Támadtak már meg cigányok? Ha igen, hogy végzödött, illetve hogy reagáltál?
többször is, amíg a 8ban laktam. vonaton is, de ez a máv sara.
sosem én nyertem, mindig többen voltak, én meg mindig egyedül, volt hogy elvettek ezt-azt. :)
Nem az hogy megtámadták,hanem leállítottak este/éjszaka az utcán,beszólogattak,inzultáltak,és nem engedtek elmenni.Fogdosták a mellemet és a fenekemet.Nagyon rossz volt,3 cigány volt,azóta se láttam őket.
Egyedül voltam,lány,nem tudtam semmit sem csinálni.Végül arra jöttek magyar fiúk,és megvédtek.
És azért annyira nem mindegy hogy cigány e vagy sem.Szerintem nagyon nem mindegy.Magyar ember ilyet nemcsinál.Vagyis lehet,de azért a többség nem.És a kérdező,most pont arra volt kiváncsi,hogy kifejezetten a cigányok tettek e valamit.(szerintem)
16L
Jó a kérdés feltevése, mert fehér ember még nem kötött belém, soha, semmikor, ellenben a kisebbség igényes férfi tagjai.
Ime, az elmúlt 40évem alatt személyesen velem elforduló eseteim:
Egyszer az utcán három cigány kölök akart megverni, mert nem adtam nekik cigarettát, mivel nem dohányzom. Húsz évvel voltam náluk idősebb. Erre az egyik még belém is rúgott.
Buszon utaztunk tavaly nyáron, és felszállt két cigány család, és neki álltak veszekedni, mindenki kussolt, én a munkatársaimmal egy fáradt munkanap után voltunk, és illedelmesen szóltunk, hogy: „bocsánat, lehetne kicsit halkabban” erre mi történt? Azt a szerencsére szóbeni fenyítést, üvöltözést, amit kaptam az út egész része alatt, megígérve, hogy megleszek ölve. Na azt nem kívánom senkinek. (állítom, hogy nem volt buszjegyük sem)
Autóval megálltam a piros lámpánál, és akkor beugrott az autóba négy kisebbségi srác, és közölték, hogy vigyem őket ide meg oda, mert ha nem akkor jól helyben hagynak. Nem tehettem semmit, haza kellet vinnem őket. Féltem, és csak 18éves voltam.
Na akkor 18 évesen megtanultam, és azóta mindig zárom az autó ajtajait.
Ezek voltak a legdurvább élményeim, amik a mai napig megmaradtak bennem, pedig már nem vagyok fiatal. De aki szereti őket, az költözzön a szomszédságukba, azt lakjon velük együtt. És ismétlem, fehér ember még soha nem követelt tőlem, vagy förmedt volna rám.
Többször is.
voltam vagy 15 éves, mentem haza felé, pénzzel akartak lehúzni, mikor rájöttek, hogy nincs nálam leköptek és elmentek...3 cigány ellen esélyem sem volt az akkori 40 kilómmal.
Egyszer véletlenül lemaradtam a kora esti vonatról, az éjszakaival kellett hazamennem, egyedül voltam az út felétől a vonaton (+ a kalauz akit sehol sem találtam...), felszállt 3 cigány srác, lefogtak és módszeresen kipakolták a táskámat, kiforgatták a zsebeimet....1 ezresem és 1 fényképezőm bánta....még jó, hogy nem volt nálam más érték.....
Ezenkívül rengetegszer húztak már le cigivel, a nagyrészére már nem is emlékszem.....
Fehér emberrel egyszer, egy partiban volt összetűzésem, az is csak azért mert részegek voltunk és félreértettük egymást.
És még kérdezik hogy miért gyűlölöm a mocskokat?
Volt olyan cigány "barátom/ismerősöm" aki engem nem bántott SŐTT megvédett más cigányokkal szemben, ám a számára ismeretleneket ő is kirabolta bárhol bármikor....
Engem még eddig SOHA nem támadott meg cigány, hozzáteszem, hogy a családom többi tagját sem...
Ellenben :
- a barátnőmet 2 éve egy NEM CIGÁNY támadta meg az Astoria aluljáróban (letépte a táskáját a válláról és rövid dulakodás után elrohant vele)... Senki nem segített neki a forgalmas aluljáróban, fényes nappal... Barátnőmet az eset nagyon megviselte lelkileg, hónapokig pszichológushoz kellett járnia, hogy egyáltalán kimerészkedni merjen a lakásából!...
- A szüleim Bp-környéki hétvégi házába már számtalanszor betörtek és kifosztották NEM CIGÁNYOK!!!... A környékbeli házakat is mindig végigfosztogatták, amit nem tudtak elvinni, azt összetörték, aztán telesz*rták a szobákat, konyhát...
- Szüleim szüleim Bp-i lakásába fényes nappal (11-12 óra között) betörtek és minden értéküket ellopták, amit egész életükben gyűjtögettek, hogy a nyugdíjas éveik könnyebben legyenek élhetők. A betörőket később elkapták, akik NEM CIGÁNYOK voltak, de a szüleim semmit nem kaptak vissza...
- fiamat éveken keresztül minden szünetben addig verte-rugdalta egy osztálytársa, míg a földre nem került, pusztán azért, mert a fiam kisebb volt nála... Ez a gyerek NEM CIGÁNY volt, hanem egy neves (magyar!) focista kisfia...
Számtalan NEM CIGÁNY ismerősöm, kollégám van, akikről pontosan tudom, hogy
- minimálbérre van bejelentve, de a zsebbe kapott (nem adózott!) jövedelmeiből milliomos...
- minimálbérre van bejelentve, a zsebbe kapott jövedelmei után milliomos, de simán felveszi a kapható segélyeket, támogatásokat (pl. ingyen tankönyv, stb.)...
- felveszi a munkanélküli járadékot, segélyeket és minden kapható támogatást, közben feketén dolgozik és ezután olyan jövedelme van, amit én a munkám után soha nem fogok kapni...
Ahol lakom, van egy alkoholista, lumpen életű pár, hetente ordibálnak, havonta keresik őket a rendőrök, de NEM CIGÁNYOK ők sem...
Nem akarom védeni a cigányokat, biztosan vannak olyan települések, ahol tényleg fosztogatnak vagy rettegésben tartják a környék lakóit, de nekem semmiféle ilyen tapasztalatom nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!