Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondja azt mindenki,...

Miért mondja azt mindenki, hogy ne költözzek haza Magyarországra? Nem értem miért tartják rossz helynek. Vagy én nem ismerem eléggé a saját hazám?

Figyelt kérdés
1 éve élek UKben, a párommal. Ő már korábban itt lakott, igazság szerint a családjával költözött ki mikor Magyarország EU tagállam lett. Gyerekként sokat járt haza, Magyarországra így ismerkedtünk meg és jöttünk össze később. Nagyon szerelmesek lettünk egymásba és miután elvégeztem az egyetemet kiköltöztem hozzá, de a szerelem elvakított és nem gondoltam végig, hogy mibe is vágom bele a fejszémet. Mióta itt vagyok ugyanis 2 munkahelyem volt csak, mind a 2 1-2 hónapig tartott, utána nem kellettem tovább. (Ügynökséges munka). Páromnak van munkahelye és sokat is keres vele, de én gyűlölöm, hogy nem tudok dolgozni, holott diplomám van. A munkák amiket csináltam is gyárakban voltak és úgy érzem, nem azért tanultam, hogy egy gyárban savanyodjak meg. Munkát nem kapok a diplomámban, mert kérik hozzá az anyanyelvi angolt. Jól beszélem a nyelvet, de nem anyanyelvi szinten. Utálom, hogy a párom szüleinél lakunk, utálom, hogy idegen emberekkel kell együtt élnem és utálom, hogy a családom ki van készülve attól, hogy nem vagyok otthon. Nagyon összetartó a családunk, igazi mintacsalád vagyunk és elég jól is élünk, szóval én nem hiszem azt el, hogy Magyarországon olyan rossz a helyzet, hogy nem vagyok normális, ha vissza megyek. Vagy tényleg így van? Diplomás emberek sem tudnak megélni? Vagy mi a baj vele? A környezetemben mindenki meg tud élni, senkit se láttam még, aki tönkre ment, vagy nélkülözött, csak az olyanokat, akik nem tanultak, nem is igazán szerettek dolgozni. De természetesen, azok sehol sem élnek meg. Nem vagyunk mi sem gazdagok, de jól élünk, mert ügyesen osztják be a szüleim a pénzt és nem költekeznek ész nélkül. Kérdésem lényege, hogy szerintetek költözzek haza és hagyjam el a párom, vagy szenvedjek itt tovább, hogy hátha valami jó lesz belőle később? A párom nem akar hazajönni, mert itt jól keres és otthon nem keresne ilyen sokat, sőt közelében sem lenne meg itt a családja is, de szerintem nem minden a pénz. Nagyon hiányzik a családom, a barátaim, a hazám és gyűlölöm ezt az országot és bárcsak haza mehetnék, de esélytelen, hogy párom hazajöjjön. Inkább hagyna menni, mint hogy haza költözzön. Ő utálja Magyarországot. Mit tennétek a helyemben? Nagyon szeretem. De már belebetegedtem ebbe a helyzetbe. :(
2013. febr. 4. 13:58
1 2
 11/17 anonim válasza:
50%

Gyere haza!!! Költözz haza!!! A családi kötelék sokkal fontosabb mint 'egyetlen új kötelékféle, aki érted semmi áldozatoz nem képes hozni' azaz a fél-angol-inkább-angol magyar barátod. Nem is magyar ő, ha nem szereti ezt a gyönyörű országot, Magyarországot.

Teljesen megértelek, mert én is külf. élek (még) Dél-Németo. ban. nekem is van diplomám, és most már otthon is kapok szerintem munkát angol-némettel, így 1 hónap mulva hazaköltözök! :) Otthon már jobb a helyzet, javulnak a gazdasági mutatók, és mégjobb lesz, olvastam a portfolion.

Otthon a diplomások 90%a (statisztikai adatok alapján) 6 hónapon belül kap munkát!!! SSC -kbe mindenkit felvesznek! (shared service center)

Az angol nagyon nagy előny!!!

Leírtad a kulcsszót is: "gyűlölöm ezt az országot" el is hiszem, Angliában: génmanipulált a kaja, zölds. gyümölcs, sz*r az idő, esik esik, malacpofik az emberek, az Egy Fos Hely, különben meg Anglia le van írva: Hitelminősítők is sorra leminősítik, nem megy már nekik olyan jól. Német hegemónia alakul itt ki, az angolok lemaradtak, csökken a gazdasági súlyuk, munkalehetőségekben is,

És hallottam már lengyelektől: Nem olyan jó már ott élni. Jönnek ide helyette a lengyelek.

Még a fociban is: Sehol se volt a BL en az angol foci!!!

2013. máj. 31. 02:20
 12/17 anonim ***** válasza:
70%

Kedves utolsó, ha már a focinál tartunk, azért ide sem érdemes jönni.

Kérdező: én, a magam részéről, abban a pillanatba, ahogy lehetőségem lesz, húzok innen. Nem tervezem 67 évesen is a lakásom hitelét fizetni, illetve minimálbérre bejelentve dolgozni, mert a kedves főnöknek úgy kényelmesebb, ezért én a helyedben haza sem jönnék. De ha te úgy gondolod, hogy haza akarsz jönni, akkor gyere haza. Ha meg vissza akarnál menni, akkor visszamész.

2013. máj. 31. 13:17
 13/17 anonim ***** válasza:
ha utálsz kint lenni gyere vissza, mert egy idő után a pároddal is megromlik a kapcsolat. Meg aztán majd itt lehet több szerencséd lesz...vagy rájössz milyen pokolá lett e ország!
2014. szept. 19. 17:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Már itthon vagyok. :) És szakítottunk is :D
2014. szept. 21. 19:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
ezzzzzzazzzzzzzzz!!! és most egy új kapcsolatod van és egy nagyon jó munkád ebbe a csodás országba? x)
2014. dec. 29. 16:05
 16/17 A kérdező kommentje:
Jó munkám van, kapcsolatom nincs :D
2015. jan. 5. 01:30
 17/17 anonim válasza:
Gratulálok !! jól döntöttél :)
2015. okt. 30. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!