Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az üzleti életben miért csak...

Az üzleti életben miért csak magas embereket lehet látni?

Figyelt kérdés
Például én még soha nem láttam 180 centinél alacsonyabb bankárt, közgazdászt stb. De ez nagyjából megfigyelhető egyéb elit munkakörökben, vagy akár a politikában. Tényleg ennyire befolyásoló tényező a magasság, akár egy állásinterjún is?

2013. jan. 27. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, erről olvastam is, hogy a magas emberek tekintélyesebbek (felnézel rájuk), és sikeresebbek. Az alacsonyaknak gyakran van önértékelési problémájuk, és elég nevetséges pl. lenézni egy főnökre. Pszichológiai magyarázata van tehát ennek.
2013. jan. 27. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:

sztem mert ilyen magassággal jobban felnéznek rájuk. eleve adott nekik a vezető pozició.

egy kis alacsony kövér főnöktől senki sem félne.

ugye a munka kapcsán is fontos a kinézet.

bár nem hiszem, h ne lenne alacsony politikus, közgazdász v bankár. sőőőt.... azért ne menj általánositásba.

2013. jan. 27. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát igen, a mostani kormányban nem teng túl a magasak száma...
2013. jan. 29. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Tényleg több a magas főnök, de vannak kicsik is. Általában a magas munkatársak, főként a magas férfiak egyébként - sajnos vagy nem, de - magasabb fizetést is kapnak! Többet néznek ki belőlük, tekintélyesebbek. De én nem vagyok benne biztos, hogy valóban többre is képesek, mint az alacsony, de szívós emberkék...
2013. febr. 2. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!