Mit tegyek, hogy ne pletykáljanak rólam, meg a férjemről a gyerek osztályában?
Mióta iskolás lett a gyerek, szinte csak negatívumot tapasztaltam az osztályában, főleg a tanárok és a szülők részéről. Tipikus fertő az egész, tele hiénákkal, akik a gyerekeik által próbálnak infókat szivárogtatni a családok magánéletéről, hogy aztán kielégíthessék a pletykaigényüket és megtárgyalhassák hasonszőrű társaikkal.
Férjemmel mindketten a művészvilágban dolgozunk, 1000 projekt van a zsebünkben, amit koordinálni kell, ebbe csöppent bele egyetlen gyerekünk. Eddig még sosem jelentünk meg együtt semmilyen iskolai dolgon, mert nincs értelme, ha az egyikünk is képes rá. Egyik nap a gyerek azzal jött haza, hogy "anyu, ti váltok?" Nem értettem a kérdést, kiderült, hogy az egyik osztálytársa mindenki előtt azt kiabálta neki, hogy neki az anyja azt mondta, hogy az oszt.társa (fiam) szülei nincsenek együtt és hogy a papája már milyen öreg a 45 évével. Erre jól kigúnyolták a többiek is.
Korábbi eset, hogy télen napszemüvegben ültem be egy szülőire, mert baromira fájt a szemem és érzékeny volt a fényre, erre pár nappal később az egyik anyuka, aki akkor feltűnően bámult végig, elkezdett arról beszélni nekem, hogy milyen sok nőt bántalmaz a férje mostanában és sokan nem is mernek lépni, majd "finoman" megérdeklődte, hogy mennyit keresünk egy hónapban.
Felmerül bennem a kérdés, hogy mi a fene vezet rá feltehetően elfoglalt családanyákat a gyereknevelés, meg a munka mellett arra, hogy olyan jellegű dolgokkal foglalkozzanak, mint amit leírtam?
És mit lehet kezdeni ilyen közegben?
Nem azt írtuk, hogy balhézz, hanem hogy értesd meg az érintettekkel, hogy ne pletykáljanak rólatok és foglalkozzanak a maguk dolgával.
Ilyen viselkedés, amot leírtál, se magán, se állami iskolában nem megengedhető.
A lehetőség ott van mindenki előtt ahhoz, hogy pénzt szerezzen, ahelyett, hogy irigykedik.
Képzelem, hogy állna a képük, ha te kutakodnál utánuk - mondjuk, hogy kinek mennyi tartozása van, stb.
12: Ez meg már büntetőjogi kategória. Másokat rágalmazni ekkora ismerősi körben olyan dolgokkal, amik dehonesztálók, negatív színben tünteti fel őket, az alkalmas magánéleti és egzisztenciális károkozásra.
Amiket meg a gyerekeknek mondanak az esetben, azok kiskorú veszélyeztetésével egyenértékűek, egy kisgyerek lelkében nagyon komoly károkat okoznak vele!
És hogy mindez egy gyermeknevelési intézet keretein belül?! Az meg a harmadik!
Én a helyedben biztosan jogi lépéseket tennék.
Egy egész bagázst nem lehet megváltoztatni. És az ilyeneknek hiába szólsz, meg hiába beszélsz velük, ugyanúgy folytatni fogják.
Környezetváltás lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!