Történt valami. Ezek után mit tegyek, hogy változzon az életem?
Hát... nem akarok tanácsokat osztogatni, mert egyfelől az infó is kevés, másfelől nem vagyok szakavatott.
Azzal, hogy belátod, hogy hibáztál, bizonyára jó pontot fogsz szerezni azoknál, akik hajlandók meghallgatni. Mondtad, hogy van néhány, az elég. Nem kell mindenki szemében szimpatikusnak lenni, az akkor is macerás feladat, ha nem követtél el hibát. Aki csak azzal jön, hogy "hogy tehettél ilyet", annak azt mondhatod, hogy "meggondolatlan voltam, rosszul mértem fel a helyzetet, tanultam a hibámból stb.", nem kell mentegetőzni.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy egy kicsit megnyugszol, átgondolod a helyzetet. Az egyik barátnőd megbocsátott, az máris jó, hozzá fordulhatsz. Ha a másiktól is bocsánatot kértél, de ő nem hajlandó megbocsátani, akkor átgondolhatod, hogy érdemes-e újra, ha ő is nyugodtabb hangulatban lesz; vagy úgy érzed, hogy minden tőled telhetőt megtettél, és akkor magadban le kell tenni a terhet és elengedni őt. Máskülönben csak kísérni fog a bűntudat, amire semmi szükség, hiszen nem tudod nem megtörténtté tenni. Ő pedig (ha rosszindulatú) ezt ki is használhatja, hogy ezzel a bűntudat-érzéssel manipulál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!