Miért ilyenek a szüleim? Mármint nagyon gazdagok vagyunk, de pl. nem engedik a magániskolát, + a márkás cuccokat.
... meg még sorolhatnám. Egy régi nokia, amit azért kaptam, mert fél éven át mindig nyírtam a füvet. Milyért ilyenek?
A szobám akkora mint a WC.
12f
A füvet azért kéne nyírnod, hogy segíts otthon. Elég nagyfiú vagy már ahhoz, hogy legyenek saját feladataid a háztartásban, amit mindenféle jutalmazás nélkül elvégzel, pusztán azért, mert családban élsz.
Ha már most elégedetlenkedsz ilyen dolgok miatt, mi lesz később?
Beszélgess el a szüleiddel arról, amit itt kérdésnek feltettél, hátha elgondolkodsz egy kicsit a világ folyásáról.
Nálunk is ez a helyzet, de csak azt akarják, hogy ne legyél elkényeztetve, ne nézd le azokat az embereket, akiknek kevesebb pénzük van.
Hidd el, sokkal jobban fogsz járni. De majd 18-20 évesen belátod ezt majd.
Még kertészetek sincs?
pfffff
Bizony jól csinálják, bár én nem vagyok szülő, de ha ilyen anyagi helyzetem lenne mint nektek, nem csinálnám másképp a nevelést, úgy mint a szüleid.
Tudod, ki kell venni a részed az otthoni munkákból, úgy hogy nem vársz el érte semmit, hisz ez az emberek dolga, segíteni a családot, még ha ez fűnyírást, mosogatást vagy takarítást jelent.
A szüleid csak jót akarnak neked, és azt, hogy ne nézd le azt, akinek nem jut ilyen jó élet mint neked, és azt sem szeretnék, ha kényes, divatbu.zi fiuk legyen.
A másik pedig az, hogy a divatos ruhák bizony elég drágák, egy-egy póló vagy nadrág 10-15 ezer is lehet, amiért a szüleid bizonyára keményen megdolgoznak.
Fogalmam sincs hogy mit dolgoznak a szüleid, de ha úgy vesszük, hogy óránként 1-2ezer forintot keresnek, számold csak ki, hány órát kell dolgozniuk egy új telefonért, vagy egy 15ezres pólóért :) Nagyon keményen kell ezért hajtani, és hidd el, ők mindent megtesznek azért, hogy te jól élj, mindened megvan, gondolom van ruhád és cipőd, van telefonod és számítógéped, és van házad, és szüleid is, akik nagyon szeretnek téged és csak jót akarnak neked.:)
Gondolom a szülei azt szeretnék hogy tanuld meg azt hogy mindenért meg kell dolgozni és semmi se hullik csak úgy az öledbe.
Ha vállalkozók a szüleid akkor főleg megértem mert egy vállalkozónak teljesen más a szemlélete. A vállalkozók elég spórolósak mert tudják hogy a jövedelmük változhat bármikor. Egyszer fent, egyszer lent.
Az én szüleim nem gazdagok. A szobám nagyon kicsi, alig fér el valami.
Számítógép, telefon, motor, jogosítvány, ezt mind a saját pénzemből van. Van amit ballagási pénzből vettem ,van amit ösztöndíjból és van amiért keményen megdolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!