Létezik olyan, hogy valaki elveszíti a jó helyesírás képességét, amit egyszer már megtanult?
Ha sokáig nem alkalmazol valamit, amit előtte tudtál, ismertél, akkor eleinte nehézségeket okozhat. Igen, még biciklizni is el lehet felejteni, de a kezdeti bizonytalankodás után az agy rejtett zugaiból előjön minden, ami kell valami olyanhoz, amit egyszer már tudtál :)
Ez az egyik. A másik, hogy manapság nagyon sok helyen találkozni igénytelen, rossz helyesírással, nyelvhelyességgel: tv, net, köznapi élet, újságok, magazinok... idővel elbizonytalanodhatsz. Továbbá néha "kihagy az agy", ha fáradt vagyok, vagy máshol járnak a gondolataim, én is képes vagyok olyan alapvető szarvashibákat elkövetni, amiktől a hajam égnek áll...
Másrészt pedig igen, az is elképzelhető, hogy ez egy kezdődő betegség, probléma egyik jele (memóriazavar, elégtelen vérellátás, kisebb vérrögök az agyban, korai leépülés, akár daganat, stb...) - ha ezek egyike lenne az ok, akkor annak lenne más jele is, nem csak az időnként rossz helyesírás. Pl. fejfájás, szédülés, memóriagondok, homályos látás, ilyesmik. Ha semmi ilyet nem tapasztalsz, akkor nem hinném, hogy betegségről van szó, viszont ha az utóbbi időben megszaporodtak ezek a gondok, akkor nem árthat egy kivizsgálás.
A stresszes életmód is okozhat hasonló problémákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!