Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Kovács is cigány név?

A Kovács is cigány név?

Figyelt kérdés
kovács a vezetéknem nevem és cigány vagyok de nem ismerek más ilyen nevü romát!
2009. szept. 9. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem ez egy annyira általános név, hogy simán lehet mögötte bármilyen származású. Ne zavarjon se a neved, se a származásod, csak arra törekedj, hogy mindig tisztességes légy, és akkor nem lesz semmi baj.
2009. szept. 9. 12:22
 2/10 A kérdező kommentje:
tudom és köszi:)
2009. szept. 9. 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Én is Kovács vagyok, de nem vagyok cigány. Viszont a családomban van pár olyan tag, akiket simán ellophattak volna, nem tűnne fel egy cigány családban :) (Fekete haj, kreol bőr). Szerintem is a Kovácsok közt mindenféle náció él, az egyik leggyakoribb név. Máskülönben pedig az országunkban is olyan mértékű a keveredés, hogy bárhol előfordulhat az ősök közt bármilyen nép fia. (Én kb 5 féléről tudok nálunk)
2009. szept. 9. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
ez nem könnyű kérdés,én csak azt tudom,hogy itt minden nemzet van csak tiszta magyar nincs.
2009. szept. 9. 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
a kovács az szláv név mint ahogy a foglalkozást is a szlávoktól tanultuk el, tetszik tudni ez a magyar csürhe gyakorlatilag semmihez nem értett mielőtt be nem telepedett ide, így aztán a polákok meg a csehek segítségével ragadt rá valamennyi civilizáció. De mint ahogy látszik még azóta eltelt 1000 év alatt se sikerült behozni a lemaradást mert változatlanul ezen a koszfészken röhög a fél kárpát-medence.
2009. szept. 9. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

A cigányokat a mesterségük alapján nevezték el általában. Főként kézművességgel (pl. kanalas, rézműves, kolompár, lakatos stb.,) vagy zenéléssel keresték a kenyerüket, de szép számban akadt köztük, akiknek a foglalkozása lókupec volt, így természetesen kovács mesterséget is űztek. De gondolom, ezt a magyarok is csinálták.

Azért nem gondolom, hogy ez kifejezetten cigány név, mert a kovács mesterség már letelepedett életformára utal, vagyis műhely kellett hozzá. A cigányok jellegzetessége pedig egyértelműen a házaló-vándorló kézműves munkák végzése volt.

2009. szept. 9. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

szia!

A kovács nem tipikus cigány név , de nagyon sok név-keveredés történt , így pl. nem minden galambos vagy lakatos cigány már. Ált. igen, de nem mindegyik.

Aki meg itt jól lehordta magyart, annak üzenném, hogy amikor az őseink ebbe a Kárpát-medencének nevezett sivatagba jöttek, csak kóborló meg kihalófélben-lévő népekkel találkozhattak. Csehek, szlovákok, főleg románok még sehol nem voltak. Szláv volt a gyűjtőnevük, de a magyarok már akkor hordákban jöttek. Volt kultúrájuk, kifejlett harci technikájuk (nemhiába foglalták el a Kárpát medencét!) és csupán azért lett csonka Magyarország, mert a kis semmi országnak azért jó volt a földje, meg a területei...

2009. szept. 9. 15:07
 8/10 anonim ***** válasza:
3%
Nem baj, azért lehúztalak téged is a p*csába, ahogy általában mindenkit.
2009. szept. 9. 19:27
 9/10 anonim válasza:
Én roma vagyok és nem Kovács, a férjem nem roma és Kovács :D Nem mindegy?
2020. júl. 17. 17:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem.
szept. 1. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!