküliekkel, álláskeresőkkel?
2013. febr. 24. 20:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%

"Olyan, mintha nekem nem is lenne hétvégém, szabadnapom."

...Neked csak az van! Nem kell kimenned a hóba-fagyba-esőbe, elgyalogolni a munkahelyedig, nyomni a melót ezerrel, stb. Sz.r helyzet, de azért ne sajnáld magad ilyen látványosan :)

Egyébként én is munkanélküli voltam (két szakmám van - huszonéves vagyok) és végül is úgy döntöttem,hogy nem a szakmámban helyezkedek el. Így sikerült állást találnom.

Neked is sikerülni fog, ha lejjebb adod az igényeid. Persze a cél az lenne, ha a szakmádban helyezkednél el, sok sikert!

2013. febr. 24. 20:51
 2/14 anonim ***** válasza:

Én magam is munkanélküli vagyok. Igaz már nem vagyok pályakezdő mert volt rendes bejelentett munkahelyem, és főállásban dolgoztam ott több mint fél évig. Csak ugye a munkáltatóm közölte hogy sajnos nincs pénz így meg kellett válnia néhány embertől. Én itthon elvagyok, van mit csinálnom mindig, főzök, takarítok, akkor fát vágok, meg közbe elég időm van arra hogy csinosítgassam a kertünkben lévő kis házat, ahová majd a barátnőmmel szeretnénk beköltözni. Meg ez mellett folyamatosan keresem a lehetőségeket, beszélgetek ismerősökkel, meg önéletrajzokat küldözgetek be helyekre.

Még csak 1 hónapja vagyok munkanélküli, de amikor pályakezdő voltam akkor majdnem 1 évig voltam az, na az kemény dió volt, mert akkor szakmám sem volt, most legalább van valami, amivel többre megyek, plusz nem vagyok pályakezdő ami sokak szerint nagy előny.

Ez van, eddig csak egy helyről kaptam visszajelzést a sok közül, de abból is csak március közepén lehet valami, de még nem bízom benne.

Tehát én lefoglalom magam, csinálok amit kell itt, néha átmegyek nagyapámhoz is segíteni favágásban, meg az állatokkal foglalkozok még pluszba, tehát így elvagyogatok itthon egyenlőre.

2013. febr. 24. 20:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Nekem itt az érzés hiányzik. Hogy hétvége van és pihenhetek, tettem valamit a héten és megérdemlem stb. Mivel a kunyit sem kapok így érzem, hogy eltartanak így igyekszem hogy azért valamennyire segítsek amiben tudok. De már most összefolynak a napok, az órák stb. Amúgy nem nagyok az igényeim, nem azért vagyok jelenleg munkanélküli.
2013. febr. 24. 21:02
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Nekem dettó ugyan ez. Mondjuk nekem volt állásom. 3 hónapig voltam bejelentve, de nem tudtam dolgozni, mert az üzlet még nem nyitott meg. A munka ügyi központ közvetített ki így ha én mondok fel vagy nem fogadom el az állást akkor 2 hónapig nem vesznek fel álláskeresőnek. Most újra jelentkeztem, már bármit elvállalok csak ne keljen itthon lennem. egésznap főzők, mosok, takarítok, fát vágok. Teszem hozzá, hogy lány vagyok. Nem zavar a sok tenni való, mert pl. én imádok fát vágni az az egyetlen amin látszik, hogy csinálok is valamit. Ez már teljesen felőröl 1 részt azért mert szégyellem magam, hogy nem adok a családi kasszába. Másrészt mert akármit csinálok van egy lusta nővérem egy kölökkel akit kidobott a csávója, mert nem bírta elviselni és a kölkével folyton csak a szemetet halmozzák. És mikor anyám hazajön hallgatom, hogy megint nem csináltál semmit? És csodálkozik, hogy nem beszélek vele. Szerintem őrülhet is neki, hogy nem szólók, hozzá. Mert rendesen kiosztanám, aztán mehetne sírva anyucinak. Én inkább beledöglök a munkába csak ne kelljen itthon lennem.
2013. febr. 24. 21:02
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

"Neked is sikerülni fog, ha lejjebb adod az igényeid. Persze a cél az lenne, ha a szakmádban helyezkednél el, sok sikert!"

Erre azért szeretnék reagálni: én két éve nem a szakmámban akarok elhelyezkedni, hanem gyárakban keresek betanított munkát, árufeltöltőit, takarítóit, de nyáron napszámban is próbálkoztam, de sehova nem kellettem és azóta sem kellek, olyan a helyzet errefelé. Nagyon nincs munka.

Én is hasonlóan érzek, mint te, kérdező. Én is itthon megcsinálom a dolgom, állataink vannak, meg nagy kert, úgyhogy a nap nagyobb részében azért elvagyok, mégsem teszek az asztalra szinte semmit, úgyhogy nem könnyű ez.

A párom úgy áll hozzá, hogy próbál nekem segíteni munkát keresni, elvisz állásinterjúkra, aki ismerőst csak tud, mozgósít, hogy hátha valaki tud valamit.

2013. febr. 24. 21:08
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

"Neked csak az van! Nem kell kimenned a hóba-fagyba-esőbe, elgyalogolni a munkahelyedig, nyomni a melót ezerrel"

Ha lettél volna hónapokig munkanélküli akkor sóvárogtál volna az után hogy a hóba-fagyba-esőbe mehess bárhová, csak ne otthon ülj! Lehet takarítani, meg főzni meg minden, de egyáltalán nem látványos, plusz ugyanúgy vagy még jobban lefáraszt mint egy 8 órás munka, és ott a bűntudat, hogy nem hoztál haza pénzt.

Nekem is volt pár hónap az életemben amikor nem volt munkám. A párom keresett annyit hogy akár megélhettünk volna hosszú távon egy fizetésből de én majdnem bekattantam. Ha én keresem meg a pénzt és úgy költöm az ok, de szerintem egy ember sem tudná azt megtenni, hogy míg a házastársa a munkahelyén van, addig ő meg a pénzét költi valamire.

És én értem hogy a kérdező mire értette azt hogy nincs szabadideje. Míg ha dolgozol akkor a munka végeztével szabad vagy és pihenhetsz, tv-hetsz, stb. De aki akár napi 13 órát is dolgozik de otthon az mikor mondhatja hogy "vége a műszakomnak"?

2013. febr. 24. 21:15
 7/14 anonim ***** válasza:
Pocsék, a szüleim is rosszul viselik, hogy kb nyár óta nincs munkám. Vagyis néha akad egy-két alkalmi, meg tanulok is, egyetemezek, úgyhogy nincs az, hogy nem csinálok semmit, itthon is én takarítok, amég a szüleim melóznak. De azért nem a legjobb helyzet.
2013. febr. 24. 21:18
 8/14 anonim ***** válasza:
21%
A sopánkodóknak kapásból tudok mondani 4-5 helyet, ahova az ország bármely területéről tuti, hogy felveszik. Csak hát az nem pipereszalon, hanem gyár, gyorsétterem, takarítás, stb. Én dolgoztam gyárban fizikai munkát, 12 órában 50 kilós lány létemre, tudom, hogy milyen a meló és változatlanul nem sajnálom azt, aki egész nap otthon van. Olyan szempontból igen, hogy nem dolgozik és nincs fizetése, de olyan szempontból,hogy "nincs hétvégéje" nem. Kövezzetek meg.
2013. febr. 24. 21:21
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

" Én dolgoztam gyárban fizikai munkát, 12 órában 50 kilós lány létemre, tudom, hogy milyen a meló"

Én is és nem is olyan borzasztó, úgyhogy ilyennel nem kell fényezni magunkat.

2013. febr. 24. 21:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak egyszer dolgoztam irodában, amúgy mindig gyárakban, meg földeken fizikai munkát és amióta kijártam az iskolát, szóval több, mint tíz évig. Eddig mindig találtam valami munkát, mostanában viszont semmi nincs bejárható környéken ott, ahol most lakunk. Úgyhogy hagyjuk már a süket dumát, hogy azért nem talál munkát, aki nem talál, mert nem vállal el bármit. Meg ne is rázzuk itt a rongyot azzal, hogy bezzeg mi...!
2013. febr. 24. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!