Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek igaz az hogy csak...

Szerintetek igaz az hogy csak a gazdagok valósíthatják meg az álmukat?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem hogy például gyerekkorában minden olyan dolgot megkap ami hatással lehet a felnőtt korára vagyi az álmaira. Mondok egy példát: Például ha valaki gyerekkorában kap mondjuk egy dobfelszerelést mellé magántanárt hogy felnőtt korára profi dobos legyen mert ez neki az álma. Vagy valaki élsportoló akar lenni gyerekkorban megkap mindent ami szükséges az adott sporthoz hogy felnőttkorára profi élsportoló legyen. AKi meg szegény az ugyebár nem nagyon vehet magának hangszereket vagy nem sportolhat ott ahol akar vagy bármi ás, tehát a mai világban csak a gazdagok valósíthatják meg az "álmaikat". Én így gondolom Szerintetek és így van?
2013. febr. 20. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerinted az összes olimpikon, sportoló és zenész gazdag családból jött? Hát, nagyon nem.

Másrészt aki nem gazdag, még nem szegény. Sok mindent meg lehet oldani pénz nélkül is. Még ha elsőre logikusnak is tűnik, amit írsz, az élet nem igazolja.

2013. febr. 20. 21:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát csak példa volt természetesen nem minden zenész és sportoló gazdag.:) "sok mindent meglehet oldani pénz nélkül is". Viszont ezzelnem értek egyet. Szerinted a mai világban mi ingyenes?:) Egyébként én a sportra azt a témát hozom fől hogy ha valaki például teniszezni akar tanulni de sosincs meg rá a lehetősége ahogy sok embernek sem anyagi okok miatt, viszont ha valaki például futni szeretne és azzal szeretne kiemelkedni ahhoz nem szükséges sok pénz. Tehát én azt mondom hogy a "gazdagok" bármit megengedhetnek maguknak tehát nem kell válogatniuk így megvalósíthatják az álmukat, még a kevésbé gazdagok vagy a szegények viszont nem. Most egyébként ezt a kérdést csak azért tettem fel, mert van egy ismerősőm akinek van több száz ere forintos hangszerei stb. és dicsekszik vele, még én egy olcsó kis gitárért dolgoztam 5 hónapot diákmunkán ő pedig mekpja a szüleitől. Tehát ezeket az embereket nagyon utálom.
2013. febr. 20. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:

"Viszont ezzelnem értek egyet. Szerinted a mai világban mi ingyenes?:)"

- Például elkérni nagybátyótól az alig használt gitárját gyakorolni. Délutánonként bent maradni iskolába a zenetermeben gyakorolni egy zongorán.

Ilyen dolgokra gondolok.

"Tehát ezeket az embereket nagyon utálom."

- Alantas dolog utálkozni.

Végeltesen leegyszerűsíted a dolgokat. Én sem vagyok gazdag, mégis meg tudtak venni egy gitárt a szüleim.

De ha szerinted nincs igazam, magyarázd már meg, hogy lesz zenész vagy sportoló egy szegény emberből?

2013. febr. 20. 22:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem jártam zene iskolába. Kölcsönkérni nem tudom mert nem adja mivel önző. Egyébként meg én olyan családból származom és vagyok ahol még kaja is alig van, nemhogy szórakozás. lehet hogy neked tudtak venni a szüleid, nekem sosem 9 éves koro óta könyörögtem nem kaptammeg Elfogadtam így 17 évesen megdolgoztam érte. De van akinek nem kell "küzdenie" azért hogy megkapjon bármit is.
2013. febr. 20. 22:11
 5/10 Antimod ***** válasza:

Nem.

Elsősorban elszántság és kitartás kell hozzá, másodsorban pénz. Persze nagyon szegény körülmények között élő emberek nem feltétlenül tudják utóbbit előteremteni, ha az első két "hozzávaló" meg is van, ezért sajnos nekik sokszor - kényszerűségből - le kell mondaniuk róla.

Persze "álom" válogatja, még pilótának lenni is iszonyatosan sok befektetett pénzt kíván, míg az élsporthoz jóval kevesebb is elég. Gondolj például a rengeteg, ma profi európai klubban játszó afrikai / dél-amerikai futballistára, akik szüleinek sokszor buszjegyre sem volt pénze, így futottak az edzésre suli után, hogy odaérjenek.

A "világ" azt hazudja persze, hogy minden csak pénz kérdése, mert a gazdaság irányítóinak és haszonélvezőinek az a fontos, hogy minél többet keress és költsél, hiszen attól pörög a gazdaság motorja. És megfelelő csatornáik vannak ezek közléséhez.

2013. febr. 21. 09:07
 6/10 anonim ***** válasza:

sportolhat, vagy zenélhet valaki úgy is, hogy nem gazdag családból származik. ez a tehetségtől is függ szerintem. viszont csak úgy tud megmaradni továbbra is az élen, hirességként ha van pénze. a pénz elengedhetetlen az utazásokhoz...

de a szegények is ugyenúgy megvalósithatják az álmaikat, mint a gazdagok. csak attól függ, mi az álmuk. egyszerü embernek, lehetnek egyszerübb céljai, álmai vágyai is, olyanok amiket megvalósithat.

tegyük fel, ha valakinek az álma, hogy boldog legyen...

néha a szegények boldogabbak, mint a gazdagok.

viszont hogy egy sportoló vagy zenész ismert személy legyen, több éven át, ahhoz a pénz elengedhetetlen.

2013. febr. 21. 14:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A céljaidat, vágyaidat hozzá kell igazítani a lehetőségekhez. Te nem is tudod, a burokban született gyerekek milyen elképesztően nagy százaléka teng-leng céltalanul az életben, ver el elképesztő összegeket olyan dolgokra, amelyekre igazából semmi szüksége és nem is szereznek neki örömet, és ég ki 25 éves korára.

Vegyünk ellenben engem. A célom mindig is az volt, hogy legyen családom, és kreatívkodhassak. Így, hogy a gyerek már egy kicsit nagyobb, időnként bemegyek a kreatív hobbi boltba, veszek pár egyszerű holmit (amelyek minimális összegbe kerülnek, viszont nagyon jópofák), és alkotok belőlük valamit. :)

A titok nyitja az, hogy ne tűzz ki magad elé irreális célt, valamilyen célt azonban tűzz ki, mert cél nélkül nem lehet élni.

2013. febr. 21. 14:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Az álmaink és a céljaink tehetségfüggőek elsősorban. Valóban kell egy jó anyagi háttér bizonyos sportágakhoz, de szerintem mindenki a lehetőségeihez mérten álmodozzon. De különben az élsportolók közül sem volt mindenki gazdag család gyereke, csak a tehetségük volt és sikerült nekik. Mindenhol szükség van kitartásra, fegyelemre, optimizmusra és nagyon kemény munkára. Hiába van pénz a felszerelésekre, ha nincs kitartás. Az igazán tehetséges embereknek, bármilyen területen, ha a szülők is látják, hogy nem csak ideiglenes hóbort, akkor maximálisan támogatnak. 6 évesen vittek el először uszodába és egészen a visszavonulásomig támogattak a szüleim. Rengeteg pénzbe került nekik a sportkarrierem, de sosem mondták azt, hogy nincs rávaló.
2013. febr. 21. 22:11
 9/10 anonim válasza:

Van valami abban,amit mondasz.Pl.,ha egy gyerek nem tud nyelveket tanulni,akkor nagyon el sem tud helyezkedni(max.olyan helyen,ahol nem kell idegennyelvet beszélni).Ha valakit nem tanítattak,nem kapott könyveket(tehát nem olvasott),akkor nem lett művelt,nagy szókinccsel rendelkező,így nem ment egyetemre,nem vitte rúl sokra.

Persze mindig vannak kivételek,de mondjuk egy szegényebb gyereknek a szülei nem tudnak egyetemet kifizetni,még ha okos és szorgalmas is.

De mint ismétlem,azért kivétel van.Lehet,hogy mondjuk,ha valakinek jó hangja van,akkor híres ember lehet belőle.Ezzel csak azt mondom(sokatszorra ismétlem,van kivétel),van valami abban amit írsz/mondasz.

2013. jún. 20. 19:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Lehet egyébként hogy a kérdést nem jól fogalmaztam meg:D De azóta mióta kiírtam a kérdést egyre jobban úgy látom hogy tényleg csak agzdagok valósíthatják meg az álmukat. Mondok erre egy példát: Van egy szülő aki egy befolyásós ember és befolyásos munkahelye van ahol mondjuk ö a fönők vagy a tulajdonos meg egyebek. Aztán vana a fia aki mondjuk nem járt főiskolára de mivel a szülei eltudják intézni hogy ott dolgozzon mint fönőkként magas beosztással mert a szülei azok és eltudják intézni és persze magas fizetéssel közben nem is tett érte semmit. és azoknak parancsolgat akik többet tanultak például mint ő illetve szegény családból származik. Tehát a mai világban bárhogy is nézzük a PÉNZ AZ ÚR. Van egy olyan ismerősöm is aki alig tud valamit nem tud tanulni mert nincs meg aza képessége de az apja gazdag és lefizette eaz egyeteimsta tanárt vagy kit és átengedték őt és megkapta a diplomáját. Persze lehet hogy az életben nem tud érvényesülni vele, de így könnyű. Tehát ha az embernek milliói vagy milliárdjai vannak brámit megtehet mert az embernek csak a pénzre van szüksége. Mondjatok olyat ami manapság a pénznél fontosabb. Mindig amikor utazok a buszon, az emberek de mindehol csak a pénzről beszélgetnek. Ti is kedves válaszolók a pénzről szktatok beszélgetni. Hogy ezt meg azt vettem vagy erre vagy arra nincs pénz vagy itt meg ott voltam vagy ezt vagy azt csináltam, tehát bármiről beszélget az ember a pénz az mindig benne van. Aki pedig szegény az meg unalomban, eseménytelen életben stb.. haljon meg.
2013. jún. 21. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!