Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A chat oldalak miért többségéb...

A chat oldalak miért többségében olyanokkal vannak tele, akik nem tudnak helyesen írni?

Figyelt kérdés
Nem a tökéletes helyesírásra gondolok, hanem amikor alapvető magyar szavakat nem tudnak leírni. Ha én pl. nem tudok énekelni, nem indulok olyan megmérettetésen. Jó, mondjuk ez hülye példa volt, mert az alapvető intelligencia egy elvárás kellene, hogy legyen (önmagunk felé is) és ebbe beletartozik az írni tudás képessége is. És az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy amikor szóvá teszem, hogy hogy írnak, még én vagyok a .... Ők pedig egyáltalán nem is szégyellik magukat emiatt, sőt mintha direkt büszkék is lennének arra, hogy milyen buták!

2012. aug. 31. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
ennek több oka van. Alapból az emberek nagy része nem tud helyesen írni... A cset meg egy speciális környezet, ahol legtöbbször párhuzamosan több emberrel is folytatnak beszélgetést és kapkodnak és karaktereket spórolnak. Tipikus példa a hogy szó h-ra rövidítése vagy a vagyok vok-ra... stb stb
2012. szept. 4. 08:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Az számomra nem zavaró, ha rövidítenek és szlengeket használnak, sőt az sem, ha elgépelnek szavakat a sietség miatt. Az zavar, ha ilyeneket látok: "hüje", "muszály", "it", "hagy békén!", "helo", "kel", "mond meg!"---> ebből le lehet vonni, hogy az illető agykapacitása hol áll!
2012. szept. 4. 12:37
 3/5 anonim válasza:
Legtöbben csak automata helyesírás javítót használnak ahogy én is ez pedig nem midig javít jól lévén alapvetően angol a lelkem. Miért nem tanultam meg helyese írni? Mert túl sok egyéb felesleges dolgokkal terheltek suliba rossz és maradi a tanterv. Felnőtt fejel átlagemberek között meg elég automatikus javító.
2012. szept. 4. 18:08
 4/5 anonim válasza:

A legutolsó hozzászólóhoz:

A tanterv minden 4. évben valamilyen újításon megy át. Bár ritkábban, de mindig valamilyen fejlesztést szenved el. Más kérdés megítélni, hogy ez jó vagy nem jó. Állítom és garantálom neked, hogy az oktatás nem ott van fogalmazzunk úgy: eltúlozva, hogy maradi lenne a tanterv. A probléma ott kezdődik, hogy nincs idejük a gyerekeknek tanulni. Csak egy apró példa. Az én édesanyámnak, aki a 70-es években kezdte az iskolát, nem volt annyi és olyan tanulnivalója, mint mondjuk nekem. Őt még nem kínozták alsó tagozatban Ferenc József császár életrajzi történetével. Ahogy a világunk fejlődik, egyre több dolgot fedezünk fel, ezáltal egyre több dolgot nyilvánítanak alapvető tudássá, amit be kell szorítani az iskolák tantervébe. Mivel az új "tudományokat" felső tagozatban kell megtanítani, de ott nincs hely, hát olyan megoldásokat eszközölnek, hogy néhány dolgot átnyomnak alsó tagozatba, és ott tanítják meg. Így alsó tagozaton is egyre több dolgot kell megtanítani, nincs idő olyan felesleges dolgokra, mint a matematikai és a helyesírási készségek megerősítése és elsajátítása.

Mellesleg a mai gyerekek szerintetek mit látnak? Nem olvasnak elég irodalmat. Helyette wikipedia, google, különböző fórumok, csetek és hasonló dolgokat böngésznek, amik mind-mind tele vannak helyesírási hibákkal, ellenőrizetlenek. A gyerekek fejében viszont ez tárolódik el, ezt jegyzik meg és ha a tanító/tanár ezt megpróbálja módosítani nála, a gyerek lehülyézi, megalázza osztály/világ előtt. Mert megteheti.

A legszomorúbb számomra, hogy egyre több olyan új kiadásokat( könyveket, újságokat ) adnak ki, amik szintén tocsognak a helyesírási hibáktól.

2012. szept. 5. 08:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Számomra nagyon szomorú, ha valaki a chat-eléshez helyesírás ellenőrzőt használ. Mert ha hivatalos levelet küld, akkor még megértem, hogy biztos szeretne lenni a dolgában, de egy olyan oldalon, ahol elvileg önmagát kellene adnia, elég röhejes dolog!

A helyesírást pedig nem kell tanítani egy olyan gyereknek, aki legalább egy kötelező olvasmányt elolvas egy évben. Ez velem is így volt. De hát a mai iskolás gyerekek egyáltalán nem is olvasnak, pedig szinte az egész délutánt a számítógép előtt töltik! (persze, ahol játékok vannak, ott nehéz lehet rávenni arra, hogy a neten is lehet olvasni..persze nem fórumokat).

És mint írtam, nem a tökéletes pontosságot várom el, hanem legalább az alap szavak helyes leírását.

2012. szept. 5. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!