Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te is úgy érzed, hogy akár...

Te is úgy érzed, hogy akár itt a gyakorikérdések.hu oldalon szörnyűséges lenyomatát látod a mai magyar társadalomnak, műveltség és intelligencia tekintetében?

Figyelt kérdés
Nem magas lóról szeretnék lefelé ugatni, csak dühítő és egyben aggasztó is a rengeteg buta és ostobán feltett kérdés amire akár a google-ba is fél perc alatt megtalálható a válasz...
2013. febr. 8. 20:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Sajnos néha azon kapom magam, hogy egy-egy ostoba kérdésre leüvölteném a fejét, hogy gondolkozz már ember! Aztán szerencsére továbbgondolom és rájövök, hogy semmi értelme nem volna. Pusztán szélmalomharc. De még nem halt ki belőlem a fiatalkori idealizmus :)
2013. febr. 9. 00:02
 12/20 Mirk ***** válasza:

Egy ideig én is ilyen voltam. Látogattam néhány kategóriát és próbáltam rendszeresen "felvilágosítani", saját álláspontomra téríteni az embereket.

Mert ugye mindenki úgy érzi, hogy nála van az igazság, ez tény. Azért írom ezt, mert gyakorlatilag nincs különbség aközött, hogy a buta embereket szeretnéd okosítani, vagy a más állásponton lévőket meggyőzni.

Megváltozik majd a véleményed és az idealizmusod is. Úgy gondolod majd, hogy mivel az erőszakos rendreutasítás nem válik be, finomabb eszközökhöz folyamodsz. Észérvekkel nyugodt hangnemben válaszolsz majd, hiába őrjítőek a kérdések. Aztán eljön a változás pillanata, amikor a századik kifinomult és értelmes válaszod után látod, hogy más emberek minden nap újra és újra felteszik ugyanazokat a kérdéseket, gondolkodás nélkül, semmibe nézve a te erőfeszítéseidet.

Lehangoló és szomorú helyzet ez. Vagy elfogadod, vagy megpróbálsz tovább küzdeni ellene, de szerintem a gyk nem az ilyen küzdelmek megfelelő színtere.

2013. febr. 9. 00:18
 13/20 A kérdező kommentje:

Tetszett volna elolvasni alaposan: "Aztán szerencsére továbbgondolom és rájövök, hogy semmi értelme nem volna. "

Tehát válaszod fele irreleváns.

Tehát mégsem, mert most hülyeségre válaszolok :)

Tehát mégis igazad van :)

2013. febr. 9. 00:25
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. febr. 9. 03:14
 15/20 anonim ***** válasza:

"nyugodt hangnemben válaszolsz majd, hiába őrjítőek a kérdések."

:D erről a valláskritika témakörbe copypastelő/regényíró jehova tanúi jutnak az eszembe, sajnos nem szeretnék ilyen lenni

bár rájuk inkább az jellemző, hogy észérveket meg nem hallva nyugodt hangnemben mondják a magukét

na de mindegy, valóban igazad van, előbb utóbb rá kell jönni, hogy az emberek mindig ugyanazokkal a kérdésekkel fognak jönni

de be kell látni, hogy ez a kereső funkciók használatának hiánya

mivel azonnal lehet 10-20 olyan kérdést találni, amiben ugyanazt kérdezik

arra meg nem tudok mit mondani, ha valaki ennek ellenére is megkérdezi még egyszer

2013. febr. 9. 13:36
 16/20 anonim ***** válasza:
Á, ez még egy jobb képet mutat, mint amilyen a világ. Aki ide feljön, az legalább már írni tud valamilyen szinten.
2013. febr. 9. 19:49
 17/20 Mirk ***** válasza:

"Aki ide feljön, az legalább már írni tud valamilyen szintem"

Hát nem mindenki :)

2013. febr. 9. 20:51
 18/20 anonim ***** válasza:
A nagyon buta és a nagyon okos embereknek a legnehezebb, mert nehezen talál vele egy szellemi szinten levő társat, akár beszélgetéshez is. Az emberek legszívesebben olyanokkal vannak együtt, akik közel hasonló értelemmel rendelkeznek, mint ők.
2014. máj. 11. 16:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Én például nálam okosabb emberekkel szeretem magam körbe venni. Voltam már vakok között félszemű király, amely ideig-óráig jó érzés, de hosszú távon csak leépít.
2014. jún. 3. 21:05
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez az intelligencia egyik ismérve.
2014. jún. 3. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!